-3 °C, 2.7 m/s, 71.6 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāPētīs restorāna «Hercogs» trauku lupatu un švammi
Pētīs restorāna «Hercogs» trauku lupatu un švammi
27/09/2015

Televīzijas TV3 raidījums «Bez Tabu» sācis veidot sižetu sēriju, kuras gaitā pētīs, kādas baktērijas dzīvo dažādu Latvijas ēdināšanas uzņēmumu virtuvēs. Filmēšana notikusi arī Jelgavas ģimenes restorānā «Hercogs». Tur analīzēm paņemta trauku mazgājamā švammīte un lupatiņa.

Andra Ozola

Televīzijas TV3 raidījums «Bez Tabu» sācis veidot sižetu
sēriju, kuras gaitā pētīs, kādas baktērijas dzīvo dažādu Latvijas
ēdināšanas uzņēmumu virtuvēs. Filmēšana notikusi arī Jelgavas
ģimenes restorānā «Hercogs». Tur analīzēm paņemta trauku mazgājamā
švammīte un lupatiņa.

Kā stāsta ģimenes restorāna īpašnieks un šefpavārs Andris
Rūmītis, raidījuma veidotāji līdzpaņemto švammīti un lupatiņu pētīs
laboratorijā, lai noteiktu baktēriju klātbūtni. Viņš gan cer, ka
viss būs kārtībā, un filmēšanu uztver vairāk kā iespēju parādīt
savu uzņēmumu un popularizēt Jelgavas vārdu.

Jāpiebilst, ka «Bez Tabu» sižetu veidotāji viesosies arī vēl
citos Latvijas ēdināšanas uzņēmumos, no katra līdzi paņemot kaut ko
pētīšanai laboratorijā. Kādā uzņēmumā tas būs gaļas dēlītis, citā –
vēl kas cits. Sižetu televīzijā varēs vērot oktobra sākumā.

Patlaban restorāns «Hercogs» gatavojas rudens – ziemas sezonai.
«Oktobrī aktīvi sāksim jauno sezonu. Viens no sezonas jaunumiem būs
mājražotāju tirdziņš mūsu bistro telpās. Pirmais tirdziņš notiks
18. oktobrī,» stāsta A. Rūmītis.

Uzņēmējs arī piebilst, ka 1. decembrī ģimenes restorāns
«Hercogs» svinēs sešu gadu jubileju.

 

Foto: no JV arhīva