Pieci Jelgavas Amatu vidusskolas viesmīlības un pavāru specialitāšu audzēkņi guvuši panākumus starptautiskajā viesmīlības jomas skolu audzēkņu meistarības konkursā «Grand Trofeo d`oro» («Lielā zelta trofeja»), kas norisinājās Itālijas provinces Brešas pilsētā Montikjāri. Mūsu jaunieši 30 komandu konkurencē ieguvuši 4. vietu par tradicionālo latviešu ēdienu galdu un 2. vietu par saldo ēdienu.
Ritma Gaidamoviča
Jelgavas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvalde informē, ka pavārmākslas audzēkņiem bija jāgatavo ēdieni no konkrētā Itālijas reģiona produktiem, savukārt jaunajiem viesmīļiem tie jāprezentē, kā arī jāpilda vairāki citi uzdevumi. Uz konkursu devās trīs audzēkņi, kuri apgūst viesmīļa profesiju, un divi topošie pavāri. Jelgavnieku galvenais uzdevums bija pēc iespējas labāk parādīt savas prasmes un gūt starptautisku konkursu pieredzi.
Jelgavnieki 30 komandu konkurencē par tradicionālo latviešu ēdienu galdu ieguva 4. vietu, bet par saldo ēdienu – 2. vietu. Komanda no Jelgavas tika augstu novērtēta, konkursa beigās saņemot Kvalitātes balvu. Visi pieci audzēkņi ir ļoti apmierināti ar sasniegumiem un augsto vērtējumu.
Jāatgādina, ka konkursa tēma bija saistīta ar tā saukto «zaļo» domāšanu – tajā arī vērtēja, cik taupīgi un prasmīgi izmantoti produkti. Konkurss bija veltīts starptautiskajai izstādei «World Expo 2015», kas notiks Itālijas pilsētā Milānā no 2015. gada 1. maija līdz 31. oktobrim.
Foto: no Amatu skolas arhīva
Saistītā ziņa
Topošie pavāri un viesmīļi ar 100 kilogramu bagāžu dodas uz konkursu Itālijā