16.5 °C, 1.6 m/s, 88 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaTrešo gadu LLU saglabā vietu starptautiskajā pasaules universitāšu reitingā
Trešo gadu LLU saglabā vietu starptautiskajā pasaules universitāšu reitingā
02/09/2021

2. septembrī publicēts jaunākais Times Higher Education Pasaules universitāšu reitings 2022, kurā starp 1662 labākajām pasaules universitātēm nosauktas četras universitātes no Latvijas, tostarp LLU, kas prestižajā reitingā iekļuvusi trešo gadu pēc kārtas un starptautiskajā vidē zināma kā Latvia University of Life Sciences and Technologies.

Times Higher Education reitingā tiek vērtētas pētniecībā aktīvas universitātes no visas pasaules, izmantojot 13 kritērijus piecos darbības virzienos: studijas (studiju vide), zinātne (apjoms, ienākumi, reputācija), citējamība (zinātnes ietekme), starptautiskais profils (mācībspēki, studenti, pētījumi) un ienākumi no nozares (zināšanu pārnese). Ar kritēriju palīdzību tiek mērīti universitāšu sasniegumi un reitingā iekļautas tikai pasaulē labākās universitātes.

 

LLU visaugstāko rādītāju ieguvusi zinātnē, šajā kritērijā iekļūstot pasaules 800 labāko augstskolu vidū un iegūstot 734. vietu. Savukārt apkopojot rezultātus visās darbības jomās, LLU kopumā ierindojusies grupā 1201+.

 

Vadošās trīs vietas jaunākajā reitingā ieņem Oksfordas universitāte, Kalifornijas tehnoloģiju institūts un Hārvardas universitāte. Kopumā reitingā iekļuvušas 1662 augstskolas no 99 valstīm un vēl 452 tika vērtētas, bet nespēja izpildīt reitinga kvalitātes prasības.

 

Times Higher Education Pasaules universitāšu reitinga novērtējumu LLU ieguvusi trešo gadu pēc kārtas. Pirmo reizi šajā reitingā universitāte ierindojās 2019. gadā, kam arī sekoja dalība dažādos citos Times Higher Education nozaru reitingos, kas apliecināja augstu novērtējumu atsevišķi katrā no LLU īstenotajiem virzieniem – biozinātnēs, inženierzinātnēs un sociālajās zinātnēs.

 

 

Foto un informācija: LLU