Jelgavas Amatu vidusskola sadarbībā ar Rundāles pils restorānu ir izstrādājusi jaunu saldēdienu – Rastrelli deserts. Trešdien Rundāles pilī svinīgos apstākļos parakstīts deserta garšu protokols, nododot Rastrelli deserta recepti Rundāles pils arhīvam. Desertu varēs nobaudīt tikai Rundāles pilī.
www.jelgavasvestnesis.lv
Jaunā Rastrelli deserta recepte veidota itāļu klasisko šokolādes desertu tradīcijās, un, izvēloties piemērotāko produkta garšu, tehnoloģiju un noformējumu, tā tapusi piecu mēnešu laikā. Desertu veido šokolādes gliemežnīca, kuras maigajā ābolu suflē ir guldīta tumšās šokolādes pērle. To pasniedz ar aukstu vaniļas un karstu šokolādes mērci.
Receptes veidošanā piedalījušies Jelgavas Amatu vidusskolas pavāru specialitātes skolotāji un audzēkņi kopā ar itāļu speciālistu Komo Profesionālās izglītības centra pavāru skolotāju Fabricio Uboldi, piedaloties Rundāles pils restorāna direktorei Sanitai Millerei un restorāna pavāriem. Desertu varēs baudīt tikai Rundāles pilī,
informē Jelgavas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē.
Jāpiebilst, ka Jelgavas Amatu vidusskolai ar Rundāles pils restorānu ir sadarbojusies jau iepriekš – izstrādājot Rundāles pilij veltītu Rožu kūku. Savukārt ar Komo Profesionālās izglītības centru Amatu vidusskolu saista sadarbības līgums, kas dod iespēju skolas audzēkņiem apgūt itāļu meistaru pavārmākslas prasmes.
Rastrelli deserts ir Rundāles restorāna veltījums pilij un tās arhitektam Bartolomeo Frančesko Rastrelli. Rundāles pils restorāns šogad atzīmē savas darbības 20 gadu jubileju.
Foto: jelgava.lv