21.2 °C, 5.3 m/s, 52.2 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāIespēja nodot vēstījumu caur kulināro mākslu
Iespēja nodot vēstījumu caur kulināro mākslu
12/08/2018

Kulinārā māksla un tradicionālo recepšu izzināšana ir daļa no katras tautas kultūras, kas tiek mantota no paaudzes paaudzē, tādēļ biedrība «Siera klubs» šogad Piena, maizes un medus svētkos aicina gatavošanas entuziastus piedalīties konkursā «Siera garduma vēstījums nākamai paaudzei». Konkurss Hercoga Jēkaba laukumā notiks 25. augustā.

Kulinārā konkursa mērķis ir popularizēt Latvijā ražoto sieru
saderību ar citiem produktiem un to izmantošanas un ēšanas
tradīcijas. Piedalīties tajā var ikviens, uz konkursa norises vietu
Hercoga Jēkaba laukumā atnesot mājās gatavotu gardumu –
konditorejas vai kulinārijas izstrādājumu, kura pagatavošanā
izmantots Latvijā ražots siers. Meistardarba svaram ir jābūt četri
kilogrami. Katrs konkursa dalībnieks būs aicināts prezentēt paša
pagatavoto gardumu, bet pēc prezentācijas žūrijai būs jāiesniedz tā
receptūra. Žūrija vērtēs idejas oriģinalitāti, cienasta
noformējumu, garšu, receptūru, kā arī ēdiena autora prezentāciju.
Tāpat konkursa laikā meistardarbus vērtēs skatītāji, piešķirot
Simpātiju balvu. Pirmo trīs vietu ieguvēji balvā saņems trīs dienu
iepazīšanās braucienu uz Briseli un Eiropas Parlamentu, kā arī
naudas balvu.

Pieteikties konkursam var līdz 20. augustam pa e-pastu
sieraklubs@inbox.lv. Bet ar konkursa nolikumu var iepazīties
portālā www.sieraklubs.lv.

Foto: no «Jelgavas Vēstneša» arhīva