14.9 °C, 1.2 m/s, 81.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiSestdien, 23. jūlijā, Jelgavā grupa “Prāta Vētra” atklāj koncerttūri
Sestdien, 23. jūlijā, Jelgavā grupa “Prāta Vētra” atklāj koncerttūri
18/07/2022

Sestdien, 23. jūlijā, Jelgavā grupa “Prāta Vētra” sāks koncerttūri “Gads bez kalendāra”. Pļavā pretī Jelgavas pilij jau sākusies skatuves izbūve un koncerta vietas iekārtošana.

“Pirmais koncerts jau pavisam tuvu! Mums būs pieci vasaras vakari kopā ar draugiem un mīļajiem. Neviens mēģinājums nevar aizstāt lielo skatuvi, tādēļ šī koncerttūre, atkalsatikšanās ar mūsu klausītājiem ir ļoti satraucošs mirklis mums pašiem. Tā būs viena iedvesmojoša sadziedāšanās!” tūri raksturo grupas dalībnieki.

 

Visos koncertos kā īpašais viesis pirms “Prāta Vētras” uzstāsies Jānis Šipkēvics ar savu soloprojektu “Shipsea”, lai kopā ar pavadošo mūziķu grupu izstāstītu savu pieredzes stāstu kontrastiem bagātā mūzikas valodā.

 

“Prāta Vētra” koncerta programmā iekļāvusi gan klausītāju jau iemīļotas grupas melodijas, gan arī jaunā albuma “Gads bez kalendāra” dziesmas ar mūsdienu tautas mūzikas grupas “Tautumeitas” piedalīšanos. Par koncerttūres skatuves vizuālo konceptu un scenogrāfiju rūpējas Kaspars Roga un Ainars Pastars, SIA “Kompānija NA”, ko papildinās labāko gaismu režisoru un videomākslinieku veidoti krāšņi gaismu un video efekti.

 

Sadarbībā ar AS “Pasažieru vilciens” pēc koncerta Jelgavā ir norīkots papildu vilciena reiss maršrutā Jelgava–Rīga pulksten 00.45 no Jelgavas stacijas. Vairāk informācijas – www.pv.lv.

 

Grupa aicina koncerta apmeklētājus braukt uz koncertu ar velosipēdu vai kādu citu dabai draudzīgāku transporta līdzekli. Pie koncerta norises vietas Lielupes pļavā būs pieejama velosipēdu novietne.

 

Iedzīvotāji un pasākuma apmeklētāji aicināti iepazīties ar saskaņoto satiksmes shēmu. Satiksmes plūsma var palielināties jau pirms koncerta, sākot no pulksten 18. Tie, kuri izvēlēsies koncertu apmeklēt ar automašīnu, lai efektīvāk plānotu maršrutu, varēs tiešsaistē saņemt satiksmes informāciju caur navigācijas lietotni “Waze”. Visa aktuālā satiksmes informācija tiks publicēta arī Jelgavas pilsētas mājaslapā un sociālo tīklu kontos.

 

 

Apmeklētāji automašīnas varēs novietot pie Zemgales Olimpiskā centra stāvlaukumā, pie Lielupes krasta promenādes, Cukura ielā, Peldu ielā, Vecajā ceļā pie Lielupes, aiz Jelgavas pils, Sporta ielā 2C un citos pieejamos auto stāvlaukumos, kas norādīti shēmā.

 

Jāpiebilst, ka no pulksten 18 līdz 00.00 tiks slēgta ūdens satiksme Lielupē gar koncerta norises vietu.

 

Iedzīvotājiem un pilsētas viesiem jāņem vērā, ka koncertam noslēdzoties, no pulksten 23.30 līdz 00.30 tiks slēgts Lielās ielas un Rīgas ielas posms no Akadēmijas ielas līdz Kalnciema ceļam.

 

Koncerttūre “Gads bez kalendāra” turpināsies vēl četrās Latvijas pilsētās – 30. jūlijā Valmierā, 6. augustā Daugavpilī, 13. augustā Ventspilī un 20. augustā Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē.

 

Biļetes uz koncertiem pieejamas biļešu tirdzniecības vietnē eKase.lv, tirdzniecības centra “Spice” informācijas centrā un pilsētu kasēs. Jelgavā biļetes iespējams iegādāties Jelgavas kultūras nama kasē K.Barona ielā 6. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

 

Ukraiņi, kurus uz Latviju atvedušas kara bēgļu gaitas, šīs vasaras koncertus var apmeklēt bez maksas. Informācija par pieteikšanos koncerta apmeklējumam, kā arī koncerta apmeklēšanas noteikumi pieejami mājaslapā www.pratavetra.lv.

 

“Prāta Vētras” koncerttūres “Gads bez kalendāra” gatavošanās procesam un aizkulisēm var sekot līdzi grupas sociālajos tīklos “Facebook”, “Instagram” un mājaslapā www.pratavetra.lv.

 

Pasākuma apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.

 

 

Foto: publicitātes

 

Informāciju sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvldē