16.7 °C, 1.6 m/s, 82.4 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāGardēžu akcijas «Garšas tūre Jelgavā» īpašo fondī trauku saņēmuši 66 cilvēki
Gardēžu akcijas «Garšas tūre Jelgavā» īpašo fondī trauku saņēmuši 66 cilvēki
24/06/2014

Akcijas «Garšas tūre Jelgavā» laikā īpašo Jelgavas gardēžu suvenīru – fondī trauku – saņēmuši 66 akcijas dalībnieki.

www.jelgavasvestnesis.lv

Akcijas «Garšas tūre Jelgavā» laikā īpašo Jelgavas
gardēžu suvenīru – fondī trauku – saņēmuši 66 akcijas
dalībnieki.

Akcija aizsākās 7. februārī Starptautiskā ledus skulptūru
festivāla laikā un turpinājās līdz pat Jelgavas pilsētas svētkiem –
31. maijam.

Akcijas «Garšas tūre Jelgavā» laikā jelgavniekiem un pilsētas
viesiem bija iespējams iepazīt Jelgavas tūrisma apskates objektus,
nobaudīt Jelgavas pilsētas īpašo piedāvājumu – pamatēdienu «Hercoga
bura», desertu «Šarlotes skūpsts», atspirdzinošo dzērienu «Jelgavas
bellini» un tūres noslēgumā saņemt Jelgavas gardēža suvenīru –
uzņēmumā «Keramika LV» izgatavoto fondī trauciņu ar Jelgavas
simboliku. Akcijā iesaistījās ģimenes restorāns «Hercogs» (Krišjāņa
Barona ielā 3), bistro «Silva» (Driksas ielā 9) un krodziņš
«Istaba» (Jāņa Čakstes bulvārī 7).

«Hercoga bura» ir pamatēdiens, kas gatavots no īpaši marinētas
un krāsnī ceptas cūkgaļas, kuru pasniedz ar karamelizētiem
skābētiem kāpostiem, dažādiem ceptiem dārzeņiem un saknēm, brūkleņu
biezeni un mārrutkiem. Deserts «Šarlotes skūpsts» ir olu-biezpiena
krēma un divu veidu sulas želejas uzputeņu kārtojums ar augļu-ogu
biezeņa mērci. Atspirdzinošā dzēriena «Jelgavas bellini» viena no
galvenajām sastāvdaļām ir smiltsērkšķu sula, kas izmantota arī
gatavojot «Hercoga buru» un «Šarlotes skūpstu». Jelgavas īpašie
ēdieni pilsētas ēdināšanas uzņēmumu ēdienkartēs iekļauti no 2012.
gada februāra un tie tapuši sadarbojoties Jelgavas pilsētas
pašvaldībai, Jelgavas Amatu vidusskolai un Jelgavas uzņēmējiem.

Tūri organizēja Jelgavas reģionālais tūrisma centrs, Jelgavas
pilsētas pašvaldība un trīs Jelgavas pilsētas ēdināšanas
uzņēmumi.