19.3 °C, 2.2 m/s, 69.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPašvaldībaPopulārākie tūrisma objekti Jelgavā nostiprina pozīcijas
Populārākie tūrisma objekti Jelgavā nostiprina pozīcijas
14/03/2018

Populārākie tūrisma objekti Jelgavā joprojām ir Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornis, “Karameļu darbnīca” un Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs, liecina Jelgavas reģionālā Tūrisma centra apkopotie statistikas dati par 2017.gadu. Šo tūrisma objektu apmeklējums ir audzis, tāpat palielinājies arī pieprasījumu skaits Tūrisma informācijas centrā.

Tornī pērn viesojušies teju 40 tūkstoši apmeklētāju, savukārt karameļu ražotnē – 27 tūkstoši. Tāpat labus rādītājus ar teju 11 procentu pieaugumu sasniedzis Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs. Savukārt LLU muzejs Jelgavas pilī apmeklēts par 20 procentiem mazāk nekā pērn – tas, visticamāk, saistīts ar notiekošajiem remontdarbiem. Savukārt Rundāles pils filiāles Kurzemes hercogu kapenēs gan tūristu pērn bijis vairāk nekā iepriekš.

 

Šogad īpaši tiks strādāts pie piedāvājuma ģimenēm ar bērniem, kā arī dabas tūrisma, iesakot arī jaunus tūrisma objektus. Viens no tiem būs Lielupes palienes pļavas, kur tiek būvēts skatu tornis, savukārt otrs – Langervaldes mežs, kur sadarbībā ar LLU Meža fakultāti paredzēts organizēt ekskursijas.

 

Foto – pašvaldības arhīvs.

 

Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvaldē