Kulinārā māksla un tradicionālo recepšu izzināšana ir daļa no katras tautas kultūras, kas tiek mantota no paaudzes paaudzē, tādēļ biedrība «Siera klubs» šogad Piena, maizes un medus svētkos aicina gatavošanas entuziastus piedalīties konkursā «Siera garduma vēstījums nākamai paaudzei». Konkurss Hercoga Jēkaba laukumā notiks 25. augustā.
Kulinārā konkursa mērķis ir popularizēt Latvijā ražoto sieru saderību ar citiem produktiem un to izmantošanas un ēšanas tradīcijas. Piedalīties tajā var ikviens, uz konkursa norises vietu Hercoga Jēkaba laukumā atnesot mājās gatavotu gardumu – konditorejas vai kulinārijas izstrādājumu, kura pagatavošanā izmantots Latvijā ražots siers. Meistardarba svaram ir jābūt četri kilogrami. Katrs konkursa dalībnieks būs aicināts prezentēt paša pagatavoto gardumu, bet pēc prezentācijas žūrijai būs jāiesniedz tā receptūra. Žūrija vērtēs idejas oriģinalitāti, cienasta noformējumu, garšu, receptūru, kā arī ēdiena autora prezentāciju. Tāpat konkursa laikā meistardarbus vērtēs skatītāji, piešķirot Simpātiju balvu. Pirmo trīs vietu ieguvēji balvā saņems trīs dienu iepazīšanās braucienu uz Briseli un Eiropas Parlamentu, kā arī naudas balvu.
Pieteikties konkursam var līdz 20. augustam pa e-pastu sieraklubs@inbox.lv. Bet ar konkursa nolikumu var iepazīties portālā www.sieraklubs.lv.
Foto: no «Jelgavas Vēstneša» arhīva