14.6 °C, 0.8 m/s, 88.9 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāIzbūvēts stāvlaukums pie Jelgavas 5. vidusskolas
Izbūvēts stāvlaukums pie Jelgavas 5. vidusskolas
06/11/2018

Pie Jelgavas 5. vidusskolas Aspazijas ielā noslēgušies publiskās stāvvietas izbūves darbi – teritorijā pie izglītības iestādes 1130 kvadrātmetru platībā ieklāts bruģis, iedzīvotājiem nodrošinot stāvvietas 45 automašīnām, informē pilsētas pašvaldības iestādē «Pilsētsaimniecība».

Jaunajā stāvlaukumā iespējams iebraukt no divām pusēm – no
Aspazijas ielas puses, kur izveidota jauna iebrauktuve, kā
arī no skolas teritorijas puses. Stāvlaukuma būvdarbu laikā
tika pārcelta un pārbūvēta līdzšinējā iebrauktuve izglītības
iestādes teritorijā, nodrošinot arī papildu vārtiņus gājējiem, kā
arī izveidota jauna iebrauktuve stāvlaukumā. Žogs, kas norobežoja
skolu no brauktuves, tika demontēts un pārcelts tuvāk skolas ēkai –
tādā veidā drošības nolūkos publiskais stāvlaukums tiek norobežots
no skolas teritorijas.

Lietus ūdens novadīšanai izmantoti dabai draudzīgi risinājumi.
«Ieklājot bruģi, stāvlaukumā izbūvētas apmales ar nelielām
atstarpēm – šāds izvietojums nepieciešams, lai pielietotu zaļos
risinājumus lietus ūdens notecei,» stāsta «Pilsētsaimniecības»
vadītāja vietniece Sandra Liepiņa. Viņa skaidro, ka, pateicoties
atstarpēm apmalēs, lietus ūdens nekrāsies stāvlaukumā, bet gan
notecēs tam paredzētajā zaļajā zonā. Pie stāvlaukuma izbūvēta arī
caurteka un skataka jeb gūlija.

Aspazijas ielā veikti arī labiekārtošanas darbi. Pie stāvlaukuma
izbūvētas septiņas jaunas laternas, kā arī apzaļumota zona gar
stāvlaukumu. Tur iestādītas astoņas kļavas un 52 krūmi.

Būtiski uzsvērt, ka stāvlaukumā ir uzstādītas arī ceļa zīmes,
kas nosaka atļauto stāvēšanas laiku. Proti, darba dienās no
pulksten 7 līdz 19 automašīnas stāvlaukumā drīkst novietot tikai uz
2 stundām.

Būvdarbus veica SIA «Kulk».

Foto: Ivars Veiliņš/ «Jelgavas Vēstnesis»