11 °C, 2.2 m/s, 70.5 %

Galvenās ziņas

Pie Meža un vides zinātņu fakultātes atklāj publisku parku ar pašizglītošanās iespējām
26.04.24, 15:38

Simboliski pārgriežot lenti un paceļot mastos karogus, piektdien pie Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) Akadēmijas ielā 11 atklāts labiekārtotais publiskais parks. Turpmāk šis unikālais vides objekts ar atpūtas un pašizglītošanās iespējām būs brīvi pieejams jebkuram interesentam. Nodrošinot fakultātes infrastruktūras pilnveidi, renovācija noslēdzās arī mācību korpusos – pasākuma gaitā atklāta Koksnes zinātnes laboratorija un Koksnes izmantošanas ekspozīcija.

Lielupē un Driksā sāk patrulēt ūdens policistu patruļa
26.04.24, 09:38

Jelgavas pašvaldības policijas ūdens policistu patruļa sāk uzraudzīt ūdenstransporta satiksmi un kuģošanas noteikumu ievērošanu pilsētas upēs.

Sāk realizēt līdzdalības projektu idejas; turpinās pieteikumu iesniegšana šā gada konkursā
24.04.24, 08:30

Ar piknika vietas ierīkošanu Driksas krastmalā sākusies pagājušā gada līdzdalības projektu ideju īstenošana. Drīzumā sāksies arī otras attīstības idejas būvniecības darbi – bērnu sporta un rotaļu laukuma izveide Romas ielas rajonā. Paralēli tam līdz 30. aprīlim turpinās pieteikumu iesniegšana šā gada pašvaldības izsludinātajā līdzdalības projektu ideju konkursā, kur jau saņemti pirmie pieteikumi.

Pirmo reizi Jelgavā notiks unikāla zemūdens talka Driksā
19.04.24, 08:15

27. aprīlī no pulksten 11 līdz 17 Jelgavā pirmo reizi notiks unikāla plaša mēroga zemūdens talka – ūdenslīdēji sadarbībā ar biedrību “Par zaļo enerģiju Latvijai” un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes studentu pašpārvaldi organizēs Driksas gultnes tīrīšanu. Dalību zemūdens talkā jau apstiprinājuši vairāk nekā 20 ūdenslīdēji, taču kā nirēji, tā palīgi krastā joprojām var pieteikties.

Skatīt vairāk