Biedrība «Svētelis» no 20. līdz 31. decembrim rīkos labdarības akciju, kurā iepriecinās bērnus un jauniešus no maznodrošinātajām un krīzes skartajām ģimenēm. Taču, lai to būtu iespējams izdarīt, «Svētelis» aicina akcijā iesaistīties arī jelgavniekus, sagādājot saldumus bērniem un jauniešiem, ko ielikt pārtikas paciņās. Saldumus jau šobrīd var nogādāt «Svētelī» Pļavu ielā 2.
www.jelgavasvestnesis.lv
«Svēteļa» vadītāja Ingrīda Lisovska stāsta, ka akcijas mērķis ir iepriecināt bērnus no krīzes skartajām ģimenēm ar saldumiem. «Pārtikas pakās, ko mēs dalām, ir tikai izejmateriāli pamatēdiena pagatavošanai. Ņemot vērā to, ka mēnesī biedrībā ar pārtikas pakām tiek nodrošinātas vismaz 500 ģimenes ar bērniem un pārtikas pakās saldumu nav, biedrība «Svētelis» Ziemassvētku un Jaungada gaidīšanas laikā bērnus un jauniešus vēlas iepriecināt ar saldumiem, pusdienām un siltu tēju, kā arī ar rotaļlietām, kuras ziedot
esat mīļi aicināti arī jūs,» tā I.Lisovska, piebilstot, ka vairākas Jelgavas skolas un uzņēmumi jau sākuši vākt saldumus. Saziedotie kārumi pēc tam tiks nogādāti «Svētelī», kur Ziemassvētku vecītis kopā ar Sniegbaltīti tos pasniegs bērniem. Biedrībā «Svētelis» darbojas arī Labdarības virtuve, tāpēc bērni un viņu vecāki, nākot pēc dāvanām, varēs paēst arī siltas pusdienas. I.Lisovska stāsta, ka rotaļlietas biedrībai ziedo SIA «KKR». Viņi sarūpē arī materiālus, no kuriem bērni rotaļlietas varēs izgatavot paši. Biedrības darbinieki aicina skolas, uzņēmumus, kā arī iedzīvotājus iesaistīties šajā pasākumā, «Svētelī» nogādājot dažādus gardumus, tos ievietojot īpašā kastē. Jāatceras gan, ka tiem jābūt tādiem saldumiem, kuri ilgāk glabājas.
«Joprojām Jelgavā ir daudzas ģimenes, kurām rocība nav liela, taču kautrējas nākt pie mums un saņemt palīdzību. Tieši tāpēc šajā reizē es aicinu sarosīties viņu kaimiņus. Ja redzat, ka vajag iepriecināt kaimiņu bērnus, droši zvaniet mums un piesakiet, lai varam uz svētkiem sagādāt viņiem pārsteigumu,» tā I.Lisovska. Pieteikt un sīkāku informāciju var iegūt pa tālruni 29137168 vai 29604763.