23.4 °C, 1.8 m/s, 56.7 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāĪpašos ēdienus papildina «Jelgavas bellini»
Īpašos ēdienus papildina «Jelgavas bellini»
22/06/2012

Jelgavas īpašos ēdienus – pamatēdienu «Hercoga bura» un desertu «Šarlotes skūpsts» papildinājis atspirdzinošs dzēriens «Jelgavas bellini». Tā recepti izstrādājuši restorāna «Hercogs» šefpavārs Andris Rūmītis un Arnis Bikšus. Atspirdzinošais kokteilis šonedēļ tika piedāvāts restorāna grilsezonas atklāšanas svētkos.

www.jelgavasvestnesis.lv

Jelgavas īpašos ēdienus – pamatēdienu «Hercoga bura» un
desertu «Šarlotes skūpsts» papildinājis atspirdzinošs dzēriens
«Jelgavas bellini». Tā recepti izstrādājuši restorāna «Hercogs»
šefpavārs Andris Rūmītis un Arnis Bikšus. Atspirdzinošais kokteilis
šonedēļ tika piedāvāts restorāna grilsezonas atklāšanas
svētkos.

Dzēriena viena no galvenajām sastāvdaļām ir smiltsērkšķu sula,
kas izmantota arī gatavojot «Hercoga buru» un «Šarlotes skūpstu».
A.Rūmītis stāsta, ka restorānā Jelgavas īpašie ēdieni ir kļuvuši
ļoti pieprasīti un radusies doma tos papildināt ar atspirdzinošu
kokteili. «Jelgavas bellini» turpmāk varēs nobaudīt restorānā
«Hercogs».

Pirmo reizi plašākai publikai jaunais atspirdzinošais dzēriens
tika piedāvāts grilsezonas atklāšanas svētkos šonedēļ, kad A.Rūmīša
un viņa kolēģa Arņa Bikšus radīto atspirdzinājumu gatavoja arī
pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Bellini ir atspirdzinošs dzēriens, kas radies 20. gadsimta
pirmajā pusē Venēcijā un ir viens no populārākajiem kokteiļiem
Itālijā. Tradicionāli bellini tiek pagatavots no dzirkstošā vīna un
persiku biezeņa un parasti tiek pasniegts svinībās.

Jau pilsētnieku un viesu atzinību guvušo Jelgavas īpašo ēdienu
«Hercoga bura» un «Šarlotes skūpsts» receptes izstrādāja Amatu
vidusskolas pavāru specialitātes skolotājas Aina Tāluma un Ligita
Ziemele ar saviem audzēkņiem. Ēdieni to baudītājiem atgādina par
kādreiz varenās Kurzemes hercogistes galvaspilsētas vēsturi un
pirmo reizi pilsētas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos tie tika
piedāvāti Ledus skulptūru festivāla laikā februārī.

«Jelgavas bellini»

Sastāvdaļas (4 porcijām):

konservēti persiki 2 gab.

smiltsērkšķu sula 40 ml

smalcināts ledus

dzirkstošs dzēriens (piemēram, «Mežezers», «Rīgas šampanietis»
u.c.)

Pagatavošana:

Šampanieša glāzēs lej sablenderētus persikus.

Pievieno smiltsērkšķu sulu.

Līdz pusei pievieno smalko ledu un apmaisa 4 reizes.

Pielej dzirkstošu dzērienu, apmaisa 1 reizi.

Glāzi dekorē ar svaigu zemeni.