20.2 °C, 2.8 m/s, 79.3 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāTrešais labākais Latvijas bezalkoholisko kokteiļu meistars strādā «Jelgavas kreklos»
Trešais labākais Latvijas bezalkoholisko kokteiļu meistars strādā «Jelgavas kreklos»
10/09/2014

Izstādes «Riga Food» laikā aizvadīti vairāki profesionāļu konkursi, tostarp bārmeņu. Šī amata meistari sacentušies gan bezalkoholisko kokteiļu gatavošanā, gan par ātrākā bārmeņa titulu. Par trešo labāko bezalkoholisko kokteiļu meistaru valstī atzīts «Jelgavas kreklu» bārmenis Pēteris Mičuls, kura kokteiļa viena no galvenajām sastāvdaļām ir pīlādži.

Ritma Gaidamoviča

Izstādes «Riga Food» laikā aizvadīti
vairāki profesionāļu konkursi, tostarp bārmeņu. Šī amata meistari
sacentušies gan bezalkoholisko kokteiļu gatavošanā, gan par ātrākā
bārmeņa titulu. Par trešo labāko bezalkoholisko kokteiļu meistaru
valstī atzīts «Jelgavas kreklu» bārmenis Pēteris Mičuls, kura
kokteiļa viena no galvenajām sastāvdaļām ir pīlādži.

Latvijas bārmeņu portāls Bartending.lv ziņo,
ka bezalkoholisko kokteiļu konkursā «Evian & Badoit grand Prix
2014» noskaidrots, kurš Latvijas bārmenis spēj pagatavot garšīgāko
kokteili bez alkohola, par pamatu izvēloties vienu no diviem
ūdeņiem «Evian» (bez gāzes) vai «Badoit» (gāzēts). Savā izdomā,
savienojot dažādas garšas, meistarojās 12 bārmeņi no visas
Latvijas. Konkursā bārmeņiem bija jāpagatavo speciāli šim pasākumam
savs pašizdomāts kokteilis un obligāti jāizmanto kāds no iepriekš
minētajiem ūdeņiem.

Rezultātā uzvaras laurus arī šogad plūca
bārmenis Inguss Reizenbergs («Gemoss», «Monin»), 2. vietā – Pāvels
Ļehkoduhs («Cheers» bārs) un 3. vietā ierindojās jelgavnieks
Pēteris Mičuls no «Jelgavas krekliem» ar kokteili «Badoit
Orange».

«Prieks, ka mans darbs tik augstu novērtēts,
taču reizē tas bija pārsteigums,» atzīst Pēteris. Viņš bērnu un
slepenajai žūrijai piedāvāja kokteili «Badoit Orange», kura sastāvā
ir pīlādži, ingvers, medus, svaigi spiesta apelsīnu sula, baltās
šokolādes sīrups un gāzēts ūdens. «Recepte tapa speciāli šim
konkursam, un jāteic, ka tā pie manis atnāca diezgan ātri.
Vienudien braucu gar mežu, ieraudzīju košos pīlādžus un nodomāju:
o, varētu paņemt pīlādžus! Palēnām piekombinēju pārējās
sastāvdaļas, nogaršoju, bija labs. Garša interesanta – ne īsti pēc
vaniļas, ne īsti pēc šokolādes…,» tā Pēteris. Tiesa, šobrīd minēto
kokteili «Jelgavas kreklu» dzērienu kartē neatradīsiet, taču
Pēteris pieļauj, ka varbūt tas varētu tikt iekļauts sezonālajā –
jaunajā rudens –  piedāvājumā. «Kokteilis ir
transformējams, pīlādžus var arī nomainīt pret dzērvenēm vai
brūklenēm,» tā Pēteris.

Jāpiebilst, ka Pēteris spēkus izmēģināja arī
Latvijas Bārmeņu federācijas rīkotajās bārmeņu sacensības «Ātrākais
Latvijas bārmenis un bārmene 2014», kura mērķis bija noskaidrot
Latvijas ātrākos bārmeņus kokteiļu pagatavošanā. «Tur tik labi man
neveicās, jo pretī stājās profesionāļi ar lielāku darba pieredzi,»
nosaka Pēteris, taču viņš ir pārliecināts, ka jebkurš konkurss
cilvēku tikai bagātina. Tā ir iespēja sevi attīstīt, smelties
idejas no amata brāļiem. «Ieliet rumu ar kolu vai aliņu – tā jau
nav māksla. Izdomāt jaunu interesantu dzērienu – tas ir pavisam kas
cits. Turklāt praksē, ikdienā strādājot «Kreklos», apmeklētāji
bieži prasa ko jaunu un interesantu. Tālab nevar stāvēt uz vietas,»
pārliecināts Pēteris.

Foto: twitter.com, no personīgā arhīva