Īsi pēc Lieldienām, 24. aprīlī, pulksten 18 Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī notiks tematiskais tūrisma vakars «Vēderprieku baudīšana dabā». Tūrisma vakara viesi – ģimenes restorāna «Hercogs» īpašnieks Andris Rūmītis un Jelgavas Amatu vidusskolas pavāru specialitātes skolotāja Aina Tāluma kopā ar skolas audzēkņiem, demonstrēs vienkāršas un gardas receptes piknika grozam.
Ritma Gaidamoviča
Jelgavas reģionālā Tūrisma centra pārstāve Liene Strazdiņa informē, ka tematiskajā tūrisma vakarā aicināts piedalīties ikviens, kurš šogad plāno doties piknikā vai izbraukumā zaļumos. Vakara gaitā A.Rūmītis kopā ar Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkņiem demonstrēs vairākas receptes vienkāršu un gardu uzkodu pagatavošanai. Tematiskā tūrisma vakara dalībniekiem būs iespējams uzzināt, kādus produktus vislabāk izmantot piknika cienasta gatavošanai un kā vieglāk tos pagatavot.
Pavāri pārsteigs ar vienkāršām un oriģinālām receptēm, gatavojot tādus ēdienus, kā aukstā baltā zupa, biešu lapu salāti ar kazas siera krēmu, mini kebabi ar vistas cepeti un tadziki mērci, kā arī citas gardas uzkodas. Tūrisma vakara apmeklētājiem būs iespēja iemācīties ēdienu pagatavošanu, degustēt pavāru veikumu un iegūtās zināšanas izmantot gatavojoties piknika sezonai.
Tematiskais tūrisma vakars «Vēderprieku baudīšana dabā» notiks 24. aprīlī pulksten 18 Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī. Ieejas maksa pieaugušajiem, studentiem un pensionāriem – € 3, skolēniem – 2,50 eiro, bet pirmsskolas vecuma bērniem – bez maksas. Informācija un pieteikšanās pa tālruni 63005447, e63005447-pastu tic@tornis.jelgava.lv vai mājas lapā www.visit.jelgava.lv.
Foto: no JRTC arhīva