21.3 °C, 3.1 m/s, 42.4 %

Kultūra

Kultūra
Kultūra Pasākumi Pilsētā
Muzejā būs ierobežota atsevišķu ekspozīciju apskate

Pasākuma norises laikā ceturtdien, 2. novembrī, Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā apmeklētājiem nebūs pieejama Reprezentācijas zāle un abu Ģ. Eliasa ekspozīcijas zāļu apskate.

Kultūra Pasākumi Pilsēta
Kultūras namā – divu jaunu filmu seansi

Lai jelgavniekiem sniegtu iespēju skatīties jaunākās latviešu spēlfilmas uz lielā ekrāna, Jelgavas kultūras namā oktobrī un novembrī notiks divu 2023. gada izlaiduma filmu seansi. 24. oktobrī seansā pulksten 12 un 17 skatītāji aicināti uz Ilmāra Rāga ģimenes filmu «Ēriks Akmenssirds». Savukārt 10. un 18. novembrī svētku noskaņu papildinās Ilzes Kungas-Melgailes spēlfilma «Mana brīvība», informē pašvaldības iestādē «Kultūra».

Izstādes Kultūra
Tekstilmāksla Daigas Štālbergas izstādē “Vilna, varš un mežģīnes”

Līdz 26. novembrim Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā skatāma Francijā dzīvojošās latviešu tekstilmākslinieces Daigas Štālbergas izstāde “Vilna, varš un mežģīnes”. Personālizstāde ir atskats uz mākslinieces radošo darbību 35 gadu garumā.

Kultūra Pilsēta Sabiedrība
Jauna gleznu izstāde Jelgavas Vecpilsētas mājā – “Miers. Haoss”

No 18. jūlija līdz 21. augustam Jelgavas Vecpilsētas mājā Vecpilsētas ielā 14 aplūkojama jaunās mākslinieces Salomes Rēdmanes gleznu izstāde “Miers. Haoss”.

Kultūra Pilsēta Sabiedrība Satiksme
Kur novietot auto brīvdabas koncertzāles “Mītava” apmeklētājiem

Vasara ir pasākumiem bagāta brīvdabas koncertzālē “Mītava” Pasta salā. Iestāde “Pilsētsaimniecība” izveidojusi informatīvu shēmu ar vietām, kur koncertzāles apmeklētāji var novietot savu automašīnu vai autobusu vadītāji – tūrisma autobusu.

Kultūra Pilsēta Sabiedrība
Alunāna muzejā – Ērberģes piezīmes

Ādolfa Alunāna memoriālajā muzejā Filozofu ielā 3 atvērta Jelgavas Mākslinieku biedrības vasaras plenēra darbu izstāde “Ērberģes piezīmes”. Pašmāju mākslinieku akvareļi, pasteļi, gleznas eļļas un akrila tehnikā, kā arī zīmējumi muzejā skatāmi līdz 27. augustam.

Kultūra Pilsēta Sabiedrība
Paldies jelgavniekiem par dalību Dziesmu un deju svētkos

Svētki nerodas paši, svētkus nevar sagaidīt, ja tie netiek radīti! Piedzīvojot Dziesmu un deju svētku 150 gadu jubileju, pārliecinājāmies, ka šie svētki nav vien īslaicīgs kultūras notikums, bet gan būtiska latviskās identitātes daļa, kuras centrā ir cilvēks. 

Kultūra Pilsēta Sabiedrība
Dziesmu un deju svētkos kā virsvadītāji un virsdiriģenti debitēs vairāki Jelgavas kolektīvu vadītāji

Pusotra gadsimta laikā Dziesmu un deju svētku kustības lielākā bagātība bijusi personības – gan tās, kas ikdienā piedalās māksliniecisko kolektīvu darbībā, gan kolektīvu vadītāji, gan svētku virsdiriģenti un virsvadītāji. Šogad svētkos virsdiriģentu un virsvadītāju godā izvēlēti arī vairāki Jelgavas māksliniecisko kolektīvu vadītāji. Vairums no viņiem jau iepriekš bijuši virsvadītāju godā, bet divi kolektīvu vadītāji šogad debitēs. Jelgavnieki iesaistīti arī koncertu māksliniecisko norišu radīšanā.

Kultūra Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvs
Pirmizrādi piedzīvo spēlfilma «Jelgava 94»

Skatītāju pārpildītā zālē Jelgavas kultūras namā pirmizrādi šovakar piedzīvoja sengaidītā Jura Podnieka studijas spēlfilma «Jelgava 94», kas Jelgavā tiks rādīta vairākos seansos arī 18., 19. un 21. septembrī.

Kultūra Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvs
Tvers aizvadītā gadsimta Rīgas gaisotni

«Šis uzvedums ir vienlaicīgi izglītojošs un izklaidējošs – tas stāsta par to, kā jaunieši, mākslinieki, bagātnieki vai parastie rīdzinieki izklaidējās Latvijas pirmajos divdesmit gados,» par teatrāli muzikālo uzvedumu «Kabarē de Rīga» stāsta Sidnejas latviešu teātra kolektīvs. 16. augustā pulksten 19 iestudējums būs skatāms Jelgavas kultūras nama zālē. Sidnejas latviešu teātra mērķis ir stiprināt saikni starp Austrālijā un Latvijā dzīvojošiem tautiešiem, tādēļ Jelgavā un citviet Latvijā uzvedumu ikviens aicināts izbaudīt bez maksas.

Kultūra Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvs
Saruna par postpadomju sabiedrību – mūzikā un vizuālajā mākslā

«Abas nākam no Austrumeiropas, tādēļ mums aktuāls temats ir postpadomju sabiedrība un savas identitātes meklējumi šodien, studējot Eiropas rietumos,» atklāj Berlīnē, Vācijā, rezidējošā jelgavniece mūziķe Valērija Kravale. 25. jūlijā pulksten 18.30 namā Zemgales prospektā 9 notiks laikmetīgās mākslas izstāde un koncerts «Past present» («Pagātne tagadne») – V.Kravales un baltkrievu fotogrāfes Tašas Orlovas, kas šobrīd studē Nīderlandē, kopdarbs.

Kultūra Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvs
Aicina uz tikšanos ar romāna «Devītais» autoriem

4. jūlijā pulksten 18 Jelgavas pilsētas bibliotēkā notiks Daces Judinas un Artura Nīmaņa romāna «Devītais» atvēršanas svētki. Pasākumu bez maksas aicināts apmeklēt ikviens interesents.

1 2 ... 283