Jelgavas Amatu vidusskola sadarbībā ar Rundāles pils restorānu ir izstrādājusi jaunu saldēdienu – Rastrelli deserts. Trešdien Rundāles pilī svinīgos apstākļos tika parakstīts deserta garšu protokols, nododot Rastrelli deserta recepti Rundāles pils arhīvam. Klātesošajiem bija iespēja nobaudīt Rundāles pils restorāna jauno piedāvājumu, kura recepte veidota itāļu klasisko šokolādes desertu tradīcijās.
Recepti sāka veidot šā gada 7.maijā Jelgavas Amatu vidusskolas pavāru specialitātes skolotāji un audzēkņi kopā ar itāļu speciālistu – Komo Profesionālās izglītības centra pavāru skolotāju Fabricio Uboldi, piedaloties Rundāles pils restorāna direktorei Sanitai Millerei un restorāna pavāriem, ar mērķi izvēlēties deserta garšu un vizuālo noformējumu. Līdz oktobrim tika izstrādāta izvēlētā produkta garša un tehnoloģija. Desertu varēs baudīt tikai Rundāles pilī.
Desertu veido šokolādes gliemežnīca, kuras maigajā ābolu suflē ir guldīta tumšās šokolādes pērle. To pasniedz ar aukstu vaniļas un karstu šokolādes mērci.
Jelgavas Amatu vidusskolai ar Rundāles pils restorānu ir sadarbojusies jau iepriekš – izstrādājot Rundāles pilij veltītu Rožu kūku. Savukārt ar Komo Profesionālās izglītības centru Amatu vidusskolai saista sadarbības līgums, kas dod iespēju skolas audzēkņiem apgūt itāļu meistaru pavārmākslas prasmes.
Rastrelli deserts ir Rundāles restorāna veltījums pilij un tās arhitektam Bartolomeo Frančesko Rastrelli. Rundāles pils restorāns šogad atzīmē savas darbības 20 gadu jubileju.
Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē