-2.2 °C, 3.1 m/s, 89.3 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāRudens/ziemas garšas tūrē piedāvā Zemgales labumus
Rudens/ziemas garšas tūrē piedāvā Zemgales labumus
22/11/2013

Viens no ziemas tūrisma sezonas jaunumiem ir Garšas tūre, kurā tiek piedāvāts nobaudīt vietējo, Zemgales, ražotāju un mājražotāju labumus. Interesenti sevi var palutināt, četros ēdināšanas uzņēmumos nobaudot retākus un ne tik retus ēdienus.

Ilze Knusle-Jankevica

Viens no ziemas tūrisma sezonas jaunumiem ir Garšas
tūre, kurā tiek piedāvāts nobaudīt vietējo, Zemgales, ražotāju un
mājražotāju labumus. Interesenti sevi var palutināt, četros
ēdināšanas uzņēmumos nobaudot retākus un ne tik retus
ēdienus.

Jelgavas reģionālā Tūrisma centra vadītājas vietniece Liene
Rulle norāda, ka pašmāju garšas noslēpumu rudens/ziemas izlases
ēdienkartē ir iekļauti ēdieni, kuru pagatavošanā izmantoti tādi
Zemgales gardumi kā, piemēram, galoveja šķirnes liellopa gaļa un
jēra gaļa no SIA «Elite Plus», «Svētes maizes» ražotā produkcija,
zemnieku saimniecības «Strautiņi» medījumi, strausu gaļa no strausu
fermas «Mazzariņi» Nākotnē, Ozolnieku kazu saimniecības «Līcīši»
kazas siers, Jelgavas novada Mucenieku saimniecības «Līgas medus»
medus, mājas saldējums, kas gatavots «Aitiņlauvās», kā arī
daudzveidīgs dārzeņu un augļu klāsts.

Viena no drosmīgākajām izvēlēm ir strausa gaļa, kas tiek
piedāvāta restorānā «Plate». Restorāna vadītājs Eduards Beļinskis
atzīst, ka tas bijis riskants lēmums, turklāt pat šefpavāre sākumā
pret šo ideju izturējusies skeptiski. «Pirms tam es strādāju
Jūrmalā «Baltic Beach Hotel», un tur, piemēram, strauss vai omārs
ēdienkartē nebūtu nekas īpašs. Bet jelgavnieki ir izvēlīgi un
prasīgi – Jelgavā svarīga ir kvalitāte,» viņš stāsta. Strausa gaļa
«Plates» ēdienkartē tiek piedāvāta no 18. oktobra, un līdz šim
saņemtas labas atsauksmes, turklāt šo ēdienu pasūta ne tikai
ārzemnieki, bet arī vietējie iedzīvotāji.

Pašmāju garšas noslēpumus ir iespējams baudīt četros ēdināšanas
uzņēmumos Jelgavā – restorānā «La Tour de Marie» Akadēmijas ielā 1,
bistro «Silva» Driksas ielā 7/9, muzikālajā bārā restorānā «Plate»
Lielajā ielā 6 un restorānā «Tomato pica» Driksas ielā 4.
Rudens/ziemas garšas tūre ilgs līdz 18. janvārim.

Foto: Ivars Veiliņš