16.5 °C, 1.6 m/s, 88 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiGrāmatas un bibliotekāri satiekas fotogrāfijās kultūras namā
Grāmatas un bibliotekāri satiekas fotogrāfijās kultūras namā
07/10/2020

Trešdien Jelgavas kultūras namā atklāta fotomākslinieka Jura Zēberga (AFIAP) fotogrāfiju izstāde “Jelgava. Bibliotēka. Mēs. Simtgades impresijas. Grāmata”. “Tā ir savdabīga un viena otru papildinoša divu izstāžu simbioze, kurā līdztekus mākslinieciskiem grāmatu fotoattēliem apcerīgās rudens noskaņās ir redzami arī Jelgavas pilsētas bibliotēkas un tās filiāļu darbinieki neierastā ampluā,” teikts izstādes pieteikumā.

Svinot Jelgavas pilsētas 100. dzimšanas dienu, vasarā bibliotēkā bija skatāma izstāde “Jelgava. Bibliotēka. Mēs”. Tā īpaša ar to, ka fotogrāfijās redzami 40 Jelgavas pilsētas bibliotēkas un tās filiāļu darbinieki. Šobrīd šī izstāde eksponēta Jelgavas kultūras namā, un to papildina 10 lielformāta fotogrāfijas, kuru centrālais tēls ir grāmatas – bibliotēkas un ikdienas dzīves sastāvdaļa.

 

Fotomākslinieks J.Zēbergs šajā izstādē fotogrāfijās ir apvienojis bibliotekārus, caur fotoobjektīvu notverot katra bibliotēkas darbinieka raksturu un tēlu, un grāmatas. Fotografēšana notika pavasarī, iemūžinot visus Jelgavas pilsētas bibliotēkas un tās filiāļu darbiniekus. “Jā, mums nākuši klāt daži jauni kolēģi, un varbūt būs jādomā par izstādes turpinājumu,” piebilst Jelgavas pilsētas bibliotēkas vadītāja Lāsma Zariņa.

 

Atklāšanā klātesošos priecēja jaunrades nama “Junda” ansamblis “Lai skan” un Pārlielupes bibliotēkas bērnu un jauniešu teātra pulciņš “Teatrēni”.

 

Jāpiebilst, ka fotoizstāde tapusi par godu Jelgavas pilsētas bibliotēkas simtgadei Jelgavas pilsētas Kultūras padomes atbalstītā projekta “Bibliotekārs caur fotoobjektīvu” gaitā.

 

 

Foto: Jelgavas pilsēta

 

Informācija sagatavota

Jelgavas pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību pārvaldē