SIA ”Jelgavas ūdens” sagatavotais dzeramais ūdens paredzēts patēriņam cilvēku uzturā, ēdiena pagatavošanai, izmantošanai mājsaimniecībā, tirdzniecībai, kā arī izmantošanai pārtikas ražošanā (apstrādē, pārstrādē, konservēšanā), neatkarīgi no piegādes veida – pa ūdensvadu, cisternās vai fasējumā.
Kvalitatīvs un patērētājiem drošs dzeramais ūdens ir ar patīkamu, atsvaidzinošu garšu, caurspīdīgs, bezkrāsains, bez smakas un piegaršas. Ikdienā lietošanai paredzētais ūdens nedrīkst saturēt mikroorganismus, parazītus un vielas, kas kaitē ūdens lietotāju veselībai un tā ķīmiskajam sastāvam ir reglamentētas maksimāli pieļaujamās koncentrācijas. Lai nodrošinātu dzeramā ūdens atbilstību normatīvo aktu prasībām un nekavējoši reaģētu uz iespējamām dzeramā ūdens kvalitātes izmaiņām, SIA ”Jelgavas ūdens” realizē dzeramā ūdens monitoringa programmu.
Regulāras dzeramā ūdens paraugu kvalitātes pārbaudes paškontroles monitoringa ietvaros tiek veiktas 42 vietās pilsētā. Katru darba dienu tiek pārbaudīta uz pilsētu padotā dzeramā ūdens kvalitāte. Reizi gadā tiek veiktas no dziļurbumiem padotā ūdens kvalitātes pārbaudes. Dzeramā ūdens kvalitāte tiek regulāri kontrolēta arī klientu sūdzību, ūdensvada avāriju un ūdensvada pārslēgumu gadījumos, kas saistīti ar ūdensvada rekonstrukcijas un remontdarbu veikšanu pilsētas ūdensvada tīklā.
SIA ”Jelgavas ūdens” sagatavotā ūdens cietība atbilst dzeramā ūdens prasībām. Informācija sagatavota SIA “Jelgavas ūdens”