Viens no ziemas tūrisma sezonas jaunumiem ir Garšas tūre, kurā tiek piedāvāts nobaudīt vietējo, Zemgales, ražotāju un mājražotāju labumus. Interesenti sevi var palutināt, četros ēdināšanas uzņēmumos nobaudot retākus un ne tik retus ēdienus.
Ilze Knusle-Jankevica
Jelgavas reģionālā Tūrisma centra vadītājas vietniece Liene Rulle norāda, ka pašmāju garšas noslēpumu rudens/ziemas izlases ēdienkartē ir iekļauti ēdieni, kuru pagatavošanā izmantoti tādi Zemgales gardumi kā, piemēram, galoveja šķirnes liellopa gaļa un jēra gaļa no SIA «Elite Plus», «Svētes maizes» ražotā produkcija, zemnieku saimniecības «Strautiņi» medījumi, strausu gaļa no strausu fermas «Mazzariņi» Nākotnē, Ozolnieku kazu saimniecības «Līcīši» kazas siers, Jelgavas novada Mucenieku saimniecības «Līgas medus» medus, mājas saldējums, kas gatavots «Aitiņlauvās», kā arī daudzveidīgs dārzeņu un augļu klāsts.
Viena no drosmīgākajām izvēlēm ir strausa gaļa, kas tiek piedāvāta restorānā «Plate». Restorāna vadītājs Eduards Beļinskis atzīst, ka tas bijis riskants lēmums, turklāt pat šefpavāre sākumā pret šo ideju izturējusies skeptiski. «Pirms tam es strādāju Jūrmalā «Baltic Beach Hotel», un tur, piemēram, strauss vai omārs ēdienkartē nebūtu nekas īpašs. Bet jelgavnieki ir izvēlīgi un prasīgi – Jelgavā svarīga ir kvalitāte,» viņš stāsta. Strausa gaļa «Plates» ēdienkartē tiek piedāvāta no 18. oktobra, un līdz šim saņemtas labas atsauksmes, turklāt šo ēdienu pasūta ne tikai ārzemnieki, bet arī vietējie iedzīvotāji.
Pašmāju garšas noslēpumus ir iespējams baudīt četros ēdināšanas uzņēmumos Jelgavā – restorānā «La Tour de Marie» Akadēmijas ielā 1, bistro «Silva» Driksas ielā 7/9, muzikālajā bārā restorānā «Plate» Lielajā ielā 6 un restorānā «Tomato pica» Driksas ielā 4. Rudens/ziemas garšas tūre ilgs līdz 18. janvārim.
Foto: Ivars Veiliņš