8.8 °C, 3.7 m/s, 65.1 %

“Veselības veicināšana Jelgavā”

Sākumlapa DokumentiProjekti2020. gads“Veselības veicināšana Jelgavā”
“Veselības veicināšana Jelgavā”

logo 1.png

Projekta mērķis uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem Jelgavas pilsētā, it īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajai vietējai sabiedrībai, laika periodā no 2017.-2023. gadam īstenojot darbību kompleksu iedzīvotāju veselības paradumu maiņai.

Projekta kopējais budžets – 1 071 153,00 EUR, t.sk. 910 480,05 EUR (85%) – Eiropas Sociālā fonda finansējums un 160 672,95 EUR (15%) – valsts budžeta finansējums.

Projekta vienošanās numurs: 9.2.4.2/16/I/085

Projekta mērķa grupa ir Jelgavas pilsētas iedzīvotāji, jo īpaši sociālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautās iedzīvotāju grupas:

  • trūcīgie un maznodrošinātie iedzīvotāji;
  • bezdarbnieki;
  • personas ar invaliditāti;
  • iedzīvotāji, kas vecāki par 54 gadiem;
  • bērni.

Projekta galvenās darbības:

1. veselības veicināšanas pasākumu īstenošana vietējai sabiedrībai un mērķa grupām;

2. slimību profilakses pasākumu īstenošana vietējai sabiedrībai un mērķa grupām;

3. projekta vadība;

4. projekta īstenošanas nodrošināšana;

5. informācijas un publicitātes pasākumu īstenošana.

Plānotais projekta īstenošanas laiks: 79 mēneši sākot no 2017. gada 2.maija līdz 2023. gada 31. decembrim.

Projekta aktualitātes:

03.10.2023.

7. oktobrī notiks veselības diena senioriem

7. oktobrī no pulksten 10 līdz 13.30 Jelgavas Senioru biedrības telpās Dobeles ielā 62A notiks pasākums “Senioru veselības diena”.

Pasākuma mērķis ir izglītot seniorus un vērst uzmanību uz dažādu slimību – kā sirds un asinsvadu slimību, onkoloģisko slimību un citu –, riska faktoriem un to novēršanu, kā arī izglītot pasākuma dalībniekus par slimību profilaksi un fizisko aktivitāšu nepieciešamību ikdienas dzīvē.

Senioru veselības dienas dalībniekiem būs iespēja apmeklēt divas speciālistu vadītas lekcijas:

  • no pulksten 10.15 līdz 11.45 paredzēta ārstes Karlīnas Elksnes lekcija “Onkoloģisko slimību profilakse”
  • no pulksten 12 līdz 13.30 – fizioterapeita Edgara Antonova lekciju “Kustību prieks”.

Savukārt no pulksten 10 līdz 13 pasākuma dalībnieki varēs veikt eksprestestus – noteikt glikozes un holesterīna līmeni asinīs, kā arī saņemt speciālistu rekomendācijas.

Dalība pasākumā ir bez maksas, un tam nav iepriekš jāpiesakās. Pasākums tiek organizēts, īstenojot Eiropas Sociālā fonda projektu “Veselības veicināšana Jelgavā” (Nr.9.2.4.2/16/I/085).

26.09.2023.

Jauniešiem piedāvā nodarbību ciklu “Stilīgs un veselīgs”

Pilsētas jaunieši vecumā no 13 līdz 18 gadiem aicināti piedalīties izglītojošā un informatīvā nodarbību ciklā “Stilīgs un veselīgs”. Pirmā nodarbība jau 27. septembrī. Nodarbību ciklam nepieciešams iepriekš pieteikties.

Nodarbības norisināsies Jelgavas Vecpilsētas mājā Vecpilsētas ielā 14. Lai pieteiktos nodarbībām, obligāti nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu, kas pieejama ŠEIT.

Semināru norises laiki un tēmas, kuras tiks apskatītas:

27. septembrī no pulksten 16. līdz 17.40 – “Emociju izpausmes”. Pirmajā seminārā tiks runāts par produktīvām un radošām emociju izpausmēm, tāpat šajā seminārā tiks apskatīts, kā emociju izpausmes var ietekmēt ikdienas emocionālo labsajūtu. Vēl šajā nodarbībā tiks apskatīta tēma – emocionālā ēšana. Semināru vadīs psiholoģe Ilze Pīpkalēja un uztura speciāliste Agrita Spēlmane.

29. septembrī no pulksten 16. līdz 17.40 – “Stresa vadība”. Nodarbībā tiks runāts par stresa mazināšanas veidiem un rīcību dažādās stresa situācijās. Semināru vadīs psiholoģe Ilze Pīpkalēja.

4. oktobrī no pulksten 16. līdz 17.40 – “Trauksme”. Šajā reizē ar jauniešiem tiks runāts par to, kas ir trauksme, kā tā ietekmē ikdienu un, kā to mazināt. Semināru vadīs psiholoģe Ilze Pīpkalēja un sabiedrības veselības speciāliste Amanda Zūle.

11. oktobrī no pulksten 16. līdz 17.40 – “Vardarbība”. Nodarbībā tiks runāts par vardarbības veidiem, tās pazīmēm un rīcību saskaroties ar to. Tāpat tiks apskatīts, kādas var būt vardarbības sekas.

18. oktobrī no pulksten 16. līdz 16.45 – “Personības veidošanās”. Šajā nodarbībā tiks runāts par veiksmīgu sevis pieņemšanu un aspektiem, kas veicina veselīgas personības veidošanos. Semināru vadīs psiholoģe Ilze Pīpkalēja.

18. oktobrī no pulksten 17. līdz 17.45 – “Attiecības”. Noslēdzošajā nodarbībā tiks runāts par attiecību veidiem – ģimenē, ar draugiem, skolā un citur. Semināru vadīs psiholoģe Ilze Pīpkalēja.

Apmeklējot visus seminārus, dalībniekiem izlozes kārtība būs iespēja laimēt “JBL Tune 510BT” bezvadu austiņas.

Nodarbību cikls tiek organizētas, īstenojot Eiropas Sociālā fonda projektu “Veselības veicināšana Jelgavā” (Nr.9.2.4.2/16/I/085).

05.09.2023.

Bezmaksas fiziskās aktivitātes pārceļas uz telpām  

Pilsētā joprojām turpināsies veselības veicināšanas projekta aktivitātes, tikai no septembra bezmaksas treniņi, izņemot nūjošanu, norisinās iekštelpās. Iedzīvotāji aicināti būt fiziski aktīvi un izmantot iespēju apmeklēt bezmaksas bērnu un jauniešu treniņus, nodarbības “Vesela mugura”, “Kardio/Spēks”, “Brīvdienu starteris” un nūjošanas nodarbības.

Nodarbības “Kardio/spēks” norisinās divas reizes nedēļā – pirmdienās un trešdienās pulksten 19. Treniņu norises vieta ir  Zemgales Olimpiskais centrs Kronvalda ielā 24. Pirmdienās šīs nodarbības vada trenere Anete Rone, bet trešdienās – Egija Troščenko. Nodarbības ”Kardio/ spēks” ir vidējas intensitātes treniņi sirds un asinsvadu sistēmas treniņam, muskuļu spēka un izturības attīstībai. Šie treniņi ir piemēroti dažāda vecuma dalībniekiem.

Otrdienās un ceturtdienās pulksten 17.30 bērniem un jauniešiem vecumā no 7 līdz 13 gadiem ir iespēja piedalīties vispārattīstošajos treniņos. Šīs nodarbības norisinās Zemgales Olimpiskajā centrā. Nodarbību galvenais mērķis ir veicināt regulāru bērnu un jauniešu fizisko aktivitāti. Šajos treniņos interesantā un bērniem saistošā veidā tiek piedāvāti dažādi vingrinājumi, kas trenē koordināciju, līdzsvaru, muskuļu spēku un kopējo fizisko sagatavotību. Jāņem vērā, ka nākamais bērnu un jauniešu treniņš gaidāms ceturtdien, 7. septembrī, šo otrdien, 5. septembrī, šis treniņš nenotiek.

Arī pieaugušajiem otrdienu un ceturtdienu vakaros ir iespēja piedalīties veselību veicinošās nodarbībās – “Vesela mugura”, kas pulksten 19 norisinās Zemgales Olimpiskajā centrā. Treniņi “Vesela mugura” ir zemas līdz vidējas intensitātes vingrošanas nodarbības, kuru mērķis ir  trenēt un veicināt izturību, koordināciju kā arī ķermeņa un prāta relaksāciju, locītavu kustību apjoma un muskuļu spēka saglabāšanu. Nodarbības ir piemērotas dažāda vecuma iedzīvotājiem.

Līdz 7. septembrim bērnu un jauniešu treniņus, kā arī nodarbības “Vesela mugura” vadīs trenere Agrita Spēlmane, bet no 12. septembra šo treniņu vadību pārņems Līva Tihovska.

Sestdienu rītos pulksten 9 iedzīvotāji aicināti uz nodarbību “Brīvdienu starteris” Zemgales Olimpiskajā centrā. To vadīs trenere Anete Rone. Nodarbība “Brīvdienu starteris” ir zemas līdz vidējas intensitātes treniņš. Šajā treniņā tiek iekļauti vingrinājumi visām muskuļu grupām. “Brīvdienu starteris” ir lielisks veids kā iesākt nedēļas nogali.

Svētdienās jelgavniekiem ir iespēja pievienoties aktīvajai nūjotāju grupai. Rudens periodā nodarbības sākas pulksten 10, satikšanās vieta – Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra iekšpagalmā Institūta ielā 4. Uz nodarbību ir iespēja bez maksas saņemt nūjas. Nodarbības vada trenere Zane Grava.

Visas aktivitātes tiek organizētas, īstenojot Eiropas Sociālā fonda projektu “Veselības veicināšana Jelgavā” (Nr.9.2.4.2/16/I/085).

29.08.2023.

Organizē bezmaksas aktivitātes iedzīvotājiem no 54 gadu vecuma

Rudens periodā iedzīvotājiem no 54 gadu vecuma būs iespēja piedalīties bezmaksas fizisko aktivitāšu nodarbībās. Šobrīd izsludināta pieteikšanās diviem nodarbību cikliem – vingrošanai ar fizioterapeitu un veselības dejām.

Vingrošanas nodarbības iedzīvotājiem no 54 gadu vecuma notiks deju studijā “Dejovisi.lv”, Raiņa ielā 28, 2. stāvā, divās grupās: no 18. septembra līdz 12. oktobrim pirmdienās un ceturtdienās pulksten 14 un pulksten 15. Katrā ciklā ir iekļautas astoņas nodarbības, kuras vadīs fizioterapeite Egija Kovaļenko. Nodarbībām jāpiesakās iepriekš, zvanot pa tālruni 25612545 vai 27830373.

Tāpat iedzīvotājiem no 54 gadu vecuma ir iespēja pieteikties veselības deju nodarbību ciklam, kas norisināsies no 22. septembra līdz 24. novembrim piektdienās no pulksten 17 līdz 18. Vienā ciklā paredzētas 10 deju nodarbības, un tās notiks studijā “Dejovisi.lv” Raiņa ielā 28. Dejām var pieteikties pa tālruni 25758333 vai e-pastu info@dejovisi.lv.

Visas aktivitātes tiek organizētas, īstenojot Eiropas Sociālā fonda projektu “Veselības veicināšana Jelgavā” (Nr.9.2.4.2/16/I/085).

09.08.2023.

Veselību veicinošās bezmaksas aktivitātes līdz augusta beigām notiks ārā

Jelgavnieki arī augustā aicināti bez maksas iesaistīties veselību veicinošās aktivitātēs. Visas nodarbības līdz mēneša beigām plānotas ārā.

Pirmdienās un trešdienās iedzīvotāji aicināti uz nodarbību “Kardio/spēks”, kas pulksten 19 norisinās Jelgavas 4. sākumskolas stadionā Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 34. Nodarbību pirmdienās vada trenere Agrita Spēlmane, bet trešdienās – Anete Rone.

Tāpat līdz augusta beigām ik otrdienu pulksten 15 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes sporta stadionā Raiņa ielā 1 jaunajām māmiņām kopā ar saviem mazuļiem ir iespēja piedalīties vingrošanas nodarbībās. Nodarbības ir piemērotas māmiņām ar bērniem līdz divu gadu vecumam, un tās vada trenere Agrita Spēlmane.

Otrdienu un ceturtdienu pēcpusdienās no pulksten 17 līdz 17.50 bērni un jaunieši vecumā no 7 līdz 13 gadiem aicināti uz aizraujošām vingrošanas nodarbībām, kas notiek stadionā pie Jelgavas 4. sākumskolas. Treniņus vada trenere Agrita Spēlmane.

Tāpat otrdienās un ceturtdienās pulksten 19 jelgavnieki var apmeklēt nodarbības “Vesela mugura” pils saliņā (Gubernatora saliņā). Šīs nodarbības vada trenere Agrita Spēlmane.

Vēl tikai līdz 31. augustam iedzīvotājiem ir iespēja apmeklēt pilates – otrdienās un ceturtdienās pulksten 19.15 Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra sporta laukumā Institūta ielā 4. Nodarbības vada trenere Anete Rone.

Svētdienās var pievienoties aktīvajam nūjotāju pulciņam. Vasaras periodā nodarbības sākas pulksten 9, satikšanās vieta – Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra sporta laukums Institūta ielā 4. Uz nodarbību ir iespēja bez maksas saņemt nūjas. Nodarbības vada trenere Zane Grava.

Jāatgādina, ka visas nodarbības ir bez maksas un tām iepriekš nav jāpiesakās. Sliktu laikapstākļu gadījumā treniņš var tikt pārcelts. Šai informācijai iedzīvotāji aicināti sekot līdzi vietnē facebook.com/jelgavasveseliba.

Savukārt septembrī fizisko aktivitāšu nodarbības atgriezīsies telpās. Precīza informācija par treniņu norises vietu un laiku vēl sekos.

Tāpat jelgavnieki jau šobrīd var pieteikties bezmaksas nodarbībām, kuras tiks īstenotas rudenī, – strādājošajiem “Strādā vesels” un topošajiem vecākiem “Topošo vecāku skola”. Sīkāka informācija, nodarbību grafiki, kā arī pieteikšanās – ŠEIT.

Visas aktivitātes tiek organizētas, īstenojot Eiropas Sociālā fonda projektu “Veselības veicināšana Jelgavā” (Nr.9.2.4.2/16/I/085).

 

04.06.2023.

Jelgavā noritējis “Veselīga dzīvesveida aktivitāšu rallijs ģimenēm”

Sestdien, 3. jūnijā skvērā aiz Jelgavas Kultūras nama norisinājās “Veselīga dzīvesveida aktivitāšu rallijs ģimenēm”, kas tika īstenots ESF projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” ietvaros. Dalībniekiem pasākumā tika piedāvāta iespēja piedalīties deviņās aizraujošās un izglītojošās uzdevumu stacijās par tādām tēmām kā veselīgs dzīvesveids, uzturs kā arī emocionālā labsajūta.

Veselīga dzīvesveida aktivitāšu rallijā kopumā dalību ņēma 30 ģimenes. Piedāvātās aktivitātes bija ļoti dažādas- dalībniekiem bija gan jāmin mīklas, gan jāveido figūru piramīdas, jāšķiro pārtikas produkti pa produktu grupām kā arī jāveic vēl virkne citu aktivitāšu.

Dalībnieku mīļākā  stacija bija “Dullais zilonis”, tā dalībniekos izsauca īpaši pozitīvas emocijas. Šajā aktivitātē dalībniekam uz galvas bija jāuzliek cepure, kura bija īpaši sagatavota – tai klāt bija piešūtu zeķubikšu stara un iekša bija tenisa bumbiņa. Dalībnieku uzdevums bija nogāzt šķēršlu joslā izvietotās ūdens pudeles. Aktivitātē ar lielu prieku piedalījās kā mazi, tā lieli.

Komandas ar lielu azartu piedalījās arī stacijās, kurās bija jāveic fizisko aktivitāšu uzdevumi. Skanēja uzmundrinājuma saucieni, varēja just cik ģimenes ir saliedētas un dalībnieki atbalsta viens otru. Pasākuma beigās notika arī balvu izloze, kurā piecas ģimenes saņēma balvu kastes ar dažādiem veselīgiem gardumiem un izzinošiem materiāliem par veselīgu dzīvesveidu.

Paldies ikvienai komandai, kas piedalījās “Veselīga dzīvesveida aktivitāšu rallijā ģimenēm”. Nodarbības tiks īstenotas  Eiropas Sociālā fonda projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” (Nr.9.2.4.2/16/I/085) ietvaros. Pasākuma aktivitātes nodrošināja SIA “OnPlate”.

 

23.03.2023. 

Pirmsskolas vecuma bērnus varēs pieteikt bezmaksas peldēšanas nodarbībām

Īstenojot projektu “Veselības veicināšana Jelgavā”, mazajiem jelgavniekiem tiek piedāvātas bezmaksas peldētapmacības grupu nodarbības. Pirmdien, 27. martā, pulksten 17.30 tiks atvērta elektroniskā pieteikšanās peldētapmācības nodarbībām bērniem, kuri dzimuši 2017. un 2018. gadā. Saite uz elektronisko pieteikuma anketu būs pieejama “Facebook” lapā “Veselības veicināšana Jelgavā”.

Kopumā plānots izveidot 15 peldētāju grupas, bet pašlaik pieteikšanās tiks izsludināta uz sešām no tām, katrā iekļaujot desmit bērnus, kuri dzimuši kādā no minētajiem gadiem. Nodarbības norisināsies darba dienu vakaros, pirmsskolas izglītības iestādes “Kāpēcīši” peldbaseinā. Katrai grupai paredzētas astoņas bezmaksas nodarbības, kas norisināsies divas reizes nedēļā.

Svarīgi – katru dalībnieku varēs pieteikt tikai vienu reizi uz vienu no vēlamajām grupām. Pieteikumi, kuros būs reģistrēti bērni, kas nav dzimuši 2017. vai 2018. gadā, dalība tiks atteikta.

Elektroniskā pieteikšanās tiks slēgta brīdī, kad tiks sasniegts maksimālais grupas dalībnieku skaits. Tiem, kuri nebūs paguvuši reģistrēties vēlamajā grupā, būs iespēja reģistrēt savu bērnu rezervistu sarakstā.

Peldētapmācību nodarbības pirmsskolas vecuma bērniem

No 3. aprīļa līdz 2. maijam pirmdienās un ceturtdienās tiks organizētas trīs peldētapmācības grupas. To norises laiki:

  • 1. grupa – no pulksten 17.30 līdz 18.
  • 2. grupa – no pulksten 18.10 līdz 18.40.
  • 3. grupa – no pulksten 18.50 līdz 19.20.

Svarīgi – šo grupu pēdējās peldētapmacības cikla nodarbības notiks 2. maijā, kas ir otrdiena, bet 10. aprīlī nodarbība nenotiks.

Pārējās trīs grupas tiks organizētas pirmdienās un ceturtdienās no 8. maija līdz 1. jūnijam. To norises laiki:

  • 4. grupa– no pulksten 17.30 līdz 18.00.
  • 5. grupa – no pulksten 18.10 līdz 18.40.
  • 6. grupa – no pulksten 18.50 līdz 19.20.

Nodarbības tiks īstenotas ar Eiropas Sociālā fonda projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” (Nr.9.2.4.2/16/I/085) atbalstu.

 

07.03.2023.

Jelgavas jauniešiem piedāvā nodarbību ciklu “Stilīgs un veselīgs”

Pilsētas jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem no 23. marta sešas ceturtdienas aicināti piedalīties izglītojošā un informatīvā nodarbību ciklā “Stilīgs un veselīgs” par attiecībām, emocijām un veselību. Nodarbības ir bez maksas, bet tām obligāti iepriekš jāreģistrējas.

Nodarbības norisināsies Jelgavas Vecpilsētas mājā Vecpilsētas ielā 14. Lai pieteiktos nodarbību ciklam, obligāti nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu, kas pieejama ŠEIT.

Apmeklējot visus seminārus dalībniekiem izlozes kārtība būs iespēja laimēt “JBL Tune 510BT” bezvadu austiņas.

Semināru norises laiki un tēmas, kuras tiks apskatītas:

23. martā no pulksten 16 līdz 17.40 – “Stresa vadība”. Tiks runāts par stresa mazināšanas veidiem un  rīcību dažādās stresa situācijās;

30. martā no pulksten 16 līdz 16.45 – “Trauksme”. Šajā reizē jaunieši varēs uzzināt, kas ir trauksme, kā tā ietekmē ikdienu un kā to mazināt;

30. martā no pulksten 17 līdz 17.45 – “Vardarbība”. Šajā reizē tiks runāts par vardarbības veidiem, tās pazīmēm un rīcību saskaroties ar to, kā arī apskatītas kādas var būt vardarbības sekas;

6. aprīlī no pulksten 16 līdz 17.40 – “Personības veidošanās”. Šajā reizē ar jauniešiem tiks runāts par veiksmīgu sevis pieņemšanu un aspektiem, kas veicina veselīgas personības veidošanos.;

13. aprīlī no pulksten 16 līdz 17.40 – “Emociju izpausmes”. Produktīva, radoša emociju izpausme, kā emociju izpausme ietekmē ikdienas emocionālo labsajūtu;

20. aprīlī no pulksten 16 līdz 17 – “Attiecības”. Attiecību veidi (ģimene, draugi, skola).

Lekciju cikls tiek organizēts ar ESF projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” (projekta numurs Nr.9.2.4.2/16/I/085) atbalstu.

 

07.01.2023.

Bezmaksas treniņi atsāksies 9. janvārī

Nākamnedēļ – no 9. janvāra – atsāksies veselības vecināšanas projekta bezmaksas treniņi. Jelgavnieki aicināti piedalīties bērnu un jauniešu treniņos – tiem gan mainīta norises vieta un laiks –, nodarbībās “Kardio/Spēks” un “Vesela mugura”, kuras vadīs cita trenere, kā arī nūjošanas nodarbībās.

Veselības veicināšanas projekta koordinatore Sintija Birģele stāsta, ka jaunais gads sācies ar vairākiem jaunumiem. Turpmāk treniņus “Kardio/Spēks” un “Vesela mugura” divas reizes nedēļā pasniegs trenere Agrita Spēlmane, nodarbību piedāvājumā atgriežas nūjošana, kas notiks reizi nedēļā – svētdienās. Jāuzsver, ka tiek mainīts nodarbību “Kardio/Spēks” norises laiks un bērnu un jauniešu treniņu norises laiks un vieta.

Nodarbības iedzīvotājiem joprojām tiek nodrošinātas bez maksas, un tām iepriekš nav jāpiesakās. Ierasties var ikviens, kurš apņēmies uzlabot savu pašsajūtu un kļūt aktīvāks.

Bezmaksas nodarbību norises laiki

 

PIRMDIENĀS

 

“Kardio/Spēks”

 

Pulksten 19 Zemgales Olimpiskajā centrā (Kronvalda iela 24).

Trenere – Agrita Spēlmane.

 

OTRDIENĀS

 

Bērnu un jauniešu (7–13 gadi) treniņi

 

Pulksten 17 sporta klubā “Sports Factory” (Pasta iela 28).

Trenere – Kristīne Ralle-Meldere/Agrita Spēlmane.

 

“Vesela mugura”

 

Pulksten 19 Zemgales Olimpiskajā centrā (Kronvalda iela 24).

Trenere – Agrita Spēlmane.

 

TREŠDIENĀS

 

“Kardio/Spēks”

 

Pulksten 19 Zemgales Olimpiskajā centrā (Kronvalda iela 24).

Trenere Agrita Spēlmane.

 

CETURTDIENĀS

 

Bērnu un jauniešu (7–13 gadi) treniņi

 

Pulksten 17 sporta klubā “Sports Factory” (Pasta iela 28).

Trenere – Kristīne Ralle-Meldere /Agrita Spēlmane.

 

“Vesela mugura”

 

Pulksten 19 Zemgales Olimpiskajā centrā (Kronvalda iela 24).

Trenere – Agrita Spēlmane.

 

SESTDIENĀS

 

“Brīvdienu starteris”

Pulksten 9 Zemgales Olimpiskajā centrā (Kronvalda iela 24).

Trenere – Anete Rone.

 

SVĒTDIENĀS

 

Nūjošana

Pulksten 10 no Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra sporta laukuma (Institūta iela 4).

Trenere – Zane Grava.

 

Bezmaksas treniņi tiek īstenoti Eiropas Sociālā fonda projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” gaitā.

 

07.01.2023.

Bērnus no 7 līdz 12 gadiem varēs pieteikt bezmaksas slidošanas nodarbībām

Pirmdien, 9. janvārī, pulksten 9 tiks atvērta elektroniskā pieteikšanās slidotapmācības nodarbībām 7–12 gadus veciem bērniem bez priekšzināšanām. Kopumā tiks uzņemtas četras grupas, katrā 20 skolēni, un nodarbības notiks publiskajā slidotavā Pasta salā. Saite uz elektronisko pieteikuma anketu būs pieejama “Facebook” lapā “Veselības veicināšana Jelgavā”.

Veselības veicināšanas projekta koordinatore Sintija Birģele stāsta, ka kopumā tiks uzņemtas četras grupas – divas 7–9 gadus vecu bērnu un divas 10–12 gadus vecu bērnu –, pa 20 dalībniekiem katrā. Katrai grupai notiks astoņas bezmaksas slidotapmācības nodarbības. Svarīgi – šīs nodarbības paredzētas skolēniem bez slidošanas priekšzināšanām, tāpēc lūgums vecākiem būt godprātīgiem un nepieteikt bērnus, kuriem jau ir slidotprasmes un kuri jau ir piedalījušies šādās nodarbībās iepriekš.

Katru dalībnieku var pieteikt tikai vienu reizi uz vēlamo norises laiku un atbilstošā vecuma grupā. Pieteikumi, kas tiks iesniegti neatbilstošā vecuma grupā vai vairākās grupās, netiks ņemti vērā.

Elektroniskā pieteikšanās tiks slēgta brīdī, kad tiks sasniegts maksimālais grupas dalībnieku skaits.

Slidotapmācības nodarbības bērniem bez priekšzināšanām

Grupu laiki 7–9 gadus veciem bērniem:

  • no 12. janvāra līdz 2. martam ceturtdienās no pulksten 18.30 līdz 19.30;
  • no 13. janvāra līdz 3. martam piektdienās no pulksten 18.15 līdz 19.15.

 

Grupu laiki 10–12 gadus veciem bērniem:

  • no 12. janvāra līdz 2. martam ceturtdienās no pulksten 19.45 līdz 20.45;
  • no 13. janvāra līdz 3. martam piektdienās no pulksten 19.30 līdz 20.30.

 

02.12.2022.

Organizē bezmaksas aktivitātes grūtniecēm un iedzīvotājiem no 54 gadiem

Veselības veicināšanas projektā arī šogad pilsētniekiem tiek organizētas dažādas bezmaksas grupu nodarbības. Šobrīd izsludināta pieteikšanās vingrošanas nodarbību cikliem grūtniecēm, kā arī vingrošanas un deju nodarbībām iedzīvotājiem vecumā no 54 gadiem. Tiks uzņemtas divas grūtnieču grupas – vienai pirmā nodarbība būs 9. janvārī, otrai 6. februārī, bet vingrošana iedzīvotājiem no 54 gadu vecuma sāksies 9. janvārī, veselības dejas – 20. janvārī, balles dejas – 13. janvārī.

Bezmaksas vingrošanas nodarbības grūtniecēm notiks divos ciklos: no 9. janvāra līdz 2. februārim pirmdienās un ceturtdienās pulksten 16.15 un no 6. februāra līdz 2. martam pirmdienās un ceturtdienās pulksten 16.15. Nodarbības notiks Zemgales Veselības centrā Zemgales prospektā 15. Katrā ciklā būs astoņas nodarbības, un tās vadīs fizioterapeite Jekaterina Čertova. Lai piedalītos, topošajām māmiņām ir jāuzrāda ģimenes ārsta, ginekologa vai vecmātes izziņa ar atļauju dalībai šāda veida fiziskajās aktivitātēs. Nodarbībām obligāti iepriekš jāpiesakās pa tālruni 25612545 vai 63012084.

Vingrošanas nodarbības iedzīvotājiem no 54 gadu vecuma notiks deju studijā “Dejovisi.lv” Raiņa ielā 28, 2. stāvā, divās grupās: no 9. janvāra līdz 2. februārim pirmdienās un ceturtdienās pulksten 12.30 un no 9. janvāra līdz 2. februārim pirmdienās un ceturtdienās pulksten 13.30. Katrā ciklā iekļautas astoņas nodarbības, kuras vadīs fizioterapeite Zane Strode. Tām var pieteikties pa tālruni 25612545 vai 63012084.

Tāpat iedzīvotājiem no 54 gadu vecuma ir iespēja pieteikties deju nodarbībām, kas sāksies šomēnes. Veselības dejas paredzētas no 20. janvāra līdz 24. martam piektdienās no pulksten 17 līdz 18, bet balles dejas – no 13. janvāra līdz 17. martam piektdienās no pulksten 18 līdz 19. Vienā ciklā paredzētas 10 deju nodarbības, un tās notiks studijā “Dejovisi.lv” Raiņa ielā 28. Dejām var pieteikties pa tālruni 25758333 vai e-pastu info@dejovisi.lv.

Bezmaksas nodarbības tiek realizētas ar Eiropas Sociālā fonda projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” atbalstu.

 

02.12.2022.

Bezmaksas treniņi šogad notiks līdz 16. decembrim

Veselības vecināšanas projekta bezmaksas treniņi šogad notiks līdz 16. decembrim. Jelgavnieki aicināti piedalīties bērnu un jauniešu treniņos un nodarbībās “Kardio/Spēks”, “Vesela mugura” un “Brīvdienu starteris”.

Veselības veicināšanas projekta koordinatore Sintija Birģele norāda, ka treniņi šogad noslēgsies 16. decembrī un pēc tam līdz janvārim būs pārtraukums. Precīzs datums, kad atsāksies veselības veicināšanas bezmaksas treniņi, tiks izziņots janvārī.

Lai apmeklētu bezmaksas nodarbības, iepriekš nav jāpiesakās.

Bezmaksas nodarbības decembrī

 

PIRMDIENĀS

 

Bērnu un jauniešu treniņi (7–13 gadi)

 

No pulksten 16 līdz 16.50 Zemgales Olimpiskajā centrā Kronvalda ielā 24.

Trenere: Kristīne Ralle-Meldere.

 

“Kardio/Spēks”

 

No pulksten 18 līdz 19 Zemgales Olimpiskajā centrā Kronvalda ielā 24.

Trenere: Egija Troščenko.

 

OTRDIENĀS

 

“Vesela mugura”

 

No pulksten 19 līdz 20 Zemgales Olimpiskajā centrā Kronvalda ielā 24.

Trenere: Tatjana Gorbatko.

 

TREŠDIENĀS

 

Bērnu un jauniešu treniņi

 

No pulksten 16 līdz 16.50 sporta klubā “FitSpot Gym Jelgava” Krišjāņa Barona ielā 40 (Jelgavas Mašīnbūves rūpnīcas 6. stāva grupu nodarbību telpā).

Trenere: Kristīne Ralle-Meldere.

 

“Kardio/Spēks”

 

No pulksten 18 līdz 19 Zemgales Olimpiskajā centrā Kronvalda ielā 24.

Trenere: Egija Troščenko.

 

CETURTDIENĀS

 

“Vesela mugura”

 

No pulksten 19 līdz 20 Zemgales Olimpiskajā centrā Kronvalda ielā 24.

Trenere: Tatjana Gorbatko.

 

SESTDIENĀS

 

“Brīvdienu starteris”

 

No pulksten 9 līdz 10 Zemgales Olimpiskajā centrā Kronvalda ielā 24.

Trenere: Anete Rone.

 

Treniņi tiek īstenoti Eiropas Sociālā fonda projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” gaitā.

 

04.10.2022.

Arī rudenī jelgavnieki aicināti būt aktīvi un piedalīties bezmaksas treniņos

Pilsētā turpinās veselības veicināšanas projekta aktivitātes. Oktobrī jelgavnieki aicināti būt fiziski aktīvi un izmantot iespēju apmeklēt bezmaksas treniņus bērniem un jauniešiem, nodarbības “Vesela mugura”, “Kardio/Spēks” un “Brīvdienu starteris”. Treniņiem nav iepriekš jāpiesakās.
Pirmdienās un trešdienās pulksten 16 vispārattīstošajiem treniņiem pievienoties aicināti bērni un jaunieši vecumā no 7 līdz 13 gadiem. Pirmdienās šie treniņi notiek Zemgales Olimpiskajā centrā Kronvalda ielā 24, bet trešdienās – sporta kluba “FitSpot Gym Jelgava” grupu nodarbību zālē Krišjāņa Barona ielā 40. Treniņus vada trenere Kristīne Raule-Meldere. Tāpat pirmdienās un trešdienās pulksten 18 interesenti gaidīti treniņā “Kardio/Spēks” Zemgales Olimpiskajā centrā. Šos treniņus vada trenere Egija Troščenko. Otrdienās un ceturtdienās pulksten 19 jelgavniekiem ir iespēja bez maksas piedalīties nodarbībā “Vesela mugura” Zemgales Olimpiskajā centrā. Nodarbības vada trenere Tatjana Gorbatko.  Savukārt sestdienās savu dienu aktīvi var iesākt kopā ar treneri Aneti Roni treniņā “Brīvdienu starteris”, kas Zemgales Olimpiskajā centrā sākas pulksten 9. Visas nodarbības notiek ar Eiropas Sociālā fonda projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” atbalstu.

 

16.09.2022.

Notiek bezmaksas treniņi bērniem un jauniešiem

Pirmdienās un trešdienās notiek veselības veicināšanas projekta treniņi bērniem un jauniešiem. Nodarbības ir bez maksas un tām nav iepriekš jāpiesakās.

Bērnu un jauniešu treniņi notiks pirmdienās un trešdienās no pulksten 16 līdz 16.50, un tos vadīs trenere Kristīna Raule–Meldere.

Treniņi turpmāk trešdienās norisināsies sporta kluba “FitSpot Gym Jelgava” grupu nodarbību telpā,  Krišjāņa Barona iela 40, Jelgavas mašīnbūves rūpnīca 6.stāvā. Savukārt pirmdienās norises vieta netiek mainīta, tā ir Zemgales Olimpiskajā centrā, Kronvalda ielā 24.

Treniņi paredzēti bērniem un jauniešiem vecumā no  7 līdz 13 gadiem. Nodarbības būs vērstas uz vispārattīstošiem, lokanības, koordinācijas un spēka vingrojumiem, kā arī tiks iekļautas spēles. Uz treniņu jāierodas sporta tērpā un līdzi jāņem ūdens, ko padzerties. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

 

07.09.2022. 

Iedzīvotāji no 54 gadu vecuma aicināti pieteikties deju nodarbībām

Ar veselības veicināšanas projekta atbalstu šobrīd iedzīvotāji vecumā no 54 gadiem aicināti iesaistīties bezmaksas deju nodarbībās. Interesenti var pieteikties “Veselības deju” un “Balles deju” nodarbībām. Deju nodarbības deju studijā “Dejovisi.lv” Raiņa ielā 28 sāksies nākamnedēļ.

Veselības dejas notiks pirmdienās no pulksten 19 līdz 20 un pirmā nodarbība ir 12. septembrī. Bet balles dejas sāksies 16. septembrī un norisināsies piektdienās no pulksten 18 līdz 19. Katrā nodarbību ciklā paredzētas desmit nodarbības.

Dalība tajās ir bez maksas, bet obligāti ir iepriekš jāpiesakās, zvanot pa tālruni 25758333 vai, rakstot pa e-pastu info@dejovisi.lv.

Nodarbības tiek īstenotas ar Eiropas Sociālā fonda projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” atbalstu.

 

06.09.2022.

Iedzīvotāji no 54 gadiem var pieteikties bezmaksas ūdens aerobikas nodarbībām

Jelgavnieki vecumā no 54 gadiem aicināti pieteikties bezmaksas ūdens aerobikas nodarbībām, kas notiks Pārlielupes pamatskolas peldbaseinā Loka maģistrālē 29.

Septembrī nodarbības sāksies divām grupām, un katrā no tām uzņems 20 dalībniekus. Viņiem tiks nodrošinātas astoņas bezmaksas nodarbības treneres vadībā. Abām grupām pirmā nodarbība būs trešdien, 14. septembrī. Vienai grupai tā notiks no pulksten 19 līdz 19.45, bet otrai grupai – no pulksten 19.50 līdz 20.35. Nodarbības plānotas reizi nedēļā – trešdienu vakaros – līdz pat 2. novembrim. Lai apmeklētu ūdens aerobiku, obligāti iepriekš jāpiesakās, zvanot pa tālruni 25612545. Nodarbības tiek īstenotas ar Eiropas Sociālā fonda projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” atbalstu.

 

02.09.2022. 

No septembra atsākas vairāki bezmaksas treniņi

Turpinās veselības veicināšanas programmas aktivitātes, septembrī paplašinot bezmaksas treniņu klāstu. Treniņi sāksies no nākamās nedēļas, izņēmums vien nodarbība “Brīvdienu starteris”, kuram pirmais treniņš rudens sezonā notiks jau piektdien, 2. septembrī, pulksten 19 Zemgales Olimpiskajā centrā Kronvalda ielā 24. Jāuzsver, ka visi šie treniņi ir bez maksas un piedalīties aicināts ikviens.

Lai apmeklētu veselības veicināšanas programmas nodarbības nav nepieciešams iepriekš pieteikties un tās notiek bez maksas. Galvenais, ierasties piemērotā apģērbā. Tāpat šobrīd jelgavniekiem ir iespēja pieteikties uz bezmaksas nodarbībām strādājošajiem “Strādā vesels” un bezmaksas nodarbībām topošajiem vecākiem “Topošo vecāku skola”. Sīkāka informācija, nodarbību grafiki, kā arī pieteikšanās – ŠEIT.

 

PIRMDIENĀS

 

Pulksten 18 – “Kardio/Spēks”

Zemgales Olimpiskais centrs, Kronvalda iela 24

Trenere: Egija Troščenko

 

OTRDIENĀS

 

Pulksten 19 – “Vesela mugura”

Zemgales Olimpiskais centrs, Kronvalda iela 24

Trenere: Tatjana Gorbatko

 

TREŠDIENĀS

 

Pulksten 10 – Senioru vingrošana (nodarbības norisnāsies līdz 21. septembrim)

Jelgavas pils saliņa

Trenere: Iveta Jonkus

 

Pulksten 18 – “Kardio/Spēks”

Zemgales Olimpiskais centrs, Kronvalda iela 24 Trenere: Egija Troščenko

 

CETURTDIENĀS

Pulksten 19 – “Vesela mugura”

Zemgales Olimpiskais centrs, Kronvalda iela 24

Trenere: Tatjana Gorbatko

 

SESTDIENĀS

Pulksten 9 – “Brīvdienu starteris”

Zemgales Olimpiskais centrs, Kronvalda iela 24

Trenere: Anete Rone

 

Visas aktivitātes tiek organizētas ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu, īstenojot projektu “Veselības veicināšana Jelgavā”

 

04.07.2022.

Jelgavnieki arī jūlijā aicināti iesaistīties bezmaksas veselību veicinošās fiziskās aktivitātēs. Šī mēneša jaunums – vingrošana ar džeza dejas elementiem, kas notiks otrdienās un ceturtdienās pulksten 19. Tāpat šomēnes reizi nedēļā notiks rīta vingrošana Raiņa parkā un senioru vingrošana Jelgavas pils saliņā.

Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes speciāliste Sintija Birģele informē, ka visu jūliju divas reizes nedēļā jelgavnieki aicināti apmeklēt jaunu nodarbību – vingrošanu ar džeza dejas elementiem. Šī nodarbība saņēmusi Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes Veselības veicināšanas ideju konkursa līdzfinansējumu. Nodarbību vada deju trenere Ilona Freimane. Tā norisinās otrdienās un ceturtdienās pulksten 19 Ausekļa ielā 12A. Nodarbību mērķis ir veicināt iedzīvotāju fizisko aktivtāti, iepazīstināt dalībniekus ar vingrinājumiem, kas iekļauj džeza dejas elementus un palīdz attīstīt un pilnveidot ķermeņa lokanību. Lai piedalītos nodarbībā, nepieciešama iepriekš pieteikties, zvanot vai rakstot īsziņu pa tālruni 29472350.

Tāpat jūlijā turpinās senioru vingrošanas nodarbības, kas kā ierasts norisinās Jelgavas pils saliņā katru trešdienu pulksten 10. Nodarbības vada trenere Iveta Jonkus un tai nav nepieciešams iepriekš pieteikties.

Bet ceturtdienu rītos jelgavnieki mudināti iesākt dienu aktīvi ar rīta treniņu pulksten 6.30 Raiņa parkā. Nodarbību vada trenere Līva Tihovska un tai nav nepieciešams iepriekš pieteikties.

Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē norāda, ka iepriekš izziņotajā jūlija treniņu grafikā ir veiktas izmaiņas. Šomēnes diemžēl netiks realizētas nodarbības, kas tiek finansētas no Eiropas Sociālā fonda projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” – nenotiks “Kardio un spēks”, “Vesela mugura”, Zumbas nodarbības, otrdienas rīta vingrošana, pilates un nūjošana. Plānots, ka šīs nodarbības jau atkal atsāksies augustā, bet informācija par to vēl tiks izziņota.

Aktuālajai informācijai par veselību veicinošajām aktivitātēm un bezmaksas treniņiem var sekot līdzi Facebook.com lapā “Veselības veicināšana Jelgavā”.

 

03.07.2022.

3. jūlijā Pasta salā jau ceturto reizi norisinājās labsajūtas festivāls “ESI”, kura laikā apmeklētāji varēja uzzināt par mūsdienās nozīmīgiem garīgās veselības jautājumiem un veselīgu uzturu, piedaloties izzinošās lekcijās, kā arī par fizisko aktivitāšu nozīmi, līdzdarbojoties dažādās nodarbībās.

Labsajūtas festivāla “ESI” apmeklētāji varēja piedalīties dažādās veselīga dzīvesveida veicinošās aktivitātēs astoņās festivāla zonās – “ESI centrā”, “ESI gaisā”, “ESI bērns”, “ESI seniors”, “ESI zinošs”, “ESI garšīgs”, “ESI līdzsvarā” un “ESI vērīgs”.

Pasākuma centrālajā zonā “ESI centrā” apmeklētājiem bija iespēja izmēģināt dažādus treniņu veidus, piemēram, zumbu, latino fitnesu, gaisa jogu u.c. Savukārt zonā “ESI gaisā” gan pieaugušie, gan bērni izmēģināja gaisa jogas nodarbības.

Tāpat pasākuma laikā mazākajiem jelgavniekiem un viesiem bija iespēja iesaistīties praktiskās nodarbībās par veselīgu uzturu, kā arī darbnīcā “Prieka burbuļi”. Savukārt senioriem speciālisti lekcijās pievērsa uzmanību tādiem jautājumiem kā emocionālā labsajūta, prāta možums un pareizas elpošanas nozīme.

Liela apmeklētāju interese tika izrādīta lekcijām, kurās tika pārrunātas dažādas garīgās un fiziskās veselības tēmas. Tāpat klātesošie piedalījās meistarklasēs, kuras vadīja restorāna “Zoltners” šefpavārs Nauris Malāhovs, un šefpavārs Lauris Aleksejevs, restorāna “36. līnija” līdzīpašnieks.

Apmeklētāji varēja saņemt dažādu speciālistu konsultācijas par veselības stāvokli – ekspresmērījumos  noteikt cukura un holesterīna līmeni, izmērīt asinsspiedienu, veikt ķermeņa masas analīzi, noteikt bioloģisko vecumu, kā arī saņemt speciālistu ieteikumus pēc iegūtajiem rezultātiem, tāpat varēja konsultēties pie dermatologa.

 

26.06.2022.

Svētdien, 3. jūlijā, ikviens aicināts uz Pasta salu, lai 4. labsajūtas festivālā “Esi” uzzinātu par veselīga dzīvesveida aktualitātēm un praktiski līdzdarbotos kādā no astoņām aktivitāšu zonām. No pulksten 11 līdz 15.30 būs iespēja tikties ar savā nozarē atzītiem speciālistiem – ārstu gastroenterologu Anatoliju Danilānu, šefpavāru Lauri Aleksejevu, fitnesa treneri Ralfu Upmani un citiem. Festivālā būs pievērsta uzmanība garīgās veselības jautājumiem, veselīga uztura un fizisko aktivitāšu nozīmei, varēs veikt sava ķermeņa veselības  ekspresmērījumus un saņemt speciālistu ieteikumus. Visas festivāla aktivitātes ir bez maksas.

Kā stāsta viena no labsajūtas festivāla organizatorēm Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes Veselības aprūpes un veicināšanas nodaļas vadītāja Karolina Avota, pasākums notiks pēc divu gadu pārtraukuma un jaunā vietā – visas astoņas festivāla zonas būs izkārtotas Pasta salā starp slidotavu un brīvdabas koncertzāli “Mītava”. Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, organizatori ir samazinājuši zonu skaitu, atstājot tās, kuras cilvēki vairāk iecienījuši un labprāt apmeklē. “Ļoti ceram uz apmeklētāju atsaucību, jo Pasta sala vasarā ir iecienīta jelgavnieku un pilsētas viesu atpūtas vieta. Pie katras norišu vietas būs informatīvie stendi ar dienas programmu, un aktivitātes festivāla tematiskajās zonās noritēs paralēli,” stāsta K.Avota.

 

Fiziskās aktivitātes

 

Festivāla atklāšana notiks pasākuma centrālajā zonā “Esi centrā”. To vadīs TV raidījuma “Gudrs, vēl gudrāks” vadītājs, fitnesa kluba “DCH studija” līdzīpašnieks un treneris Kaspars Ozoliņš. “Šī zona visu pasākuma laiku būs aktīva, tur notiks dažādas nodarbības, katra apmēram pusstundu gara. Būs iespēja izmēģināt dažādus treniņu veidus, piemēram, zumbu, latino fitnesu, pārbaudīt savu līdzsvaru un koordināciju. Treniņam iepriekš nebūs jāpiesakās, un pievienoties varēs ikviens interesents,” mudina K.Avota.

Zonā “Esi gaisā” tiks nodrošinātas gaisa jogas nodarbības gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tā kā šai fiziskajai aktivitātei ir ierobežots statīvu skaits, tā būs vienīgā nodarbība, kurai būs jāpiesakās, un to varēs izdarīt pasākuma dienā. Lai piedalītos fiziskajās aktivitātēs, jāatceras par piemērotu apģērbu un apaviem.

 

Konkrētai auditorijai

 

“Kā jau liecina nosaukums, zonas “Esi bērns” un “Esi seniors” vairāk ir mērķētas konkrētai auditorijai,” stāsta K.Avota.

Zonā “Esi bērns” jaunajai paaudzei tiks piedāvātas praktiskas nodarbības par veselīgu uzturu, kā arī darbnīca “Prieka burbuļi”, kurām bērns varēs pievienoties un darboties jebkurā brīdī. Nodarbības paredzētas bērniem vecumā no 5 līdz 14 gadiem. Šajā zonā bērni varēs aktīvi darboties, kamēr vecāki klausīties vērtīgas lekcijas.

Savukārt zonā “Esi seniors” notiks trīs lekcijas – speciālisti pievērsīs uzmanību tādiem jautājumiem kā emocionālā labsajūta, prāta možums un pareizas elpošanas nozīme. “Protams, interesējošās lekcijas varēs klausīties ikviens, kam tas šķiet noderīgi,” uzsver K.Avota.

 

Uzzināt ko jaunu

 

Zonā “Esi zinošs” interesentus gaidīs speciālisti, kuri stāstīs par dažādām garīgās un fiziskās veselības tēmām. Piemēram, profesors A.Danilāns runās par šiem jautājumiem, kā piemēru izmantojot savu personīgo pieredzi, – “Tā caur viļņiem, bangām cīnās mana dzīves laiviņa”.

Kā atzīst pasākuma organizatori, zona “Esi garšīgs” vienmēr ir ļoti apmeklēta. Šoreiz “OnPlate” uztura speciālistu komanda gatavos veselīgus kokteiļus un konsultēs par to gatavošanu. Paralēli notiks arī divas meistarklases, kuras vadīs restorāna “Zoltners” šefpavārs Nauris Malāhovs, un šefpavārs Lauris Aleksejevs, restorāna “36. līnija” līdzīpašnieks.

Zonā “Esi līdzsvarā” notiks radošā darbnīca kopā ar mākslas terapeiti Aiju Tiltiņu. Zonā “Esi vērīgs” būs iespēja ekspresmērījumos  noteikt cukura un holesterīna līmeni, izmērīt asinsspiedienu, veikt ķermeņa masas analīzi, noteikt bioloģisko vecumu, kā arī saņemt speciālistu ieteikumus pēc iegūtajiem rezultātiem. Pie dermatologiem būs iespēja veikt dzimumzīmju analīzi, kas ir īpaši aktuāli vasarā.

4. labsajūtas festivāls “Esi” tiek organizēts Eiropas Sociālā fonda projektā “Veselības veicināšana Jelgavā” (Nr.9.2.4.2/16/I/085) sadarbībā ar Jelgavas Sociālo lietu pārvaldi.

 

Bērnu drošības dienas sporta spēles

 

Paralēli labsajūtas festivālam Pasta salā aiz smilšu skulptūru parka no pulksten 11.30 līdz 16 notiks Bērnu drošības dienas sporta spēles bērniem un jauniešiem vecumā no 6 līdz 18 gadiem. Kā informē Veselības ministrija, kas organizē pasākumu, spēļu laikā ikvienam būs iespēja piedalīties 14 dažādās aktivitātēs. Tās būs pieejamas vienlaikus un tiks sadalītas zonās. Būs iespēja piedalīties, piemēram, galda hokejā, minifutbolā, ūdens spaiņa spēlē, labirinta skrējienā, pārbaudīt savu atmiņu un līdzsvaru. Sporta aktivitātes veidotas tā, lai izglītotu un praktiski pievērstu uzmanību traumatisma nozīmei, cēloņiem un riskiem.

Kamēr bērni sportos, vecāki varēs iepazīt mobilo darbnīcu “Bērnam droša māja”, uzzināt padomus traumatisma profilaksei vai klausīties izglītojošas lekcijas par fiziskās slodzes nozīmīgumu bērnu ikdienā.

Kampaņas “Pārvērt pārdrošību par drošību!” mērķis ir izglītot un informēt ar drošību, biežāko traumu veidiem katrā vecumposmā, traumu gūšanas apstākļiem un profilakses pasākumiem, lai samazinātu bērnu traumatismu Latvijā. Kampaņa tapusi pēc Veselības ministrijas, bērnu slimnīcas un Slimību profilakses un kontroles centra iniciatīvas.

 

03.06.2022.

Lai bērnus un jauniešu izglītotu par drošu peldēšanu un uzvedību ūdenstilpēs un to tuvumā, kā arī iemācītu praktiskas iemaņas, kā rīkoties dažādās situācijās, šovasar Lielupes labā krasta pludmalē divas reizes mēnesī notiks bezmaksas drošas peldēšanas nodarbības, kurām iepriekš būs jāpiesakās. Pirmā nodarbība notiks 11. jūnijā, un pieteikšanās tai sāksies 4. jūnijā.

Nodarbības paredzētas bērniem no piecu līdz 16 gadu vecumam, jaunākajiem bērniem tās apmeklējot kopā ar vecākiem. Drošas peldēšanas nodarbību mērķis ir sniegt praktiskas iemaņas peldēšanā un izglītot par drošu peldēšanu un uzvedību ūdenstilpēs un to tuvumā. Nodarbību laikā tiks apskatītas tādas tēmas kā droša uzvedība peldvietā, drošas peldvietas izvēle, izdzīvošanas prasmes ūdenī, uzvedība nejauši iekrītot ūdenī, atbrīvošanās no drēbēm, rīcība ārkārtas situācijā, palīdzība nelaimē nonākušajam un kas ir pietiekama peldētprasme.

Dalībnieku skaits nodarbībā ir ierobežots, tāpēc iepriekš jāpiesakās. Pieteikšanās tiks atvērta nedēļu pirms katras nodarbības. Dalībniekiem pa e-pastu jelgavasporto@gmail.com jānosūta dalībnieka vārds un uzvārds un vecums (bērniem). Tāpat dalībnieki aicināti atteikt dalību, ja laikus kļūst zināms, ka nodarbībā tomēr nevarēs piedalīties. Iesniegtie personas dati tiks izmantoti, lai nokomplektētu dalībnieku grupas.

Nodarbību grafiks:

  • 11. jūnijā pulksten 11 – bērni 5–8 gadu vecumā ar vecākiem (pieteikšanās no 4. jūnija),
  • 20. jūnijā pulksten 11 – bērni 9–16 gadu vecumā (pieteikšanās no 13. jūnija),
  • 9. jūlijā pulksten 11 – bērni 5–8 gadu vecumā ar vecākiem (pieteikšanās no 2. jūlija),
  • 25. jūlijā pulksten 11 – bērni 9–16 gadu vecumā (pieteikšanās no 18. jūlija),
  • 6. augustā pulksten 11 – bērni 5–8 gadu vecumā ar vecākiem (pieteikšanās no 30. jūlija),
  • 22. augustā pulksten 11 – bērni 9–16 gadu vecumā (pieteikšanās no 15. augusta).

Dalībniekiem uz nodarbību līdz jāņem peldkostīms, peldbikses, dvielis, peldčības, garās bikses, jaka, ar ko iet ūdenī, maiss, kurā ielikt slapjās drēbes pēc peldes. Ja līs lietus, dalībnieki aicināti ņemt līdz lietus jakas un lietussargus. Jāuzsver, ka nodarbības notiks arī tad, ja līs lietus, ja ūdens temperatūra būs pārāk zema, lai peldētu, vai peldūdens kvalitāte neatbildīs prasībām un peldvietā nedrīkstēs peldēt – tad nodarbībā būs vairāk teorijas un situācija izspēle krastā. Kā uzsver biedrības “Peldēt droši” pārstāvji, drošību uz ūdens ietekmē 15 komponentes.

Ik gadu Latvijā noslīkstot bojā iet ap 100 cilvēkiem. Jelgavā situācija gan nav tik kritiska, tomēr uzlabot peldētprasmi un zināšanas par drošību nekad nav par vēlu.

Drošas peldēšanas nodarbības organizē Jelgavas valstspilsētas pašvaldība sadarbībā ar biedrību “Peldēt droši” un ar Eiropas Sociālā fonda projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” atbalstu.

 

31.05.2022.

No 1. jūnija visas veselības veicināšanas programmas bezmaksas nodarbības pārceļas uz ārtelpu. Lietus gadījumā treniņi notiks tiešsaistē vai arī tiks mainīts to norises laiks vai vieta. Iedzīvotāji izmaiņām var sekot līdzi vietnē facebook.com/jelgavasveseliba. Jāpiebilst, ka vasarā treniņu piedāvājumu papildinājušas trīs jaunas nodarbības – rīta vingrošana, zumba un pilates –, kas katra notiks divas reizes nedēļā.

Veselības veicināšanas programmas koordinatore Jelgavā Agita Dilāne stāsta, ka, lai dažādotu nodarbību piedāvājumu un katram būtu iespēja izvēlēties sev tīkamo treniņa veidu un treniņa intensitāti, šovasar bezmaksas nodarbību piedāvājums paplašināts ar trim nodarbībām.

Jau no 2. jūnija Jelgavā divas reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās – pulksten 19 notiks zumba. 2. jūnijā nodarbība paredzēta Pasta salā (tikšanās pie āra trenažieru laukuma), bet no 7. jūnija šīs nodarbības tiks aizvadītas stadionā pie Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas Meiju ceļā 9. Nodarbību laikā dalībnieki dejas un fitnesa apvienojumā tiek iepazīstināti ar dažādiem mūzikas žanriem un deju stiliem. Vienlaikus tas ir efektīvs kardiotreniņš muskuļu tonizēšanai un sirdsdarbības uzlabošanai, dodot iespēju pilnveidot ķermeņa koordināciju un apgūt jaunas vai zināmas kustības, deju soļus un kombinācijas ar horeogrāfijas elementiem, turklāt zumba paredzēta ikvienam – gan vīriešiem, gan sievietēm – jebkādā vecumā. Tāpat nodarbība mazina stresu un veicina laimes hormonu izdalīšanos, kaut tikai uz nodarbības laiku ļaujot dalībniekiem atslēgties no ikdienas rūpēm. Zumba garantē jautrību, prieku un pozitīvas emocijas ikvienam dejotgribētājam. Sliktu laikapstākļu gadījumā nodarbība var notikt tiešsaistes platformā “Zoom” vai tikt pārcelta uz citu laiku.

Pirmdienās un trešdienās Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra sporta laukumā Institūta ielā 4 notiks pilates. Pilates ir specifisks spēka treniņš dziļās un virspusējās muskulatūras trenēšanai. Atkarībā no laikapstākļiem tiks pielāgota nodarbības intensitāte, bet lietainajās dienās nodarbība notiks tiešsaistē “Facebook” grupā ŠEIT.

Ņemot vērā lielo atsaucību pērn, arī šovasar Raiņa parkā notiks rīta treniņi. Šovasar – pat divas reizes nedēļā: otrdienās un ceturtdienās no pulksten 6.30 līdz 7.30. Rīta treniņi ir zemas līdz vidējas intensitātes vingrošanas nodarbības. Treniņā tiek izmantotas elpošanas tehnikas, relaksācija kopā ar dažādiem vingrinājumiem. Tiek trenēta locītavu mobilitāte un dziļā muskulatūra, sirds un asinsvadu un elpošanas sistēmas. Sliktu laikapstākļu gadījumā nodarbība var notikt tiešsaistes platformā “Zoom” vai tikt pārcelta uz citu laiku.

Tāpat šovasar turpināsies vingrošanas nodarbības “Kardio/spēks”, kas notiks pirmdienās un trešdienās pulksten 19 Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas stadionā, bērnu un jauniešu treniņi (7–13 gadi), kas tiks aizvadīti otrdienās un ceturtdienās no pulksten 11 līdz 11.50 stadionā pie Jelgavas 4. sākumskolas Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 34. Bērnu un jauniešu treniņi ir vienīgie, kam iepriekš jāreģistrējas mājaslapā www.rsfitness.lv, sadaļā “Kalendārs”. Tāpat vasarā svētdienās turpināsies nūjošanas nodarbības – pulksten 9 no Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra Institūta iela 4. Trešdienās no pulksten 10 līdz 11 Gubernatora saliņā (pils saliņā) notiks senioru vingrošanas nodarbības, bet otrdienās un ceturtdienās pulksten 19 Gubernatora saliņā (pils saliņā) pulksten 19 notiks vingrošana “Vesela mugura”.

junijs_afisa_.jpg

Visas nodarbības ir bez maksas, un tām iepriekš nav jāpiesakās. Izņēmums ir bērnu un jauniešu treniņi. Sliktu laikapstākļu gadījumā treniņš var notikt tiešsaistē vai tikt pārcelts uz citu laiku. Šai informācijai iedzīvotāji aicināti sekot līdzi vietnē facebook.com/jelgavasveseliba.

A.Dilāne gan piebilst, ka šovasar nenotiks māmiņu un mazuļu vingrošana un nodarbības “Brīvdienu starteris”.

Visas aktivitātes tiek organizētas ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu, īstenojot projektu “Veselības veicināšana Jelgavā”

 

29.04.2022.

Jelgava – labās prakses piemērs veselības veicināšanā

Jelgava jau četrus gadus veiksmīgi īsteno projektu “Veselības veicināšana Jelgavā”. Dažādu bezmaksas aktivitāšu rīkošanai no Eiropas Sociālā fonda līdz šim piesaistīti 742 075 eiro, un mūsu pašvaldība par daudzpusīgu un plašu aktivitāšu programmu, pārdomātiem un kvalitatīviem pasākumiem Latvijā tiek izcelta kā labās prakses piemērs. Arī šogad Jelgavā plānoti vairāk nekā 1000 veselību veicinošu pasākumu, šim mērķim paredzot 157 562 eiro.

starteris.jpg

Lai gan veselības veicināšanas projekti tiek īstenoti gandrīz visās Latvijas pašvaldībās, tikai sešās, tostarp Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā, izveidota atsevišķa struktūrvienība veselības veicināšanas jautājumu risināšanai. Pašvaldības nereti atzinušas, ka tām trūkst zināšanu, pieredzes un resursu veselības veicināšanas darba organizēšanai, lai gan viena no pašvaldību autonomajām funkcijām ir nodrošināt veselības aprūpes pieejamību un veicināt iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu un sportu.

Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē jau vairāk nekā 10 gadu ir Veselības aprūpes un veicināšanas nodaļa, kas mērķtiecīgi koordinē un realizē aktivitātes sabiedrības veselības uzlabošanā. Turklāt Jelgava jau 2015. gadā izstrādāja savu Veselības veicināšanas programmu 2015.–2022. gadam, un šobrīd top programma nākamajam periodam. Nodaļas vadītāja Karolina Avota atzīst, ka pilsētas trumpis ir izveidotā struktūrvienība, kurā strādā jomas speciālisti ar augstāko izglītību tieši sabiedrības veselībā. Viņiem ir padziļināta izpratne par jomu, viņi spēj izvērtēt vajadzības un tās īstenot. “Eiropas Sociālā fonda projekta finansējums ir būtisks atspaids pašvaldībai finansiāli, lai realizētu tik daudzas aktivitātes, aptverot dažādas jomas un mērķauditorijas. Ja iepriekš veselības veicināšanas aktivitātēm no pašvaldības budžeta gadā tika atvēlēti līdz 7000 eiro, šobrīd no Eiropas Sociālā fonda gadā tiek apgūti vairāk nekā 150 tūkstoši eiro, līdz ar to piedāvājums iedzīvotājiem ir daudz plašāks. Mūsu pašvaldība ir viena no tām, kas šo Eiropas finansējumu spēj izmantot visdaudzpusīgāk. Dažādas projekta uzraugošās iestādes Jelgavu uzteikušas ne tikai par kvantitāti, bet arī saturu un kvalitāti, Jelgavu citiem minot kā labās prakses piemēru,” atzīst K.Avota.

Šobrīd sākta izpēte, lai konkrētāk noteiktu prioritātes un izstrādātu Jelgavas veselības veicināšanas programmu nākamajam periodam. “Lielāks uzsvars noteikti jāliek uz atkarību profilakses jautājumiem, un šādas aktivitātes sāksim jau šogad,” tā K.Avota.

Projekts “Veselības veicināšana Jelgavā” ilgs līdz 2023. gada decembrim, taču jau šobrīd zināms, ka tam būs turpinājums. Nākamajā periodā vairāk tiks akcentēti darbspējas vecuma iedzīvotāji.

vesel_veic_tab.jpg

Lai gan bezmaksas aktivitātes Jelgavā notiek jau četrus gadus, tām pievienojas arvien jauni dalībnieki, un tas apliecina, ka mērķtiecīgais darbs attaisnojas. “Gribas domāt, ka šo četru gadu laikā esam spējuši mainīt jelgavnieku paradumus un zināmu daļu mudinājuši vairāk rūpēties par veselību un kļūt aktīvākiem. Ir jelgavnieki, kuri jau paši interesējas, kādas veselību veicinošas aktivitātes plānotas šajā gadā un vai varēs tajās iesaistīties,” tā K.Avota.

Arī šogad aktivitāšu klāsts būs plašs. Klātienē ir atsākušies dažādas intensitātes treniņi, bet, reaģējot uz to, ka pēdējos divus gadus skolēnu dzīvesveids Covid-19 ierobežojumu dēļ bijis mazaktīvs, uzsākti bērnu un jauniešu fiziskās sagatavotības bezmaksas treniņi, un tie iemantojuši popularitāti. Šonedēļ izsludināta jauna pieteikšanās vingrošanas nodarbībām fizioterapeita vadībā iedzīvotājiem no 54 gadiem. Tāpat šogad uzsākta jauna iniciatīva, proti, veselības veicināšanas speciālists dodas uz bērnudārziem, lai mazākajiem saistošā veidā stāstītu par veselības un fizisko aktivitāšu nozīmi. Tāpat rudenī turpināsies peldētapmācība piecus un sešus gadus veciem bērniem, bet bērniem no septiņiem līdz divpadsmit gadiem – arī slidotapmācība.

Šogad uzsvars likts uz bērnu un jauniešu izglītošanu. “Kopā ar sadarbības partneriem ir izstrādāts lekciju piedāvājums skolām par veselīgu uzturu, mobingu, emocionālo veselību, reproduktīvo veselību un atkarību profilaksi. Šobrīd jau notikušas vairākas nodarbības par veselīgu dzīvesveidu,” stāsta veselības veicināšanas projekta koordinatore Agita Dilāne, papildinot, ka notiks arī izglītojošs darbs ar jauniešiem par dažādām atkarībām, bet vasarā iecerēts organizēt drošas peldēšanas apmācības nodarbības Lielupē.

Turpināsies arī izglītojošie semināri, tostarp “Gudro vecāku skola” un “Topošo vecāku skola”. “Pandēmijas laiks apliecināja, ka šīs nodarbības ļoti veiksmīgi var īstenot tiešsaistē, turklāt šādā veidā spējam sasniegt daudz plašāku auditoriju – bija reizes, kad pieslēdzās pat 100 cilvēku, turklāt lekciju ieraksti pieejami arī videoarhīvā,” stāsta A.Dilāne.

Jāpiebilst, ka iedzīvotāji aktuālajam piedāvājumam var sekot līdzi “Facebook” lapā “Veselības veicināšana Jelgavā”, kur regulāri tiek publicētas piedāvātās aktivitātes.

 

26.04.2022.

Iedzīvotāji no 54 gadiem var pieteikties bezmaksas vingrošanas nodarbībām

Turpinot veselības veicināšanas programmas aktivitātes, iedzīvotāji no 54 gadiem aicināti pieteikties bezmaksas vingrošanas nodarbību ciklam fizioterapeita vadībā. Nodarbības sāksies 9. maijā. Interesentiem obligāti iepriekš jāpiesakās.

fitness-4797017_960_720.jpg

Katrs dalībnieks varēs piedalīties astoņās vingrošanas nodarbībās. Plānots, ka nodarbību cikls sāksies 9. maijā un ilgs līdz 2. jūnijam. Nodarbības notiks pirmdienās pulksten 16 un ceturtdienās pulksten 15 Zemgales veselības centrā.

Interesentiem obligāti iepriekš jāpiesakās, zvanot pa tālruni 25612545 vai 63012542.

Jāpiebilst, ka iedzīvotāji aktuālajam veselības veicināšanas programmas nodarbību piedāvājumam var sekot līdzi “Facebook” lapā “Veselības veicināšana Jelgavā”, kur regulāri tiek publicētas piedāvātās aktivitātes.

Nodarbību cikls tiek īstenots ar Eiropas Sociālā fonda projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” atbalstu.

 

10.01.2022.

Turpinot pilsētā īstenot veselību veicinošas aktivitātes, bērniem no 7 gadu vecuma un jauniešiem fitnesa studijas “RS FITNESS” telpās Dobeles šosejā 2 ir pieejami bezmaksas vispārējās fiziskās sagatavotības treniņi divas reizes nedēļā. Dalībniekiem būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 testēšanas rezultāts vai derīgs Covid-19 izslimošanas/vakcinācijas sertifikāts. Bet iedzīvotājiem no 54 gadiem, kuriem ir sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts, tiek piedāvātas bezmaksas ūdens aerobikas nodarbības Jelgavas Pārlielupes pamatskolas peldbaseinā Loka maģistrālē 29. Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ abām aktivitātēm obligāti iepriekš jāpiesakās.

Bezmaksas bērnu un jauniešu treniņi pie treneres Ritas Saltumas sāksies 11. janvārī un divas reizes nedēļā noritēs līdz pat maija beigām. Treniņi notiks otrdienās un ceturtdienās no pulksten 16 līdz 17. Pieteikties bezmaksas treniņiem var, aizpildot pieteikšanās formu mājaslapā www.rsfitness.lv, sadaļā “Kalendārs”.

Treniņos var piedalīties dalībnieki, kas pirms nodarbības būs uzrādījuši negatīvu Covid-19 testu (der izglītības iestādēs veiktie testi, kas nav senāki par 7 dienām) vai derīgu Covid-19 sertifikātu.

Savukārt ūdens aerobikā aicinātas piedalīties personas no 54 gadu vecuma. Katrs dalībnieks varēs piedalīties astoņās bezmaksas nodarbībās, un kopumā tiks organizētas piecas grupas. Vienas nodarbības ilgums ir 40 minūtes. Ūdens aerobiku vadīs treneres Anete Podvinska un Irina Novikova.

 

Ūdens aerobika notiks šādos laikos:

  • no 19. janvāra līdz 9. martam trešdienās pulksten 19;
  • no 23. janvāra līdz 13. martam svētdienās pulksten 9;
  • no 19. februāra līdz 9. aprīlim sestdienās pulksten 12.40;
  • no 16. marta līdz 11. maijam trešdienās pulksten 19;
  • 16. aprīļa līdz 28. maijam sestdienās pulksten 12.40.

Katrā grupā ir ierobežots dalībnieku skaits, tāpēc obligāti iepriekš jāpiesakās pa tālruni 63048913, 25612545.

Ūdens aerobikas nodarbībās var piedalīties vakcinētas un/vai Covid-19 izslimojušas personas ar derīgu sertifikātu (sertifikāts būs jāuzrāda).

 

9.01.2022

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) arī šogad piedāvā bezmaksas nodarbības topošajiem vecākiem “Topošo vecāku skola”. Sešās tiešsaistes nodarbībās tiks pārrunātas tēmas par pirmsdzemdību laiku, sagatavošanos dzemdībām, zīdīšanu, jaundzimušo aprūpi un pēcdzemdību laiku. Pirmajai grupai nodarbības sāksies 19. janvārī, un kopumā šogad tiks organizētas desmit grupas. Nodarbībām obligāti iepriekš jāpiesakās.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, nodarbības plānotas tiešsaistē, un tām obligāti iepriekš jāpiesakās. Pieteikties un iegūt papildu informāciju var pa tālruni 63012158, 63082101 vai e-pastu talakizglitiba@zrkac.jelgava.lv. Pieteikties nodarbībām var arī elektroniski, aizpildot pieteikšanās anketu ZRKAC mājaslapā www.zrkac.lv ŠEIT.

ZRKAC Tālākizglītības nodaļas vadītāja Astra Vanaga stāsta, ka šīs nodarbības ir ļoti pieprasītas – pagājušajā gadā šos kursus ZRKAC pabeidza 232 jaunās māmiņas. Šobrīd veselības veicināšanas projektā ir apstiprinātas jaunās Topošo vecāku skolas grupas, un kopumā tiks veidotas desmit grupas. Pirmajai mācības sāksies 19. janvārī un ilgs līdz 10. februārim, nākamajām grupām nodarbības plānotas no 9. februāra līdz 3. martam, no 9. līdz 31. martam, no 6. līdz 28. aprīlim, no 11. maija līdz 6. jūnijam, no 1. līdz 21. jūnijam, no 3. līdz 25. augustam, no 7. līdz 29. septembrim, no 5. līdz 27. oktobrim un no 2. līdz 24. novembrim. Nodarbību grafiks publicēts mājaslapā www.zrkac.lv.lv, sadaļā “Vecākiem”, kā arī tas pieejams ŠEIT.

Sešu tiešsaistes nodarbību laikā tiks apskatītas dažādas tēmas: emocionālā sagatavošanās dzemdībām, gaidību laika grūtības, kā ar tām sadzīvot, dzemdību periodi, gaita, priekšvēstneši, iespējamās manipulācijas dzemdībās, izvēle attiecībā uz dzemdību vietu, tiks runāts par dabisku dzemdību priekšrocībām, partnera lomu ģimenes dzemdībās, dzemdību pozām, elpošanu, atslābināšanās tehnikām, barošanas pozām, satvērienu, kā zināt, ka piena pietiek, ko darīt, ja nepietiek. Tāpat topošās māmiņas gūs zināšanas par barošanas biežumu, kā noteikt, kad bērns ir paēdis, par mātes uzturu zīdīšanas laikā, par to, cik ilgi zīdīt un kā beigt zīdīšanu, par jaundzimušā aprūpi un higiēnu, apģērba izvēli, par biežākajām vecāku kļūdām bērnu aprūpē un kā no tām izvairīties, kā arī par sievietes emocionālo pasauli agrīnajā pēcdzemdību periodā, saikni ar jaundzimušo māmiņai un tētim.

Topošo vecāku skolas nodarbības vadīs sertificēta vecmāte Veronika Pirogova, fizioterapeite Klaudija Hēla, PEP mammas un zīdīšanas konsultantes Sanita Purakalna un Ramona Treilona.

Semināru cikls tiek īstenots projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/085) gaitā.

 

28.10.2021

Bezmaksas tiešsaistes nodarbību cikls pieaugušjiem par partnerattiecībām

Turpinot īstenot veselības veicināšanas programmas aktivitātes Jelgavā, no 3. novembra jelgavnieki aicināti piedalīties bezmaksas nodarbību ciklā sievietēm un vīriešiem “Manas partnerattiecības un seksualitāte. Pieaugušo sarunas”. Kopumā paredzētas sešas nodarbības, un tajās tiks aplūkotas dažādas tēmas par veselīgām partnerattiecībām. Nodarbības notiks tiešsaistē “Zoom” platformā, un tām iepriekš jāpiesakās.

Šajās nodarbībās tiks runāts par attiecībām, seksualitāti, labsajūtu, veselību un citām partnerattiecībās aktuālām tēmām. Nodarbības vadīs sertificēta klīniskā psiholoģe, pārmaiņu trenere, izbijusi vecmāte, dūla un iedvesmojoša lektore Sanita Aišpure.

Nodarbības notiks no 3. novembra līdz 8. decembrim reizi nedēļā – trešdienu vakaros no pulksten 18 līdz 20 “Zoom” platformā. Nodarbībām obligāti iepriekš jāpiesakās pa tālruni 29299433 vai e-pastu sajutulade@sajutulade.lv.

Iecerētās nodarbības

3. novembrī pulksten 18 – “Partnerattiecību 50 nokrāsas”: kas nosaka veiksmīgas partnerattiecības. Kāpēc vieniem izdodas, bet citiem ne. Praktiski un atklāti par partnerattiecību 50 nokrāsām.

10. novembrī pulksten 18 – “Baudpilnas un “garšīgas” partnerattiecības”: kas ir tās “garšvielas”, bez kurām neiztikt baudpilnās un emocionāli iedvesmojošās partnerattiecībās.

17. novembrī pulksten 18 – “Sievietes seksualitātes spēks”: kā izzināt savu seksualitāti, lai var gūt baudu, baudīt attiecības un būt ar labu veselību.

24. novembrī pulksten 18 – “Seksualitātes bloki”: iekšējie neapzinātie psiholoģiskie bloki, kas traucē atraisīties, izpaust un baudīt savu seksualitāti. Kā tos atpazīt un mainīt.

1. decembrī pulksten 18 – “Vīrietis un sieviete gultā”: kā saprasties divām atšķirīgām seksualitātēm – vīrieša un sievietes – jeb kā izvairīties no neplānotām “sadursmēm” pāra guļamistabā.

8. decembrī pulksten 18 – “Seksuālās mācības ABC/seksualitātes ābece”: ko mums nestāstīja vecāki un nemācīja skolā, bet, ja mēs to būtu zinājuši, pasaule būtu laimīgāka un mēs – apmierinātāki.

Nodarbību cikls tiek īstenots ar Eiropas Sociālā fonda atbalstu projektā “Veselības veicināšana Jelgavā”.

 

20.10.2021

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un gaidāmos stingros ierobežojumus, kas liegs dažādas aktivitātes, no 21. oktobra veselības veicināšanas vingrošanas nodarbības notiks tiešsaistē. Bet līdz 15. novembrim vai nākamajam valdības lēmumam atceltas bezmaksas vingrošanas nodarbības senioriem, nūjošana un vingrošana fizioterapeita vadībā iedzīvotājiem no 54 gadiem.

Veselības veicināšanas programmas koordinatore Jelgavā Agita Dilāne skaidro, ka, pielāgojoties situācijai un ņemot vērā līdzšinējo pieredzi, vingrošanas nodarbības arī ārkārtējās situācijas laikā netiks atceltas, bet gan mainīta to forma, dodot iespēju jelgavniekiem turpināt darīt iesākto un kustēties. Tieši tāpēc jau no rītdienas, 21. oktobra, treniņi notiks tiešsaistē. Saite uz treniņu tiešsaistē katru reizi tiks publicēta “Facebook” lapā “Veselības veicināšana Jelgavā” ŠEIT.

Vingrošana “Vesela mugura”

Norises laiks – otrdienās un ceturtdienās no pulksten 19 līdz 20.

Trenere – Tatjana Gorbatko.

 

Vingrošanas nodarbības “Māmiņām un mazuļiem”

Norises laiks – trešdienās no pulksten 14 līdz 15.

Trenere – Egija Troščenko.

 

Treniņi “Kardio/spēks”

Norises laiks – pirmdienās un trešdienās no pulksten 19 līdz 20.

Trenere – Egija Troščenko.

 

“Brīvdienu starteris”

Norises laiks – sestdienās no pulksten 9 līdz 10.

Trenere – Anete Rone.

 

Taču līdz 15. novembrim vai valdības nākamajam paziņojumam tiks apturētas vingrošanas nodarbības Ivetas Jonkus vadībā senioriem, kas trešdienās notika Jelgavas Amatu vidusskolā, kā arī atceltas nūjošanas nodarbības svētdienu rītos un veselību veicinošs vingrošanas cikls personām no 54 gadu vecuma fizioterapeita vadībā Zemgales Veselības centrā.

 

7.10.2021.

Vingrošana senioriem

Arī rudenī Jelgavā turpinās veselības veicināšanas programmas aktivitātes, kurās iedzīvotāji var iesaistīties bez maksas. Šobrīd, kad ārā kļuvis vēsāk, atsevišķu nodarbību norise no pilsētvides pārcelta uz telpām. Jau no šīs nedēļas telpās notiek treniņi “Kardio/spēks”, “Brīvdienu starteris”, bet ārā turpinās vingrošana “Vesela mugura”, vingrošanas nodarbības māmiņām ar mazuļiem un nūjošana. Šā rudens jaunums – vingrošanas nodarbības senioriem, kas notiks Jelgavas Amatu vidusskolas sporta zālē Elektrības ielā 8 trešdienās no pulksten 11 līdz 12. Pirmā nodarbība – 13. oktobrī, un tai obligāti dienu iepriekš jāpiesakās. Jāuzsver, ka treniņos telpās drīkst piedalīties iedzīvotāji ar derīgu Covid-19 sertifikātu.

No nākamās nedēļas Jelgavā tiek piedāvātas arī vingrošanas nodarbības senioriem. “Esam saņēmuši kolektīvu iesniegumu no pilsētas senioriem ar lūgumu izskatīt iespēju arī šai pilsētnieku auditorijai organizēt vingrošanas nodarbības. Šāda iespēja ir rasta, un no 13. oktobra trešdienās pulksten 11 Jelgavas Amatu vidusskolas sporta zālē notiks vingrošana senioriem,” stāsta veselības veicināšanas programmas koordinatore Jelgavā Agita Dilāne, piebilstot, ka nodarbības vadīs trenere Iveta Jonkus. Vingrošanai dienu iepriekš jāpiesakās, trenerei sūtot īsziņu pa tālruni 29597769.

Tāpat sākusies pieteikšanās veselību veicinošas vingrošanas cikliem personām no 54 gadu vecuma ar fizioterapeitu Zemgales veselības centrā Zemgales prospektā 15. Vienai grupai nodarbības notiks no 1. līdz 29. novembrim pirmdienās un ceturtdienās pulksten 17.15, bet otrai – no 2. līdz 30. novembrim otrdienās un ceturtdienās pulksten 16.15. Arī šīm nodarbībām obligāti jāpiesakās pa tālruni 25612545, 63048913.

Joprojām otrdienās un ceturtdienās Gubernatora saliņā pulksten 19 notiek vingrošanas nodarbības “Vesela mugura” kopā ar treneri Tatjanu Gorbatko. Pieteikšanās – sūtot trenerei īsziņu pa tālruni 29532699. Treniņam jāpiesakās treniņa norises dienā.

Trešdienās pulksten 14 LLU sporta laukumā Raiņa ielā notiek vingrošanas nodarbības māmiņām un mazuļiem kopā ar treneri Egiju Troščenko. Pieteikšanās – treniņa norises dienā sūtot trenerei īsziņu pa tālruni 28887875.

Treniņš “Kardio/spēks” pārcelts uz telpām, un pirmdienās pulksten 19 tas notiek Zemgales Olimpiskajā centrā Kronvalda ielā 24, bet trešdienās pulksten 19 – Jelgavas Amatu vidusskolas sporta zālē. Treniņu vada E.Troščenko. Pieteikšanās – treniņa norises dienā sūtot trenerei īsziņu pa tālruni 28887875.

No šīs sestdienas, 9. oktobra, telpās norisināsies arī treniņš “Brīvdienu starteris”. Tas sestdienās pulksten 9 notiks Zemgales Olimpiskajā centrā kopā ar treneri Aneti Roni. Pieteikties var, vienu dienu iepriekš trenerei sūtot īsziņu pa tālruni 27808138.

Bet svētdienās pulksten 9 iedzīvotāji aicināti piedalīties nūjošanas nodarbībās instruktores Zanes Gravas vadībā. Sākums – Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra pagalmā Institūta ielā 4. Pieteikšanās – pa e-pastu ekspedicija.info@inbox.lv vai tālruni 29733112.

Jāuzsver, ka treniņos telpās var piedalīties vakcinētas un/vai Covid-19 izslimojušas personas ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu. A.Dilāne norāda, ka situācija var mainīties līdz ar epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanos un jaunu ierobežojumu ieviešanu.

Aktivitātes tiek īstenotas bez maksas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/085 “Veselības veicināšana Jelgavā” gaitā.

 

16.08.2021.

Iedzīvotāji no 54 gadiem var pieteikties bezmaksas deju un vingrošanas nodarbībām

Sākusies pieteikšanās veselības veicināšanas programmas bezmaksas aktivitātēm iedzīvotājiem no 54 gadiem. Piedāvājumā – veselības un balles dejas un veselību veicinoša vingrošana fizioterapeita vadībā. Nodarbībās varēs piedalīties iedzīvotāji no 54 gadu vecuma, kam ir Covid-19 sertifikāts. Nodarbību cikli sāksies 6. septembrī, un iepriekš obligāti jāpiesakās.

Veselības veicināšanas programmas koordinatore Jelgavā Agita Dilāne stāsta, ka iedzīvotāji no 54 gadiem var pieteikties veselības dejām, kas notiks no 6. septembra līdz 8. novembrim pirmdienās no pulksten 19 līdz 20, un balles dejām. Pirmajai grupai balles deju nodarbības paredzētas no 6. septembra līdz 6. oktobrim pirmdienās un trešdienās no pulksten 19 līdz 20, otrajai grupai – no 11. oktobra līdz 10. novembrim pirmdienās un trešdienās no pulksten 19 līdz 20, trešajai grupai – no 1. oktobra līdz 10. decembrim piektdienās no pulksten 19 līdz 20. Deju nodarbības notiks deju studijā “Dejovisi.lv” Raiņa ielā 28, un iepriekš obligāti jāpiesakās pa tālruni 25758333 vai e-pastu info@dejovisi.lv.

Tāpat šobrīd sākusies pieteikšanās veselību veicinošas vingrošanas cikliem personām no 54 gadu vecuma ar fizioterapeitu. Zemgales Veselības centrā Zemgales prospektā 15 pirmā cikla nodarbības notiks no 6. līdz 30. septembrim pirmdienās un ceturtdienās pulksten 16.30, otrā cikla – no 7. septembra līdz 1. oktobrim otrdienās un piektdienās pulksten 16.30, trešā cikla – no 4. līdz 27. oktobrim pirmdienās un trešdienās pulksten 12, ceturtā cikla – no 4. līdz 29. oktobrim pirmdienās un piektdienās pulksten 16.15.

Savukārt Jelgavas poliklīnikā pirmā cikla nodarbības tiks aizvadītas no 6. līdz 29. septembrim pirmdienās un trešdienās pulksten 17.30, otrā cikla – no 7. līdz 30. septembrim otrdienās un ceturtdienās pulksten 17.30, trešā cikla – no 13. septembra līdz 6. oktobrim pirmdienās un trešdienās pulksten 18.30, bet ceturtā cikla – no 4. līdz 27. oktobrim pirmdienās un trešdienās pulksten 17.30.

Arī vingrošanas nodarbībām obligāti jāpiesakās, zvanot pa tālruni 25612545, 63012542.

Gan deju, gan vingrošanas nodarbībās fizioterapeita vadībā var piedalīties personas no 54 gadu vecuma, kuras ir vakcinētas un/vai izslimojušas Covid-19. Dalībniekiem būs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts.

Foto: facebook.com/Veselības veicināšana Jelgavā

 

10.06.2021.

Jaunas bezmaksas nodarbības bērniem, grūtniecēm un iedzīvotājiem no 54 gadiem

Jau no nākamās nedēļas veselības veicināšanas programmas gaitā jelgavnieki varēs iesaistīties jaunās bezmaksas aktivitātēs pilsētvidē. Bērni aicināti uz āra vingrošanu, kas notiks sporta laukumā pie 4. sākumskolas un pie deju centra “Cukurfabrika”, un gaisa jogu, kas notiks Cukura ielā 21. Topošās māmiņas gaidītas uz grūtnieču vingrošanu Gubernatora saliņā Jelgavas pils parkā, savukārt iedzīvotājiem vecumā no 54 gadiem piedāvājumā ir veselības un balles dejas sporta laukumā pie 4. sākumskolas. Visas nodarbības ir bez maksas, taču tām obligāti iepriekš jāpiesakās.

Nākamnedēļ sāksies āra vingrošanas nodarbības bērniem. Otrdienās no pulksten 12 līdz 13 tās notiks sporta laukumā pie Jelgavas 4. sākumskolas, ceturtdienās tajā pašā laikā – pie deju centra “Cukurfabrika” Cukura ielā 22. Āra vingrošanas nodarbības vadīs trenere Rita Saltuma. Pieteikties nodarbībām var vietnē www.rsfitness.lv, sadaļā “Kalendārs”.

Savukārt sestdienās bērniem un jauniešiem tiek piedāvāta gaisa joga. Nodarbības vadīs Annika Andersone, un tās notiks Cukura ielā 21. No pulksten 9 līdz 10 plānota gaisa joga 7–10 gadus veciem bērniem, bet no pulksten 10.10 līdz 11.10 – 11–14 gadus veciem jauniešiem. Pieteikties var mājaslapā www.benefitbaze.lv, sadaļā “Pieraksts nodarbībām”.

Jāuzsver, ka nodarbībām obligāti iepriekš jāpiesakās, jo dalībnieku skaits vienā treniņā ir ierobežots – 20 dalībnieki. Sliktu laikapstākļu gadījumā šie treniņi tiks pārcelti.

Otrdienās no pulksten 18 līdz 19 Gubernatora saliņā pils parkā uz grūtnieču vingrošanu fizioterapeites Egijas Kovaļenko vadībā aicinātas topošās māmiņas. Pieteikšanās – sūtot īsziņu pa tālruni 26862456. Treniņam jāpiesakās dienu iepriekš. Dalībnieču skaits vienā nodarbībā ir 10 dalībnieces plus nodarbību vadītāja. Jāuzsver, ka grūtnieču nodarbībās var piedalīties, ja grūtniece uzrādīs ginekologa vai vecmātes apstiprinājumu, ka nav kontrindikācijas fiziskajām aktivitātēm.

Bet iedzīvotājiem no 54 gadu vecuma nākamnedēļ atsāksies deju nodarbību cikli, un nodarbības notiks sporta laukumā pie Jelgavas 4. sākumskolas. Veselības dejas norisināsies no 21. jūnija līdz 5. jūlijam otrdienās no pulksten 18 līdz 19, bet balles dejas – no 18. jūnija līdz 27. augustam piektdienās no pulksten 19 līdz 20. Deju nodarbībām obligāti iepriekš jāpiesakās, zvanot pa tālruni 25758333 vai sūtot e-pasta vēstuli uz adresi info@dejovisi.lv. Dejās varēs piedalīties līdz 20 cilvēkiem vienā grupā.

Sliktu laikapstākļu gadījumā šie treniņi tiks organizēti tiešsaistē “Facebook” lapā “Veselības veicināšana Jelgavā”.

Jāuzsver, ka visi treniņi notiks, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

Aktivitātes tiek īstenotas projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” (Nr.9.2.4.2/16/I/085) gaitā.

 

08.06.2021. 

Nākamnedēļ – veselību veicinošas bezmaksas aktivitātes Jelgavas ģimenēm

Turpinot veselību veicinošus pasākumus pilsētā, no 14. līdz 19. jūnijam dažādās bezmaksas aktivitātēs aicinātas iesaistīties ģimenes. Notiks fizisko aktivitāšu nodarbība bērniem un vecākiem, veselīga uztura gatavošanas meistarklase, lekcijas, bet nedēļas centrālais notikums būs Aktivitāšu rallijs. Šajā aktivitātē ģimenēm (2–6 dalībnieki) būs jāiziet 10 kontrolpunkti, katrā izpildot atraktīvus uzdevumus par kādu no veselības veicināšanas tēmām, piemēram, veselīgu uzturu, ikdienas paradumiem, psihoemocionālo veselību, fiziskām aktivitātēm. Visām aktivitātēm obligāti iepriekš elektroniski jāpiesakās.

“Šis pasākums ir lieliska iespēja apvienot patīkamo un lietderīgo, jautri pavadīt laiku, izglītoties, kā arī saliedēties ar ģimeni,” saka veselības veicināšanas programmas koordinatore Jelgavā Agita Dilāne, papildinot, ka dalībniekus sagaida arī pārsteiguma balviņas.

Pirmdien, 14. jūnijā, no pulksten 17.30 līdz 18.30 un trešdien, 16. jūnijā, no pulksten 18 līdz 19 Pasta salā pie volejbola laukuma vecāki ar bērniem aicināti piedalīties bezmaksas fizisko aktivitāšu nodarbībā. Tās laikā dalībnieki varēs uzzināt gan par fizisko aktivitāšu nozīmību ikdienas gaitās, gan to, cik bieži un kā pareizi vingrot. Aktīvajā nodarbības daļā tiks piedāvāti vingrinājumi dažādām muskuļu grupām ar modifikācijām visām vecuma grupām un grūtības pakāpēm, kā arī atraktīvi uzdevumi. Nodarbību vadīs sporta speciāliste un fitnesa trenere Anete Rone. Uz nodarbību lūgums ņemt līdzi vingrošanas paklājiņu un dzeramo ūdeni. Dalībnieku skaits gan pirmdienas, gan trešdienas nodarbībā ir ierobežots – līdz 20 personām. Reģistrēties pirmdienas, 14. jūnija, nodarbībai pulksten 17.30 var ŠEIT, bet trešdienas, 16. jūnija, nodarbībai pulksten 18 – ŠEIT.

Tāpat ģimenes nākamnedēļ aicinātas piedalīties divās bezmaksas izglītojošās lekcijās – “Bērnu drošība vasarā” un “Emocionālā veselība ģimenē”, kas notiks tiešsaistē “Zoom” platformā. Ir sācies skolēnu vasaras brīvlaiks, kas nereti tiek pavadīts ārpus mājas bez pieaugušo uzraudzības, un ir svarīgi parūpēties, lai bērni zina, kā rīkoties dažādās situācijās, lai nenotiktu nelaime. Lekcijā “Bērnu drošība vasarā” tiks apskatītas tādas tēmas kā drošība pie ūdens, mājās (elektrisko ierīču lietošana, ugunsdrošība), drošība rotaļu laukumos, uz ceļa, mežā, lai vecākiem būtu iespēja parūpēties par bērnu drošību un bez satraukuma baudīt jauku vasaru. Šo lekciju vadīs sabiedrības veselības speciāliste Māra Veselova. Lekcija “Bērnu drošība vasarā notiks otrdien, 15. jūnijā, no pulksten 18.30 līdz 20. Pieteikties pasākumam var ŠEIT.

Bet lekcijā “Emocionālā veselība ģimenē”, ko vadīs psiholoģe Evita Anča, tiks runāts par emociju atpazīšanu, pieņemšanu, regulāciju, kā arī atbalstošas vides veidošanu ģimenes savstarpējās attiecībās. Emocijas mūsu ikdienu ietekmē gan pozitīvi, gan negatīvi. Svarīgi ir atrast paņēmienus, kā regulēt savu emociju izpausmes un to radīto iespaidu. Emocionālās sfēras attīstību bērniem un pusaudžiem ietekmē attiecības ģimenē, jo izpratne sākotnēji tiek gūta pieredzē ar vecākiem, savukārt vecāku spēja apzināties un pieņemt savas emocijas ļauj vieglāk saprast savus bērnus un pusaudžus, tāpēc ļoti nozīmīgi ir radīt ģimenē drošu vidi, kur katrs var justies brīvi. Lekcija “Emocionālā veselība ģimenē” notiks piektdien, 18. jūnijā, no pulksten 18.30 līdz 20. Interesenti tai var pieteikties ŠEIT.

Savukārt ceturtdien, 17. jūnijā, no pulksten 17 līdz 18.40 platformā “Zoom” ģimenēm tiek rīkota veselīga uztura gatavošanas nodarbība. Šī nodarbība ir vērsta uz veselīgu ēšanas paradumu veidošanos ģimenē. Meistarklasē uztura speciālistes vadībā būs iespēja uzzināt veselīga uztura pamatprincipus, ieteikumus, kā izvēlēties pārtikas produktus, kā tos pagatavot un pareizi uzglabāt. Svarīgākais – nodarbības laikā būs iespēja pagatavot un degustēt veselīgu maltīti, iesaistot visu ģimeni. Pārtikas produktu pakas maltītes pagatavošanai četrām degustācijas porcijām tiks piegādātas uz dzīvesvietu. Nodarbību vadīs uztura speciāliste Veronika Avdejeva. Arī šajā aktivitātē dalībnieku skaits ir ierobežots – līdz 20 ģimenēm. Pieteikties veselīga uztura meistarklasei var ŠEIT.

Bet sestdien, 19. jūnijā, no pulksten 11 līdz 16 Pasta salā gaidāms ģimenes aktivitāšu nedēļas centrālais notikums – veselīga dzīvesveida aktivitāšu rallijs. Tajā var piedalīties komandas, ko veido viena ģimene (2–6 dalībnieki). Komandu skaits aktivitātē ir ierobežots – līdz 40 ģimenēm. Ģimenes šim pasākumam  var reģistrēties ŠEIT.

Visas aktivitātes ģimenēm ir bez maksas, taču tām ir noteikts dalībnieku skaits, tāpēc obligāti iepriekš elektroniski jāreģistrējas vai nu ziņā norādītajās saitēs, vai “Facebook” lapā “Veselības veicināšana Jelgavā”.

Pasākums tiek īstenots projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” (nr. 9.2.4.2/16/I/085) gaitā.

 

Apmeklētāji aicināti būt atbildīgi un ievērot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

 

27.05.2021.

Atsāksies bezmaksas āra vingrošanas nodarbības pilsētvidē

Lai mudinātu iedzīvotājus kustēties un piekopt veselīgu dzīvesveidu, arī šovasar Jelgavā septiņas dienas nedēļā notiks veselības veicināšanas bezmaksas treniņi pilsētvidē. Iedzīvotāji varēs piedalīties pilatēs, nodarbībās “Vesela mugura”, “Kardio/spēks” un “Brīvdienu starteris”, vingrošanā māmiņām un mazuļiem un nūjošanā. Katrā āra vingrošanas nodarbībā drīkst piedalīties līdz 20 dalībniekiem, un katram treniņam jāpiesakās atsevišķi. Āra vingrošanas nodarbības sāksies no 1. jūnija.

Veselības veicināšanas programmas koordinatore Jelgavā Agita Dilāne stāsta, ka āra vingrošanas nodarbības pilsētvidē norisināsies no 1. jūnija līdz 31. augustam. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju un noteiktos ierobežojumus, dalībniekiem katram treniņam obligāti iepriekš jāpiesakās, sūtot trenerēm ziņu dienā, kad norit treniņš, vai dienu iepriekš. “Šobrīd epidemioloģiskā situācija pieļauj vienā treniņā piedalīties līdz 20 cilvēkiem plus treneris. Ja noteikumi mainīsies, treniņā varēs piedalīties arī plašāks interesentu loks.

Taču svarīgi ņemt vērā, ka viena persona nevar pieteikties, piemēram, uzreiz pieciem treniņiem pēc kārtas – katrai nodarbībai jāpiesakās atsevišķi,” skaidro A.Dilāne, uzsverot, ka visas āra vingrošanas nodarbības tiks organizētas, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

“Latvijā laikapstākļi arī vasarā ir diezgan neprognozējami un var traucēt treniņu norisei. Taču sliktu laikapstākļu gadījumā treniņi neizpaliks – izmantojot līdzšinējo pieredzi, tie tiks organizēti tiešsaistē sociālā tīkla “Facebook” lapā “Veselības veicināšana Jelgavā”. Par to dalībnieki, kas pieteikušies konkrētās dienas nodarbībai, tiks informēti,” stāsta A.Dilāne. Līdztekus jau ierastajām nodarbībām šovasar jelgavniekiem būs iespēja izmēģināt pilates, ko pirmdienu vakaros no pulksten 19 līdz 20 pie Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra un piektdienu vakaros no pulksten 19 līdz 20 Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas sporta laukumā pasniegs trenere Anete Rone. Pieteikties pilatēm var, treniņa norises dienā nosūtot trenerei īsziņu pa tālruni 27808138. No tiešsaistes uz pilsētvidi no nākamās nedēļas pārcelts arī treniņš “Vesela mugura”, kas notiks otrdienās un ceturtdienās no pulksten 19 līdz 20 Gubernatora saliņā Jelgavas pils parkā treneres Tatjanas Gorbatko vadībā. Pieteikties āra nodarbībai “Vesela mugura” var, sūtot īsziņu pa tālruni 29532699. Trešdienās no pulksten 14 līdz 15 LLU sporta laukumā Raiņa ielā jau no nākamās nedēļas notiks vingrošanas nodarbības māmiņām ar mazuļiem, kuras vada trenere Egija Troščenko. Māmiņu un mazuļu nodarbībai var pieteikties, sūtot īsziņu pa tālruni 28887875.

Šovasar treniņu “Kardio/spēks” jelgavniekiem piedāvās divas treneres. Pirmdienās un trešdienās nodarbība “Kardio/spēks”, kuru vadīs E.Troščenko, no pulksten 19 līdz 20 notiks pie Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas (pieteikties pa tālruni 28887875), bet trešdienās tajā pašā laikā, no pulksten 19 līdz 20, šis treniņš norisinās arī pie Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra, kur to pasniegs trenere T.Gorbatko (pieteikties pa tālruni 29532699).

Savukārt sestdienās no pulksten 9 līdz 10 varēs piedalīties āra nodarbībā “Brīvdienu starteris”, ko vadīs trenere Līva Tihovska. Šis treniņš notiks Pasta salā pie āra trenažieru laukuma līdzās Pasta salas peldvietai. Pieteikties nodarbībai dienu pirms tās norises var, sūtot trenerei īsziņu pa tālruni 29826589. Visas vasaras garumā turpināsies arī nūjošanas nodarbības instruktores Zanes Gravas vadībā. Nūjošana notiek svētdienās no pulksten 9 līdz 10.30. Sākums – pie Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra.

Pieteikties nodarbībai lūgums dienu iepriekš pa e-pastu ekspedicija.info@inbox.lv vai tālruni 29733112. Jāpiebilst, ka uz nodarbības laiku ir iespējams saņemt arī nūjas, taču par to trenere ir jāinformē, piesakoties nodarbībai. Jāpiebilst, ka par inventāru, kas jāņem līdzi uz konkrēto nodarbību, treneres informē dalībniekus, kuri pieteikušies nodarbībai.

Āra vingrošanas nodarbības ir bez maksas, un tās tiek finansētas no Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/085 “Veselības veicināšana Jelgavā” gaitā.

 

Foto: facebook.com/Veselības veicināšana Jelgavā

 

08.04.2021.

Jau no 11. aprīļa līdz pat 23. maijam ik svētdienu ikviens jaunietis, vecumā no 13 līdz 25 gadiem, tiek aicināts piedalīties izglītojošā  un informatīvā tiešsaites lekciju ciklā – “STILĪGS UN VESELĪGS”. Katra nodarbība būs veltīta kādai īpašai tēmai, ko jaunieši paši ierosinājuši. Tā piemēram, uzzināsim, kā tikt galā ar stresu, kā kļūt par personību un nebaidīties izpaust savu viedokli, cik mūsu emocionālajai veselībai ir svarīgs miegs, kā arī kopīgi izsmiesimies un improvizēsim kopā ar izciliem un stilīgiem lektoriem – psihologiem, kosmetalogiem, improvizatoriem, sportistiem.

Stiligs&Veseligs_ONLINE_2021v.png

Kopīgā sadarbībā centīsimies atgūt mieru un kontroli pār savām emocijām un pašsajūtu. Lekcijā “Neļauj darīt sev pāri!” kopā ar “Dardedzes centra” speciālisti Anastasiju Pušņakovu runāsim par emocionālo un psiholoģisko vardarbību, kur meklēt palīdzību. Savukārt kopā ar lektoru Artūru Miksonu mācīsimies ievilkt elpu no ikdienas lekcijā “Kā paņemt pauzi?”. Lekciju ciklā piedalīsies arī tādi jauniešu iemīļoti lektori kā Natālija Bērziņa, Marks Jermaks, Inese Lietaviete, Uģis Točs un citi.

Pasākumi ir bez maksas un tie norisināsies “Zoom” platformā.

Visa informācija par “Stilīgs & Veselīgs” online pasākumiem tiks publicēta Kultūras un mākslas centra “Nātre” mājas lapā, kā arī sociālajos tīklos – Facebook un Instagram. Pirms katra pasākuma būs arī detalizēts apraksts par tēmu un lektoriem. Pirmais pasākums jau šo svētdien, 11. aprīlī no pulksten 14 līdz 15.30 “Iekšējais un ārējais skaistums”, kurā runāsim par skaistu emocionālo pasauli kopā ar psiholoģi Dainu Kalniņu un par veselīgu ādu un tās kopšanu ar kosmetaloģi Lailu Klēbahu – Kalniņu.

Pasākums īstenots projekta “Veselības veicināšana Jelgavā”

(projekta numurs 9.2.4.2/16/I/085) ietvaros.

 

29.01.2021.

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrs (ZRKAC) atsāk bezmaksas nodarbības topošajiem vecākiem “Topošo vecāku skola”. Nodarbībās aicinātas piedalīties topošās māmiņas kopā ar vienu atbalsta personu. Nodarbību laikā tiks pārrunātas tēmas par pirmsdzemdību laiku, sagatavošanos dzemdībām, zīdīšanas jautājumiem, jaundzimušo aprūpi un pēcdzemdību laiku.

ZRKAC Tālākizglītības nodaļas vadītāja Astra Vanaga norāda, ka ņemot vērā epidemioloģisko situāciju un noteiktos ierobežojumus, pagaidām nodarbības plānotas tikai tiešsaistē. “Taču mēs sekosim līdzi situācijai un, ja tā uzlabosim, ierobežojumi ļaus atsākt arī klātienes nodarbības, to arī organizēsim,” stāsta A.Vanaga, piebilstot, ka vienā grupā plānots uzņemt līdz 30 topošajām māmiņām un viņu atbalsta personas.

Māmiņām, kuras vēlas piedalīties sešu tiešsaistes nodarbību ciklā, tām obligāti iepriekš jāpiesakās. To var izdarīt elektroniski ŠEIT.

Papildus informāciju var iegūt, rakstot pa e-pastu astra.vanaga@zrkac.jelgava.lv.

Šogad Topošo vecāku skolā plānots pavisam uzņemt desmit grupas. Ar Topošo vecāku skolas nodarbību grafiku var iepazīties ŠEIT.

Semināru cikli tiek īstenots projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/085) ietvaros.

 

28.01.2021.

Ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus, 3. februārī Jelgavā atsāksies veselības veicināšanas programmas bezmaksas nūjošanas nodarbības. Tās notiks trešdienu vakaros un svētdienu rītos. Nodarbībām obligāti jāpiesakās.

Veselības veicināšanas programmas koordinatore Jelgavā Agita Dilāne informē, ka pirmā nūjošanas nodarbība šogad notiks 3. februārī no pulksten 18 līdz 19.30 ar startu no stāvlaukuma pie veikala “Krūza” Rīgas ielā 57.   Nūjot treneres vadībā iedzīvotāji bez maksas var arī svētdienās no pulksten 10 līdz 11.30, tiekoties Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra sporta laukumā Institūta ielā 4.

Nūjošana notiks treneres Zanes Gravas vadībā. Ņemot vērā noteiktos ierobežojumus sportā, dalībnieku skaits nodarbībās ir ierobežots – 10 dalībnieki un treneris. Līdz ar to dalībniekiem obligāti iepriekš jāpiesakās pa e-pastu ekspedicija.info@inbox.lv vai tālruni 29733112.

Jāpiebilst, ka 11. janvārī atsākušies dažādi intensitātes online treniņi, kuriem var pieslēgties ikviens. Pirmdienās un trešdienās no pulksten 19 līdz 20 notiek “Kardio/Spēks”, otrdienās un ceturtdienās no pulksten 19 līdz 20 – “Vesela mugura”, trešdienās no pulksten 14 līdz 15 – “Māmiņām ar mazuļiem”, bet sestdienās no pulksten 10 līdz 11 – “Brīvdienu starteris”.

Informācija par treniņiem un saite uz tiem katru dienu īsi pirms treniņa tiek publicēta facebook.com lapā “Jelgavas veseliba”.

 

09.11.2020.

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai, veselības veicināšanas programmas vingrošanas nodarbības no šīs nedēļas notiks tikai tiešsaistē, bet nūjošanas nodarbības ir atceltas.

Veselības veicināšanas projekta koordinatore Jelgavā Agita Dilāne informē, ka dažādas intensitātes vingrošanas nodarbības no šīs nedēļas notiks tikai tiešsaistē. Saite uz katru no treniņiem tiks publicēta Veselības veicināšanas projekta “Facebook” lapā.

Jāatgādina, ka pirmdienās un trešdienās no pulksten 19 līdz 20 notiek treniņš “Kardio/Spēks”, otrdienās un ceturtdienās no pulksten 19 līdz 20 – “Vesela mugura”, trešdienās no pulksten 14 līdz 15 – “Māmiņām ar mazuļiem”, sestdienās no pulksten 10 līdz 11 – “Brīvdienu starteris”. Visas nodarbības ir bez maksas.

Nūjošanas nodarbības, kas ierasti notika trešdienās pulksten 18 no Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra, šobrīd ir atceltas.

“Aicinām visus iedzīvotājus, kuri veselības veicināšanas projekta gaitā saņēmuši bezmaksas peldbaseina abonementu, to izmantot līdz decembra beigām. Šobrīd individuālie peldbaseina apmeklējumi ir atļauti, taču apmeklētāji aicināti iepazīties ar noteikumiem, kas jāievēro, dodoties uz Jelgavas 6. vidusskolas vai LLU sporta centra peldbaseinu,” tā A.Dilāne. Jelgavas 6. vidusskolas peldbaseina apmeklējuma nosacījumi pieejami ŠEIT.

Tiešsaistē tiks organizētas arī novembrī un decembrī paredzētās cikla “Gudro vecāku skola” nodarbības. Otrais cikla seminārs “Pusaudzis un problēmu risināšanas prasmes” notiks 23. novembrī pulksten 18, bet 3. decembrī pulksten 18 notiks seminārs “Ēšanas un uzvedības traucējumi pusaudžiem”. Tiešsaistes semināriem obligāti iepriekš jāpiesakās pa tālruni 63082101, 63012159, 29222737 vai e-pastu astra.vanaga@zrkac.jelgava.lv.

 

21.10.2020.

Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) 29. oktobrī pulksten 18 notiks Gudro vecāku skolas rudens cikla pirmā bezmaksas semināra nodarbība “Pusaudžu depresija un vielu lietošana”. Nodarbībai obligāti iepriekš jāpiesakās.

ZRKAC Tālākizglītības nodaļas vadītāja Astra Vanaga stāsta, ka Gudro vecāku skolas rudens ciklā uzmanības centrā būs pusaudži – bezmaksas semināros tiks runāts tieši par pusaudžu emocionālo veselību, ēšanas un uzvedības traucējumiem, pusaudžu prasmi risināt problēmas un citām lietām. Pirmo semināru vadīs psihoterapeite Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes pasniedzēja Inta Zīle. Seminārā piedalīties aicināti visi, kuri audzina pusaudžus.

“Seminārā tiks runāts par to, kā atšķirt normālas pusaudža garastāvokļa svārstības no depresijas, lai saprastu, kurā brīdī ir jāmeklē palīdzība. Tāpat lektore stāstīs par biežākajām pusaudžu depresijas izpausmēm, to saistību ar pašdestruktīvu uzvedību un atkarības vielu lietošanu, kā veidot sarunu, ja ir aizdomas, ka pusaudzis kaut ko lieto. Seminārā tiks apskatīti jautājumi par profilaksi,” stāsta A.Vanaga.

Viņa norāda, ka šobrīd seminārs tiek plānots klātienē, taču tajā drīkstēs piedalīties tikai līdz 30 cilvēku un tiks ievērotas distancēšanās un citas epidemioloģiskās drošības prasības. “Ja nodarbība klātienē tomēr nevarēs notikt, to organizēsim tiešsaistē,” tā A.Vanaga, norādot, ka Gudro vecāku skolas nodarbībai obligāti iepriekš jāpiesakās pa tālruni 63082101, 63012158, 29222737 vai e-pastu astra.vanaga@zrkac.jelgava.lv.

Semināru cikls ir viena no projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” aktivitātēm.

 

20.10.2020.

Ņemot vērā stingrākus valstī noteiktos ierobežojumus, lai mazinātu Covid-19 izplatību, no 17. oktobra pārtrauktas vairākas veselības veicināšanas projekta grupu aktivitātes, atsevišķi sporta treniņi līdz oktobra beigām norisināsies Pasta salā, bet daļa treniņu turpinās tiešsaistē.

Veselības veicināšanas projekta koordinatore Jelgavā Sintija Birģele informē, ka no 17. oktobra uz nenoteiktu laiku ir pārtrauktas vingrošanas nodarbības 54+ un grūtnieču vingrošana ar fizioterapeitu Zemgales Veselības centrā, kā arī veselības un balles dejas 54+ deju studijā “Dejovisi.lv”. Nodarbību dalībnieki par to tiks informēti arī personīgi.

Taču, dodot iespēju jelgavniekiem turpināt sportot un uzturēt sevi labā formā, divi sportiskie treniņi līdz oktobra beigām tiks aizvadīti Pasta salā, bet atsevišķi treniņi turpinās tiešsaistē. Šobrīd uz Pasta salu pārcelti treniņi “Kardio/spēks”, kas notiek pirmdienās un trešdienās pulksten 19, treniņi māmiņām ar mazuļiem trešdienās pulksten 14. Tikšanās – pie publiskās slidotavas Pasta salā. Treniņš “Vesela mugura”, kas notiek otrdienās un ceturtdienās pulksten 19, no 20. oktobra notiek tiešsaistē, tāpat kā treniņš “Brīvdienu starteris” sestdienās pulksten 10. Saite uz online treniņiem īsi pirms sākuma tiks publicēta facebook.com “Veselības veicināšana Jelgavā” lapā.

Jāpiebilst, ka treniņi, kas līdz oktobra beigām norisināsies Pasta salā, no novembra tiks nodrošināti tiešsaistē.

Vienīgā veselības veicināšanas aktivitāte, kas turpinās bez izmaiņām, ir nūjošana instruktores Zanes Gravas vadībā. Nūjošana joprojām notiks laukā, trešdienu vakaros pulksten 18 tiekoties pie Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra Institūta ielā 4.

Arī Topošo vecāku skolas nodarbības no šīs nedēļas norisinās tiešsaistē.

 

09.09.2020.

Veselības veicināšanas programmas gaitā jelgavnieki turpmākās 14 sestdienas aicināti dienu iesākt aktīvi, piedaloties rīta bezmaksas treniņos “Brīvdienu starteris” Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC). Pirmais treniņš notiks jau šo sestdien, 12. septembrī, pulksten 10. Dalībniekiem obligāti iepriekš jāpiesakās.

Veselības veicināšanas programmas koordinatore Jelgavā Agita Dilāne informē, ka rīta treniņi notiks sestdienās no pulksten 10 līdz 11. Tā būs vidējas intensitātes spēka nodarbība, kas kombinēta ar kardio un stiepšanās vingrinājumiem. Nodarbības pirmā daļa – lēna, plūstoša, akcentējot dziļo muskuļu stiprināšanu, ļaujot ķermenim atmosties, otrā daļa – enerģiskāka, stiprinot visas muskuļu grupas. Nodarbības beigās – atsildīšanās pie pozitīvu emociju raisošas mūzikas, kas uzlabos garastāvokli un uzlādēs atlikušajai nedēļas nogalei. Nodarbības pamatmērķis ir rīta rosme ķermeņa pamodināšanai un enerģijas uzlādēšana turpmākajai dienai ar mērķi rast vajadzīgo balansu pašsajūtā – pēc nodarbības just, ka ķermenis ir fiziski strādājis, bet nav pārguris.

Dalībnieku skaits nodarbībā ir ierobežots – var iedalīties 30 dalībnieki. Treniņam obligāti iepriekš jāpiesakās, sūtot SMS pa tālruni 27808138.

Apmeklētāji aicināti būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktās fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības prasības.

Pasākuma apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.

Foto: Jelgavas pilsētas arhīvs

 

02.07.2020.

Turpinot īstenot veselības veicināšanas programmu pilsētā, iedzīvotāji aicināti bez maksas iesaistīties dažādās aktivitātēs: apmeklēt vingrošanas un nūjošanas nodarbības, sākusies pieteikšanās deju nodarbību ciklam un vingrošanai iedzīvotājiem vecumā no 54 gadiem, grūtnieces aicinātas uz vingrošanu pie fizioterapeita, kā arī septembrī sāksies topošo vecāku skolas nodarbības.

Dažādas intensitātes vingrošanas nodarbības

  • Pirmdienās no pulksten 19 līdz 20 – “Kardio/Spēks”
  • Ceturtdienās no pulksten 19 līdz 20 – “Vesela mugura”
  • Trešdienās no pulksten 14 līdz 15 – “Māmiņām ar mazuļiem”

Būs pieejami vingrošanas paklājiņi un inventārs. Norises vieta: Zemgales Olimpiskais centrs (Kronvalda iela 24).

  • Otrdienās no pulksten 19 līdz 20 – “Vesela mugura”
  • Trešdienās no pulksten 19 līdz 20 – “Kardio/Spēks”

Jāņem līdzi savs vingrošanas paklājiņš. Norises vieta: Jelgavas Amatu vidusskolas sporta zāle (Elektrības iela 8).

Nodarbībām “Kardio/Spēks” un “Vesela mugura” iepriekš obligāti jāpiesakās pie treneres Tatjanas, sūtot SMS pa tālruni 29532699. Nodarbībām “Māmiņām ar mazuļiem” iepriekš obligāti jāpiesakās pie treneres Egijas, sūtot SMS pa tālruni 28887875.

Nūjošanas nodarbības

  • Trešdienās no pulksten 18 līdz 19.30 (no Jelgavas pamatskolas “Valdeka”-attīstības centra pagalma (Institūta iela 4)

Uz nodarbības laiku tiek izsniegts inventārs. Nodarbības vada nūjošanas instruktore Zane Grava. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Deju nodarbību cikli iedzīvotājiem virs 54 gadu vecuma

  • Veselības dejas – no 8. septembra līdz 10. novembrim otrdienās pulksten 19.15
  • Balles dejas – no 16. oktobra līdz 18. decembrim piektdienās pulksten 19

Norises vieta: deju studija “Dejovisi.lv” (Raiņa iela 28). Iepriekš obligāti jāpiesakās pa tālruni 25758333 vai e-pastu info@dejovisi.lv.

Veselību veicinošas vingrošanas cikli grūtniecēm ar fizioterapeitu

  • No 23. septembra līdz 16. oktobrim trešdienās un piektdienās pulksten 14
  • No 6. līdz 30. oktobrim otrdienās un piektdienās pulksten 11.30
  • No 21. oktobra līdz 31. novembrim trešdienās un piektdienās pulksten 14
  • No 3. līdz 27. novembrim otrdienās un piektdienās pulksten 11.30

Nories vieta: Zemgales Veselības centrs (Zemgales prospekts 15). Iepriekš obligāti jāpiesakās pa tālruni 25612545, 63012542.

Veselību veicinošas vingrošanas cikli personām no 54 gadu vecuma ar fizioterapeitu

  • No 7. septembra līdz 2. oktobrim pirmdienās un piektdienās pulksten 18
  • No 21. septembra līdz 14. oktobrim pirmdienās un trešdienās pulksten 13
  • No 5. līdz 30. oktobrim pirmdienās un piektdienās pulksten 18
  • No 21. oktobra līdz 16. novembrim pirmdienās un trešdienās pulksten 13
  • No 2. līdz 27. novembrim pirmdienās un piektdienās pulksten 18
  • No 23. novembra līdz 16. decembrim pirmdienās un trešdienās pulksten 13

Nories vieta: Zemgales Veselības centrs (Zemgales prospekts 15). Iepriekš obligāti jāpiesakās pa tālruni 25612545, 63012542.

Topošo vecāku skola

Nodarbības paredzētas topošajiem vecākiem. Katrai grupai ir iespēja apmeklēt sešas nodarbības (pirmsdzemdību sajūtu skola, sagatavošanās dzemdībām, krūts barošana, jaundzimušā aprūpe, attīstība un pēcdzemdību sajūtu skola).

Grupu sākuma datumi: 3. septembris, 8. septembris, 15. oktobris, 20. oktobris, 6. novembris.

Norises vieta: Dūlu prakse (Akadēmijas iela 3). Iepriekš obligāti jāpiesakās pa tālruni 26634531 vai e-pastu duluprakse@gmail.com.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā lūgums zvanīt pa tālruni 63048913.

Aktivitātes tiek īstenotas bez maksas ES projekta Nr.9.2.4.2/16/I/085 “Veselības veicināšana Jelgavā” gaitā.

 

21.07.2020.

Jaunieši tiek aicināti uz divām “Stilīgs&Veselīgs” pēcpusdienām 23. un 30. jūlijā, lai kopā ar dažādiem ekspertiem labāk iepazītu savu personību, emocijas un veselīgu dzīvesveidu. Tikšanās notiks Jaunrades namā “Junda” (Zemgales prospekts 7).

“STILĪGS UN VESELĪGS” ir 4 nodarbību sarunu un praktisku nodarbību cikls Jelgavas jauniešiem vecumā no 13 līdz 20 gadiem. Katra no nodarbībām tiks veltīts citai aktuālai tēmai, kuru jaunieši varēs izzināt kopā ar jauniem un stilīgiem jomas profesionāļiem.

23. jūlijs, ceturtdiena, no pulksten 14:30 līdz 17

“IMPRO”

Improvizācijas teātra nodarbībā mēģināsim izzināt sevi un izprast savas emocijas, komunikāciju un sadarbību, izspēlējot aizraujošas ainiņas un ļaujoties pozitīvām emocijām kopā ar teātra vadītāju, pedagoģi un psiholoģijas maģistri Sanitu Toču un improvizācijas, pantomīmas pasniedzēju Uģi Toču.

*ģērbies ērti un sportiski

“DUSMAS” 

Ko iesākt, kad visi  – skolā, mājās – “krīt uz nerviem”? Kopā ar eksistenciālo psihologu Marku Jermaku runāsim par dusmām, kas tās izraisa un kā ar tām tikt galā, lai katra diena būtu vairāk pozitīvu emociju pilna.

Stilīgs&veselīgs.JPG

30. jūlijs, ceturtdiena, no pulksten 15 līdz 17

“DRAUGI”

Kā iekļauties draugu grupā un būt pašam? Kopā ar eksistenciālo psihologu Marku Jermaku runāsim par to, kā stiprināt savu “es”, vērtību sistēmu, būt drosmīgam un nepazust pūlī.

“DEJA”

Deja var būt arī sports un lielisks treniņš. Tāpēc ikviens aicināts uzvilkt ērtas drēbes un ļauties ZUMBAS nodarbībai kopā ar laikmetīgās dejas dejotāju un pasniedzēju, horeogrāfu un Zumbas treneri no Kubas  –  Angel Zaldivar Ramirez. Un, protams, ja gribi patrenēt savas angļu, spāņu, latviešu valodas zināšanas, tad šī būs īstā reize.

Stilīgs&veselīgs_2.JPG

Uz tikšanos Jaunrades namā “Junda” (Zemgales prospekts 7, Jelgava).

Uz katru nodarbību ir ierobežots skaits apmeklētāju, tādēļ jaunieši vecumā 13 – 20 gadi aicināti pieteikties, rakstot uz natre.kmc@gmail.com ar norādi “Stilīgs un Veselīgs dalībnieks”.

Visas nodarbības ir bez maksas, taču dalībnieku skaits – ierobežots.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts un uzņemtais materiāls izmantots pasākuma un organizatoru publicitātes materiālos.

 

30.06.2020.

Sākot ar 1. jūliju atsāksies veselības veicināšanas programmas bezmaksas gaisa jogas nodarbības bērniem vecumā no 7 līdz 15 gadiem. Tās notiks trešdienās līdz 5. augustam, un dalībniekiem obligāti iepriekš jāpiesakās. Pirmā nodarbība paredzēta jau 1. jūlijā.

gaisa_joga.jpg

Nodarbībām var pieteikties trīs vecuma grupās: 13–15 gadi (šai grupai nodarbība notiks no pulksten 14.30 līdz 15.30), 10–12 gadi (no pulksten 16 līdz 17) un 7–9 gadi (no pulksten 17.30 līdz 18.30).

Dalībnieku skaits nodarbībās ir ierobežots, tāpēc iepriekš obligāti jāpiesakās. Pieteikties var, aizpildot pieteikumu vietnē benefit.cukurfabrika.lv/pieraksts/ vai zvanot pa tālruni 27795685.

Gaisa jogas nodarbības bērniem un jauniešiem ir bez maksas. Tās notiks deju centrā “Cukurfabrika” Cukura ielā 22.

Nodarbības vadīs – treneres Annika un Ilona.

 

02.06.2020.

Arī šovasar notiks skriešanas koptreniņi. Pirmais treniņš – 6. jūnijā pulksten 10 Pasta salā. Tā kā ir spēkā pulcēšanās ierobežojumi, uz pirmo koptreniņu dalībniekiem jāpiesakās iepriekš.

Skriešanas koptreniņi Jelgavas Vieglatlētikas kluba treneru vadībā notiks reizi nedēļā – sestdienās, pulcēšanās pulksten 10 Pasta salā. Pirmais treniņš būs jau 6. jūnijā, bet pēdējais – 1. augustā. Dalība skriešanas koptreniņos ir bez maksas.

Tā kā šobrīd valstī vēl ir spēkā ierobežojumi attiecībā uz sporta aktivitātēm un drīkst notikt treniņi grupās līdz 25 cilvēkiem, ieskaitot treneri, interesentiem, kuri vēlas piedalīties pirmajā skriešanas koptreniņā 6. jūnijā, jāpiesakās, rakstot pa e-pastu aljoona@inbox.lv.

Turpmāk koptreniņu dalībnieku pieteikšanās kārtība būs atkarīga no tā, kādi ierobežojumi valstī tiks saglabāti pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas.

Nodarbības tiek īstenotas projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” ietvaros.

Bezmaksas skriešanas treniņu grafiks (Pasta salā):

  • 6. jūnijā pulksten 10,
  • 13. jūnijā pulksten 10,
  • 20. jūnijā pulksten 10,
  • 27. jūnijā pulksten 10,
  • 4. jūlijā pulksten 10,
  • 11. jūlijā pulksten 10,
  • 18. jūlijā pulksten 10,
  • 25. jūlijā pulksten 10,
  • 1. augustā pulksten 10.

 

01.06.2020.

Visas vasaras garumā ir iespējams apmeklēt dažādas intensitātes bezmaksas āra nodarbības.

Nodarbības notiek divas reizes nedēļā:

  • Pirmdienās – Kardio/spēka treniņš

Norises vieta – Jelgavas pamatskola “Valdeka” – Attīstības centrs, Institūta ielā 4

Norises laiks – pulksten 19

  • Ceturtdienās – “Gudrās kustības”

Norises vieta – Pils jeb Gubernatora saliņa

Norises laiks – pulksten 19

Nodarbības vada sertificēta trenere Tatjana Gorbatko.

Dalībnieku skaits nodarbības ierobežots – 30 dalībnieki un treneris.

Iepriekšēja pieteikšanās pie treneres, rakstot sms uz tel. nr. 29532699.

Uz treniņiem jāņem līdzi savi vingrošanas paklājiņi un hanteles (ja vēlās).

Nodarbības tiek īstenotas projekta “Veselības veicināšana Jelgavā” ietvaros.

rra treniņi.png

 

21.02.2020.

Jelgavā, īstenojot Veselības veicināšanas programmu, notiek bezmaksas fiziskās aktivitātes, kas pilsētnieku vidū iemantojušas lielu popularitāti. Ikviens jelgavnieks aicināts piedalīties un pavadīt brīvo laiku sportiskā garā.

Veselību veicinoši cikli ar fizioterapeitu bērniem

  • Bērniem vecumā no 12 līdz 17 gadiem no 3. marta otrdienās pulksten 16 un piektdienās pulksten 15. Nodarbības notiek Jelgavas poliklīnikā. Obligāta iepriekšēja pieteikšanās uz nodarbību pa tālruni 63048913.

Vingrošanas nodarbības Zemgales olimpiskajā centrā

  • “Kardio/Spēks”- pirmdienās un trešdienās no pulksten 19 līdz 20;
  •  “BodyART”- otrdienās no pulksten 19 līdz 20;
  • “Māmiņām ar mazuļiem”- trešdienās no pulksten 14 līdz 15;
  • “Vesela mugura”- ceturtdienās no pulksten 19 līdz 20.

Iepriekšēja pieteikšanās nodarbību apmeklējumam nav nepieciešama. Uz nodarbības laiku tiek izsniegts inventārs. Treneres – T.Gorbatko un E.Troščenko.

Gudro vecāku skola

  • “Bērna emocionālā inteliģence. Vērtību scenārija izvēle”- 11. martā pulksten 18 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā Svētes ielā 33. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta pa tālruni 29222737, 63082101 vai e-pastu: astra.vanaga@zrkac.jelgava.lv.

Vingrošanas nodarbību cikli personām ar invaliditāti

  • No 3. marta otrdienās un ceturtdienās pulksten 9 deju studijā “Dejo visi” Raiņa ielā 28. Obligāta iepriekšēja pieteikšanās uz nodarbībām pa tālruni 63048913.

Nūjošanas nodarbības

  • Trešdienās no pulksten 18 līdz 19.30 (no Pasta salas stāvlaukuma);
  • Svētdienās no pulksten 10 līdz 11.30 (no Jelgavas pamatskolas “Valdeka”- attīstības centra pagalma Institūta ielā 4) Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Uz nodarbības laiku tiek izsniegts inventārs. Nodarbības vada nūjošanas instruktore Zane Grava.

Gaisa joga bērniem

  • Trešdienās no pulktsten 19 līdz 20 (13–15 gadi);
  • Sestdienās no pulksten 10.30 līdz 11.30 (7–9 gadi);
  • Sestdienās no pulksten 11.30 līdz 12.30 (10–12 gadi).

Nodarbības notiek deju studijā “Cukurfabrika” Cukura ielā 22. Obligāta iepriekšēja pieteikšanās uz nodarbībām pa tālruni 27795685. Treneres – Annika un Ilona.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā zvanīt pa tālruni 63048913.

 

21.01.2020.

untitled-5c-20i_35606006.png

 

06.01.2020.

Jelgavā, īstenojot Veselības veicināšanas programmu, notiek bezmaksas fiziskās aktivitātes, kas pilsētnieku vidū iemantojušas lielu popularitāti. Ikviens jelgavnieks aicināts piedalīties un pavadīt brīvo laiku sportiskā garā.

Deju nodarbību cikli iedzīvotājiem virs 54 gadu vecuma

  • no 8. janvāra pulksten 17- Balles dejas (vēl ir brīvas vietas),
  • no 27. janvāra pulksten 18- Veselības dejas.

Iespēja izvēlēties dalību 10 nodarbību Veselības deju vai Balles deju ciklos. Deju studija “Dejo visi”, Raiņa iela 28.Obligāta iepriekšēja pieteikšanās: 25758333; info@dejovisi.lv

Veselību veicinošas vingrošanas cikli ar fizioterapeitu:

  • bērniem (7-12 g.v. un 13–17 g.v.):

– no 3. marta otrdienās pulksten 16 un piektdienās pulksten 15 (13-17 gadi),

– no 16.marta pirmdienās un ceturtdienās pulksten 16 (7-12 gadi).

  • grūtniecēm:

– no 3. marta otrdienās un piektdienās pulksten 15,
– no 10. marta otrdienās un piektdienās pulksten 12.

Jelgavas poliklīnikā un Zemgales veselības centrā. Obligāta iepriekšēja pieteikšanās: 63048913.

Vingrošanas nodarbību cikli personām ar invaliditāti

Grupu sākuma datumi – 3. un 16. marts pulksten 9. Deju studija “Dejo visi”, Raiņa iela 28. Nodarbības notiek ciklos. Obligāta iepriekšēja pieteikšanās: 63048913.

Vingrošanas nodarbības Zemgales Olimpiskajā centrā

  • pirmdienās, trešdienās no pulksten 19 līdz 20- “Kardio/Spēks”,
  • otrdienās no pulksten 19 līdz 20- “BodyART”,
  • trešdienās no pulksten 14 līdz 15- “Māmiņām ar mazuļiem”,
  • ceturtdienās no pulksten 19 līdz 20- “Vesela mugura”.

Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, uz nodarbības laiku tiek izsniegts inventārs. Treneres T.Gorbatko un E.Troščenko

Nūjošanas nodarbības

  • trešdienās no pulksten 18 līdz 19:30 no Pasta salas stāvlaukuma,
  • svētdienās no pulksten 10 līdz 11:30 no Jelgavas pamatskolas “Valdeka – attīstības centra” pagalma, Institūta iela 4.

Uz nodarbības laiku tiek izsniegts inventārs. Nodarbības vada nūjošanas instruktore Zane Grava, iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Gaisa joga bērniem (7-15 g.v.)

  • trešdienās no pulksten 19 līdz 20 (13-15 g.v.),
  • sestdienās no pulksten 10:30 līdz 11:30 (7-9 g.v.),
  • sestdienās no pulksten 11:30 līdz 12:30 (10-12 g.v.).

Deju studija “Cukurfabrika”, Cukura iela 22. Treneres Annika un Ilona. Obligāta iepriekšēja pieteikšanās: 27795685

Gudro vecāku skola

5. februārī pulksten 18 “Vecāku klātbūtne un ģimenes sistēmas iekšējā mijiedarbība” Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā, Svētes ielā 33. Iepriekšēja pieteikšanās: 29222737, 63082101, astra.vanaga@zrkac.jelgava.lv

Izglītojošu nodarbību programma vecākiem par dažāda vecumposma bērnu audzināšanu

  • 27. janvārī pulksten 17:30 “Bērnu (0 līdz 7 gadu vecumam) emocionālā audzināšana un veselība”,
  • 29. janvārī pulksten 17:30 “Pusaudžu emocionālā audzināšana un veselība”.

Iepriekšēja pieteikšanās: 29222737, 63082101, astra.vanaga@zrkac.jelgava.lv

Veselības studija ģimenes labsajūtai “Sarunas par pieaugšanu” (Nodarbības vecākiem kopā ar bērniem)

  • 12. februārī kopā ar Katrīnu Puriņu-Liberti:

– pulksten 16 uz sarunu aicinātas meitenes,

– pulksten 17.30 uz sarunu aicināti meitu vecāki.

  • 20. februārī kopā ar Kalīnu Elksni:

– pulksten 16 uz sarunu aicināti zēni,
– pulksten 17.30 uz sarunu aicināti zēnu vecāki.

Iepriekšēja pieteikšanās: 29222737, 63082101, astra.vanaga@zrkac.jelgava.lv

Topošo vecāku skola

Grupu sākuma datumi – 29. janvāris, 19. februāris un 11. marts.

Nodarbības paredzētas topošajiem vecākiem. Katrai grupai ir iespēja apmeklēt 6 nodarbības – pirmsdzemdību laiks, sagatavošanās dzemdībām, zīdīšana, jaundzimušā aprūpe un pēcdzemdību laiks. Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā, Svētes ielā 33. Iepriekšēja pieteikšanās: 29222737, 63082101, astra.vanaga@zrkac.jelgava.lv

Semināru cikls “Apzināta ēšanas – veselīgas ēšanas stūrakmens!”

Grupu datumi:
– no 20. janvāra līdz 10. februārim, no pulksten 17:30 līdz 20:30,
– no 18. februāra līdz 10. martam, no pulksten 17:30 līdz 20:30.

Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā, Svētes ielā 33. Iepriekšēja pieteikšanās: 29222737, 63082101, astra.vanaga@zrkac.jelgava.lv

Programma “Strādā vesels!”

Grupu datumi: no 26. februāra līdz 09. aprīlim.

Katrā grupā tiek nodrošinātas 10 vingrošanas nodarbības un 2 izglītojošas lekcijas. Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā, Svētes ielā 33. Iepriekšēja pieteikšanās: 29222737, 63082101, astra.vanaga@zrkac.jelgava.lv

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā zvanīt uz tel. nr.: 63048913.