12 °C, 3.7 m/s, 88.3 %

Jaunumi

Jaunumi
Sports
Jelgavas čempioni pavasara krosā – Ilona Daģe un Ņikita Samsonovs

Šodien, 9. maijā, pļavā pretī pilij aizvadīts pavasara kross. Skolēni sacentās Jelgavas 53. skolēnu spartakiādē, savukārt starp pieaugušajiem tika noskaidroti Jelgavas čempioni – tie ir Ilona Daģe un Ņikita Samsonovs.

Sports
Jelgavā aizvadīts Baltijas atklātais čempionāts karatē

Nedēļas nogalē Jelgavas spora hallē notika Baltijas atklātais čempionāts karatē “XVII Baltic Open J.K.A.”, pulcējot 231 sportistu no 15 Latvijas, Igaunijas un Lietuvas sporta klubiem. Jelgavu pārstāvēja karatē klubu “Shinri” un “Vitus” sportisti.

Sports
Sagatavojies Jelgavas Nakts pusmaratonam!

Lai sagatavotos Jelgavas Nakts pusmaratonam, interesenti aicināti uz skriešanas treniņiem. Lai gan atklāšanas treniņš ar gaismiņu tematiku jau aizvadīts, no šodienas sāksies sistemātiskāks treniņu darbs.

Sports
Jelgavas peldētājiem Latvijas čempionātā 38 medaļas

No 2. līdz 4. maijam Ķīpsalas peldbaseinā Rīgā notika 99. Latvijas atklātais čempionāts peldēšanā, kurā Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas (JSPS) peldētāji izcīnīja 15 medaļas, kā arī Latvijas atklātais čempionāts peldēšanā vecmeistariem un tautas klasei, kurā Jelgavas kluba “Mitauswim” peldētāji izcīnīja 23 medaļas.

Sports
“Brīvības stafetes” pulcē jelgavniekus

Aizvadītas “Brīvības stafetes” – skrējiens, kas kļuvis par neatņemamu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas tradīciju Jelgavā un kurā piedalās pilsētas skolu komandas un ikviens interesents.

Sports
Toms Komass – četrkārtējs Latvijas čempions 100 km skrējienā

Naktī no 3. uz 4. maiju startēja skrējiens Rīga–Valmiera, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts 100 kilometru skrējienā. Skrējienā ceturto reizi uzvarēja jelgavnieks Toms Komass.

Sports
Jelgavas airētāji mājās izcīna 15 medaļas; Avdejeva ceļojošo balvu aizved uz Limbažiem

Maija pirmajā dienā aizvadīts tradicionālais Pavasara kauss smaiļošanā un kanoe airēšanā, kas vienlaikus ir arī Latvijas čempionāts garajās distancēs. Jelgavas airētāji savās mājās izcīnīja 15 medaļas. Ierasti šajās sacensībās ātrākais smaiļotājs starp vīriešiem iegūst leģendārā Jelgavas smaiļotāja Aleksandra Avdejeva ceļojošo balvu, un to šogad izcīnīja ukraiņu sportists Danilo Michuda, kurš dzīvo, mācās un trenējas Limbažos.

Sports
Noskaidros Jelgavas čempionus pavasara krosā

9. maijā pļavā pretī pilij notiks Jelgavas 53. skolēnu spartakiāde un Jelgavas atklātais čempionāts pavasara krosā.

Sports
Peldētāji pārved medaļas no Dobeles un Siguldas

Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas (JSPS) audzēkņi aizvadītajā nedēļā ar labiem panākumiem startējuši sacensībās Siguldā un Dobelē.

Sports
1. maijā – tradicionālās airēšanas sacensības

Latvijas mēroga smaiļošanas un kanoe airēšanas sezona tradicionāli sākas Jelgavā – interesenti aicināti 1. maijā no pulksten 12:00 Pasta salā vai Lielupes promenādē klātienē vērot Pavasara kausa sacensības, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts  garajās distancēs.

Sports
Jelgavniecei Sonorai Liepai sudrabs Eiropas junioru reitinga turnīrā skvošā

Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas skolniece Sonora Liepa izcīnīja sudraba godalgu Eiropas Skvoša federācijas (ESF) reitinga turnīra “Latvian Junior Open 2024” vecākajā – GU19 – grupā. Finālmačā Sonora trīs geimos, bet ar nelielu punktu starpību piekāpās čehietei Ellai Pelikanovai.

Sports
Jelgavnieks izcīna bronzu Eiropas mazo valstu čempionātā tekvondo

Šonedēļ Tallinā aizvadīts Eiropas mazo valstu čempionāts tekvondo. Jelgavas sporta kluba “Olimpiks” sportists Ruslans Lepins-Žagars čempionātā izcīnīja bronzas medaļu.

1 2 3 ... 210