8.8 °C, 1.4 m/s, 91.2 %

Galvenās ziņas

Jelgava saņem ekskluzīvu dāvanu no sadraudzības pilsētas Rieijmalmezonas
27.04.24, 14:32

Pateicībā par 17 gadus ilgo draudzību un veiksmīgo sadarbību dažādās jomās Jelgavas sadraudzības pilsēta Francijā Rieijmalmezona mūsu pilsētai sarūpējusi ekskluzīvu dāvanu – Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa žoga lielos vārtus, kas veidoti pēc vēsturisko vārtu fotogrāfijām. Šodien, klātesot dāvinātājiem, vārti svinīgi atklāti. “Šis ir brīnišķīgs abu pilsētu draudzības apliecinājums. Jelgava izsaka lielu pateicību jums par vērtīgo dāvinājumu un to, ka spējāt novērtēt Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa vēsturisko nozīmi un ļāvāt šim objektam atgūt vēsturiskos žoga lielos vārtus,” dāvinātājiem pateicās Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Pie Meža un vides zinātņu fakultātes atklāj publisku parku ar pašizglītošanās iespējām
26.04.24, 15:38

Simboliski pārgriežot lenti un paceļot mastos karogus, piektdien pie Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) Akadēmijas ielā 11 atklāts labiekārtotais publiskais parks. Turpmāk šis unikālais vides objekts ar atpūtas un pašizglītošanās iespējām būs brīvi pieejams jebkuram interesentam. Nodrošinot fakultātes infrastruktūras pilnveidi, renovācija noslēdzās arī mācību korpusos – pasākuma gaitā atklāta Koksnes zinātnes laboratorija un Koksnes izmantošanas ekspozīcija.

Lielupē un Driksā sāk patrulēt ūdens policistu patruļa
26.04.24, 09:38

Jelgavas pašvaldības policijas ūdens policistu patruļa sāk uzraudzīt ūdenstransporta satiksmi un kuģošanas noteikumu ievērošanu pilsētas upēs.

Skatīt vairāk