20.4 °C, 4.1 m/s, 38.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSKOLU KOMANDU SACENSĪBAS “LIELĀ BALVA 2017”
SKOLU KOMANDU SACENSĪBAS “LIELĀ BALVA 2017”
02/03/2017

Skolēnu pavasara brīvlaika sportošanas tradīcija jau 10 gadus!

Desmito reizi Jelgavas Sporta servisa centrs skolēnu pavasara brīvlaikā aicinās dažāda vecuma jelgavniekus uz skolu komandu sporta sacensībām “LIELĀ BALVA 2017”. Kā pirmie Jelgavas Sporta hallē (Mātera iela 44a) 14.martā pulksten 10:00 sporta aktivitātes sāks pirmsskolas vecuma bērni. Skolas vecuma jauniešiem komandu sacensības notiks 15.martā pulksten 10:00 (6.-7.klašu grupa), pulksten 12:30 (8.-9.klašu grupa) un pulksten 15:00 (10.-12.klašu grupa).

Pirmskolas vecuma sporta aktivitāšu mērķis ir sekmēt bērnu fizisko spēju attīstību un kustību apguvi, veidojot pozitīvu attieksmi pret fiziskām aktivitātēm. Sporta programmā mazajiem sportotājiem paredzētas piecas aktivitātes: “Sniegavīri”, “Kalnu gāšana”, “Riņķu pārvietošana”, “Nūdeles” un “Saulīte”. Nolikums paredz, ka katrā stafetē kopā ar bērniem laukumā dodas arī 2 pieaugušie. Sacensību pieteikumi jāiesniedz elektroniski sarmite.joma@izglitiba.jelgava.lv līdz šī gada 10.martam. NOLIKUMS 

Komandu sacensību uzvarētāja komanda saņems ceļojošo kausu „Lielā balva”. Godalgoto vietu ieguvējas komandas apbalvos ar piemiņas kausiem un diplomiem. Visas komandas saņem diplomus par piedalīšanos un saldumu balvas.

Jelgavas pilsētas izglītības iestāžu vecāko klašu skolēnu sacensību mērķis ir iesaistīt skolēnus netradicionālās sporta aktivitātēs un popularizēt veselīgu, aktīvu brīvā laika pavadīšanu. Komandu sacensību uzdevums ir noskaidrot veiklākās pilsētas skolu komandas 6. – 7.klašu , 8. – 9.klašu un 10. – 12.klašu grupās. Skolu komandu sacensības veicinās komandas darba prasmes, lokālpatriotismu, kā arī turpinās tradīciju skolēnu pavasara brīvdienas pavadīt sportiskās aktivitātēs.

Skolu komandu sacensībās var piedalīties Jelgavas pilsētas vispārizglītojošo un profesionālo skolu komandas 12 skolēnu sastāvā – 6 meitenes un 6 zēni. Komandai jābūt vienādos sporta tērpos un sporta apavos. Iepriekšējais pieteikums jāiesūta līdz šī gada 7.marta pulksten 17.00 uz e-pastu: maijaactina@inbox.lv vai Maija.Actina@sports.jelgava.lv. Komandu vārdiskie pieteikumi jāiesniedz sacensību dienā 30 min pirms sacensību sākuma. NOLIKUMS

Uzvarētāju komandas katrā klašu grupā tiek apbalvotas ar balvām un diplomiem. 1.vietas ieguvēji saņem ceļojošo kauss „Lielā balva” (ja skola izcīna kausu trīs gadus pēc kārtas, kauss paliek skolas īpašumā), diploms un pārsteiguma balvas. 2. un 3.vietas ieguvēji saņem diplomus un pārsteiguma balvas. Visas dalībkomandas saņem diplomus par piedalīšanos un saldumu balvas. 

Sacensības “Lielā balva” organizē Jelgavas Sporta servisa centrs, sacensību galvenais tiesnesis – Maija Actiņa. 

SACENSĪBU KOPVĒRTĒJUMS

 

 

Informācija: Sporta servisa centrs