13.5 °C, 2.2 m/s, 86.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSabiedrībaFoto mākslinieki var iegūt iespēju izstādīt darbus brīvdabas koncertzālē “Mītava”
Foto mākslinieki var iegūt iespēju izstādīt darbus brīvdabas koncertzālē “Mītava”
27/04/2021

Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde “Kultūra” izsludina projekta “Foto izstāde brīvdabas koncertzālē “Mītava”” konkursu, kura mērķis ir veicināt foto mākslinieku radošo darbību un iesaistīšanos laikmetīgas kultūrvides veidošanā un notikumu atspoguļošanā. Konkursa kārtībā tiks noteikts viens foto mākslinieks, kura darbus lielformāta fotogrāfiju veidā visu vasaras sezonu varēs apskatīt brīvdabas koncertzālē “Mītava”. Pieteikumi tiek gaidīti līdz 6. maijam.

Kā informē pašvaldības iestādē “Kultūra”, konkursā var piedalīties ikviens 18 gadu vecumu sasniedzis fotogrāfs, iesūtot savu CV, portfolio un pieteikuma anketu, norādot ideju foto izstādei, kurā ietverts idejas konceptuālis izklāsts un fotogrāfiju realizācijas iecere. Iztādes koncepcijā un gala rezultātā jāatspoguļojas tās centrālajai idejai – “Laikmetīgs skatījums uz kultūru”. Idejas var tik iesniegtas gan rakstiski, gan jau reālu fotogrāfiju vai skiču veidā un izstādē tiks realizētas 20 lielformāta fotogrāfijas.

 

Dalībnieku ideju pieteikumi konkursam jāiesūta pa e-pastu: sandis.kalnins@kultura.jelgava.lv līdz 2021. gada 6. maijam. CV jāapraksta īsa mākslinieka radošā biogrāfija, portfolio jāiekļauj iepriekšēju darbu foto, kā arī jāaizpilda pieteikuma anketa, kas atrodama ŠEIT.

 

Pēc žūrijas komisijas vērtējuma maijā tiks noteikts ideju konkursa laureāts. Ar konkursa uzvarētāju tiks slēgts autoratlīdzības līgums 500 eiro apmērā, lai izstrādātu fotogrāfijas un veiktu to apstrādi. Papildu ieguvumi laureātam ir publicitāte un iespēja savus darbus eksponēt brīvdabas koncertzē “Mītava” visas vasaras sezonas garumā.

 

Konkursa nolikums pieejams ŠEIT.

 

 

Foto un informācija: pašvaldības iestāde “Kultūra”