Televīzijas TV3 raidījums «Bez Tabu» sācis veidot sižetu sēriju, kuras gaitā pētīs, kādas baktērijas dzīvo dažādu Latvijas ēdināšanas uzņēmumu virtuvēs. Filmēšana notikusi arī Jelgavas ģimenes restorānā «Hercogs». Tur analīzēm paņemta trauku mazgājamā švammīte un lupatiņa.
Andra Ozola
Kā stāsta ģimenes restorāna īpašnieks un šefpavārs Andris Rūmītis, raidījuma veidotāji līdzpaņemto švammīti un lupatiņu pētīs laboratorijā, lai noteiktu baktēriju klātbūtni. Viņš gan cer, ka viss būs kārtībā, un filmēšanu uztver vairāk kā iespēju parādīt savu uzņēmumu un popularizēt Jelgavas vārdu.
Jāpiebilst, ka «Bez Tabu» sižetu veidotāji viesosies arī vēl citos Latvijas ēdināšanas uzņēmumos, no katra līdzi paņemot kaut ko pētīšanai laboratorijā. Kādā uzņēmumā tas būs gaļas dēlītis, citā – vēl kas cits. Sižetu televīzijā varēs vērot oktobra sākumā.
Patlaban restorāns «Hercogs» gatavojas rudens – ziemas sezonai. «Oktobrī aktīvi sāksim jauno sezonu. Viens no sezonas jaunumiem būs mājražotāju tirdziņš mūsu bistro telpās. Pirmais tirdziņš notiks 18. oktobrī,» stāsta A. Rūmītis.
Uzņēmējs arī piebilst, ka 1. decembrī ģimenes restorāns «Hercogs» svinēs sešu gadu jubileju.
Foto: no JV arhīva