17.5 °C, 2.3 m/s, 77.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaValsts svētkos aicina izgaismot ēku fasādes
Valsts svētkos aicina izgaismot ēku fasādes
19/10/2021

Lai vairotu svētku gaisotni pilsētā, Jelgavas valstspilsētas pašvaldība aicina svētku dienās no 18. novembra līdz 21. novembrim izgaismot ar sarkanbaltsarkanām gaismām iestāžu un uzņēmumu ēku fasādes. Savukārt valsts dzimšanas dienā 18. novembrī veidot sarkanbaltas sveču kompozīcijas savu privātmāju pagalmos, dzīvokļu logos vai uz balkoniem.

Radot svētku noskaņu pilsētvidē pašvaldība izgaismos atsevišķas pilsētas ēkas no 18. novembra, Latvijas Republikas proklamēšanas 103. gadadienas, līdz 21. novembrim,  Jelgavas atbrīvošanas no bermontiešiem 102. gadadienai.

 

Šai iniciatīvai aicināti pievienoties pilsētas uzņēmumi, iestādes un privātpersonas, izmantojot dažādus pieejamos līdzekļus – āra apgaismojumu, prožektorus, izgaismojot ēku logus vai kā citādi ar gaismu vairojot novembra svētku gaisotni.  

 

Latvijas dzimšanas dienā, 18. novembrī  ikviens jelgavnieks aicināts veidot sarkanbaltas sveču kompozīcijas pie savām privātmājām un arī dzīvokļu logos vai uz balkoniem kopīgi ģimenē izjūtot valsts svētkus.

 

Lai varētu tapt apkopojums par jelgavnieku radītajām gaismas kompozīcijām, savu veikumu, iemūžinot foto, ikviens aicināts iesūtīt pa e-pastu redaktors@dome.jelgava.lv vai Jelgavas pilsētas facebook lapā, kā arī dalīties ar to sociālajos tīklos, lietojot tēmturi #mesesamjelgava.

 

 

Foto: iestāde “Kultūra”

 

Informācija sagatavota

Sabiedrisko attiecību pārvaldē