-5.1 °C, 3 m/s, 85.4 %

Pilsētā

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāVēl nedēļu var atklāt pašmāju garšas noslēpumus
Vēl nedēļu var atklāt pašmāju garšas noslēpumus
12/01/2014

Vēl līdz 18. janvārim ikviens ir aicināts sešos ēdināšanas uzņēmumos nobaudīt rudens/ziemas izlases ēdienus, kuru pagatavošanā prasmīgi izmantoti vietējo ražotāju un mājražotāju labumi, informē Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs.

www.jelgavasvestnesis.lv

Vēl līdz 18. janvārim ikviens ir
aicināts sešos ēdināšanas uzņēmumos nobaudīt rudens/ziemas izlases
ēdienus, kuru pagatavošanā prasmīgi izmantoti vietējo ražotāju un
mājražotāju labumi, informē Jelgavas reģionālais Tūrisma
centrs.

Pašmāju garšas noslēpumus ir iespējams baudīt
četros ēdināšanas uzņēmumos Jelgavā – restorānā «La Tour de Marie»
(Akadēmijas iela 1), bistro «Silva» (Driksas iela 7/9), muzikālajā
bārā – restorānā «Plate» (Lielā iela 6) un restorānā-picērijā
«Tomato pica» (Driksas iela 4), kā arī divos Jelgavas novada
ēdināšanas uzņēmumos – kafejnīcā «Zemnieku cienasts»
(Jaunsvirlaukas pagasts) un mednieku krogā «Aitiņlauvas» (Valgundes
pagasts).

Pašmāju garšas noslēpumu rudens/ziemas izlases
ēdienkartē ir iekļauti ēdieni, kuru pagatavošanā izmantota galoveja
šķirnes liellopa gaļa un jēra gaļa no SIA «Elite Plus», maizes
ceptuves «Svētes maize» ražotā produkcija, zemnieku saimniecībā
«Strautiņi» iegūtie medījumi, kā arī strausu gaļa no strausu fermas
«Mazzariņi», kas atrodas Nākotnē un ir iekļauta arī Jelgavas novada
tūrisma piedāvājumā kā apskates saimniecība. Savukārt kazas siers,
kas izmantots dažādos salātos, ražots no kazas piena, kas iegūts
Ozolnieku novadā esošajā tūrisma objektā – kazu saimniecībā
«Līcīši». Organizatori iesaka nogaršot medu, kas izmantots vairākos
ēdienos un iegūts saimniecībā «Līgas medus», kas atrodas Muceniekos
(Jelgavas novadā). Ar patīkamu garšu noteikti pārsteigs mūsmājas
saldējums, kas gatavots «Aitiņlauvās». Daudzveidīgais dārzeņu un
augļu klāsts ir no vairākām saimniecībām – «Līči», «Lejnieki eko»,
«Lauras», «Dambrati», «Kalnu Jurģēni» un Jelgavas tirgus, bet
plānajās pankūkās izmantotais piens no zemnieku saimniecības
«Vilki».

Pašmājas garšas noslēpumu galvenais mērķis ir
parādīt, ka gardus un interesantus ēdienus var pagatavot arī no
vietējiem produktiem, kas iegūti tepat.

Foto: Ivars Veiliņš

 

Saistītā ziņa

Rudens/ziemas garšas tūrē piedāvā
Zemgales labumus