8.9 °C, 3.8 m/s, 76.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLedus skulptūras aplūkojamas līdz mēneša beigām (papildināts)
Ledus skulptūras aplūkojamas līdz mēneša beigām (papildināts)
14/02/2012

Līdz februāra beigām Uzvaras parkā Jelgavā apskatāmi 14.Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla uzvarētāju darbi dažādās kategorijās, kā arī pārējās skulptūras un ledus objekti, kurus festivāla laikā veidojuši 26 mākslinieki no 8 valstīm, tostarp ledus bārs un slīdkalniņi.

No  14.februāra līdz mēneša beigām Uzvaras parkā Jelgavā apskatāmi 14.Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla darbi, tostarp ledus bārs un slīdkalniņi.

Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla laikā izveidotās ledus skulptūras, ledus bārs un slīdkalniņi Uzvaras parkā Jelgavā būs aplūkojami līdz februāra beigām. Parks būs atvērts darba dienās no pulksten 12 līdz 20 un brīvdienās no pulksten 11-20.

14.Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls ar plašu aktivitāšu un kultūras programmu klātesošos priecēja no 10. līdz 12.februārim. Kā arī festivāla atklāšanas dienā, 10.februārī,  tika noteikti uzvarētāji. Kopā trīs festivāla dienu laikā ledus skulptūras un citus ledus mākslas objektus apskatīja 40 000 interesentu.

Žūrija, izvērtējot darbus, godalgoto pirmo vietu Individuālo skulptūru kategorijā piešķīra Kestutim Musteiķim no Lietuvas par darbu „Vai tiešām visa pirmsākums ir ābols?”, otro vieta saņēma  Ruslans Korovkovs no Bulgārijas ar darbu „Transcendentālā pasaule” un trešā vieta tika Donātam Mockus no Lietuvas par darbu „ Mr. Paganini”.

Komandas skulptūru kategorijā pirmā vieta tika piešķirta Kārlim Īlem un Viļius Matutis no Latvijas par darbu „Liesma, kas ceļ spārnos”, otrā vieta tika Džulustanam Markovam un Kunijai Takasajevai no Krievijas par darbu „Ikedzukuri” un trešā vieta – Igoram Nareiko un Sergejam Loginovam no Krievijas darbam „ Leģenda par slaveno NANI”.

Žūrijas balvas saņēma Sergejs Tcelebrovskis  no Krievijas par darbu „Pārpasaulīga mīlestība”, Andrejs Molokovs un Sergejs Tcelebrovskis no Krievijas par darbu „Mīklainais Helovīns” un Agnese Rudzīte-Kirillova ar Donātu Mockus no Latvijas un Lietuvas par darbu „Bioķīmija”.

Ieeja Uzvaras parkā ir no Lapskalna ielas pie 1. kases. Maksa pieaugušajiem  1 lats, skolēniem, studentiem un pensionāriem 50 santīmi un bērniem līdz 7 gadiem ieeja bez maksas.

Saistītie raksti

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā